COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 220
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 295
  • Другата България
Моля, кажете ми, че написаното относно задълженията на МВР да отговаря за чистотата и миенето на улиците е някакъв опит за.....каквото и  да е.
Отказвам да повярвам, че е възможно някой реално да мисли такова нещо.
Някой нормален човек имам предвид.

# 17 296
  • Germany
Турция
https://twitter.com/herrnaumann/status/1243659208899416065?s=21
Не знам дали помага срещу коронавируса, но не е лошо и в България да поизмият така.

# 17 297
Може ли някой да ми обясни по какъв начин декларациите ограничават разпространение на вируса? Как събирането на лични данни помага за това индивида Х да не зарази индивида У?.. Много Оруелско вече взе да ми става....

# 17 298
  • в страната на чудесата
Нищо му няма на генерала, много е свеж даже Simple Smile
[/Може ли някой да ми обясни ро какъв начин декларациите ограничават разпространение на вируса? Как събирането на лични данни помага за това индивида Х да не зарази индивида У?.. Много Оруелско вече взе да ми става....
В Италия вътре пише основанието поради което си извън дома си. Вече изискват и отрицателен тест за корона, освен декларация.
Толкова ли е трудно да разберете, че друг начин в момента освен изолация, няма. Ей такива после тичат към болниците щото с 37 градуса не може у дома. Спрете, пропуснете парка, утре няма да има кой да ви спре кръвоизлива, нищо, че нямате ковид.

# 17 299
А при нас кога
Скрит текст:
Когато живеещите в Бг се научат да изпълняват разпоредби, а не оспорват и подлагат под съмнение всяка дума.
Глобите са много сериозни и напълно събираеми, за разлика от Бг.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 01:37 от Не се сърди, човече

# 17 300
Скрит текст:
Слушайте какво ви казват по-умните и по-учени хора от вас. Особено внимание обърнете на последния абзац от интервюто му.

Simple Smile Мангъров има уникалната способност да казва едновременно много верни и много неверни неща и да провокира с неверните неща, не знам нарочно ли го прави, или неволно, но по тоя начин успява да дразни много хора. Grinning Сега прочетох какво е казал и не мога да не го коментирам.

Той напраткика повтаря това което вчера казах. Аз вчера казах че на база смъртните случаи, мат. модели показват че у нас заразени са между 2 500 - 3 000, сега след като днес има още един смъртен случай и станаха 8, това показва че те се въртят около 3 000 и нагоре. И той казва същото, у нас заразените са 10-кратно повече, от обявените, същото което казвам и аз. Защото разпространението има изпреварващ ход пред смъртността, много време отнема на вируса да убива, и много по малко време да се разпространи заради високият му коефициент на репликация между 2,5 и 3. Със сигурност този коефициент в момента е по нисък заради взетите мерки, но колко по нисък не може в момента да се измери, би трябвало епидемията малко да е понамалила своя ход но като че ли смъртните случаи показват че коефициента е спаднал но не значително. Защото смъртните случаи са върхът на една вълна която не виждаме и която Мангъров иска да видим но не предлага как. Той предложи да хвърлим едни 100 000 000 (които могат да отидат за много по полезни неща, като закупиване на респиратори, лекарства, увеличаване на капацитета за тестване със точни тестове, дори за подпомагане на икономиката, например 100 000 000 означават по 1 000 лв. на 100 000 най тежко засегнати икономически от епидемията сем., с които да се подпомогнат до юни, когато живота започне лека полека да се нормалилизира,) но той иска да ги дадем за едни неточни тестове за антитела (точни за изследване на вече преболедували и произвели антитела) които всъщност всеки днес свободно може да се изследва за малка сума дали е прекарал Ковид, даже хора писаха в темата, че вече са се изследвали, понеже са изкарали нещо което си мислят че е било Ковид. Аз и до днес не съм прочел да опровергае щаба относно тяхната неточност за откриване на активно болни. А пък за капак на всичко се оказва че те дават и фалшиво положителни резултати, и те също подлежат на проверка. И по тази причина държавите се отказват оттях, и разрабоват нови надеждни бързи тестове които се очаква да бъдат готови до няколко седмици. Иначе за скрининг на населението и да видим до колко хора е стигнал вируса като видим колко имат антитела са много полезни, но това се прави в края на епидемията за да видим какъв е имунитетът който е изградил населението. В момента е ясно че такъв няма защото дори според Мангъров заразените са 3 000 което значи че хората с имунитет в мометна които са се изчистили от вируса и не заразяват са в най добрият случай 3-цифрено чиско в ниските диапазони, защото сами виждаме при диагностицираните случаи колко време отнема организма да се изчисти от вируса, и напрактика вече здрави хора без клинична картина и симптоматика продължават да носят вируса и да не ги изписваме и обявяваме за здрави. По същата причина в световната стат. смъртността за приключилите случаи в световен план е огромна 18%, поради тази причина, а смъртността от Ковид е 1%, не е 18%. Просто голяма част от заразените които в момента са здрави,  няма да умрат, но не могат веднага да понижат тоя процент в стат. защото отнема много време организма да се изчисти от вируса.

И като казах процент смъртност тука вече идват неверните неща на Мангъров и си личи че тоя човек от математика не разбира, иначе в противен случай няма да твърди че истинстката смъртност е много малка, защото тази при диагностицираните случаи варира между 2 и 4%. Grinning Тука вече се смея с глас. 1-во тя не варира между 2 и 4% а си има точно определена стойност защото ние знаем точно колко са диагностицираните случаи и колко са починалите в стат. Смъртността в стат в момента е близо 5%, не е между 2 и 4. Точната стойност е 4,72%. Ако той има предвид че тя вавира между 2 и 4 е по правилно да каже че тя се движи нагоре от 2 към 4 и вече е близо 5, защото аз я следя от ден 1 в старата тема когато нещата бяха само в Китай и тогава тя беше 2%, и откакто я следя от старата тема тя върви само нагоре, и вече е над 4 ако това има предвид Мангъров трябва да се изразява точно, при диагностицираните случаи не варира от 2 на 4 а върви нагоре от 2 на над 4, и ще продължава да върви само нагоре (освен ако не се открие, ефективно лечение) защото мерките по света навсякъде свалят коефициента на репликация на вируса и забавят разпространението му. Което в следствие на математическите закономерности ще продължава да вдига процента смъртност при диагностицираните случаи в стат. Когато държавите напълно понижат коефициента на репликация със строги мерки, с още по строги (ако преценят че коефициента не е понижен под 1 което ще спре епидемията) и в комбинация с топлото време смъртността при диагностицираните случаи ше скочи на над 10%, защото при спиране на епидемия нови диагностицирани случаи няма да има, защото и истинските случаи ще спрат да се увеличават. Ако например сега е настъпил този момент след 1 месец мъртвите ща са с още 30 000 отгоре минимум, (даже според мен това е много опимистична прогноза за съжаление) защото от диагностицираните само 180 000 са приключили заболяването, над половин милион са главно нови заразени (защото бума в Европа, САЩ и останалият свят е от съвсем скоро), да, една част от тях (може би над 100 000 в мометна са напълно излекувани, но не са обявени за такива по гореописаните причини, но по голямата част от тях не са, и значителна част от тях ще умрат, защото при диагностицирани случаи смъртността е много по висока от реалната, (както казва и Мангъров и тук се съгласявам с него) затова е напълно възможно от сега над 500 000 активно болни над 60 000 да умрат, което прави смъртност от над 13% в диагностицираните случаи, и като вземем че недиагностицираните са десетократно повече истинската смъртност е даже над 1% ако е прав Мангъров че са 10-кратно повече заразените от диагностицираните.

Grinning Ето това дразни хората, той едновременно, не знам дали го прави нарочно или несъзнателно дава доводи как Ковид всъщност е много по страшно нещо от грип, но явно не го осъзнава, и след това казва, ама то няма да умрат повече хора отколкото по принцип умират от грип. Simple Smile Ами действително това е целта на занятието да не умрат повече хора от отколкото умират от грип, но за да го постигнем това, трябва да се отнесем като към болест която е много по тежка и с много по висока смъртност от грип. А той не знам дали го осъзнава или се прави че не го разбира. Поне откакто влезе в медицинският щаб, спря да говори глупости че мерките не спирали вируса, нещо което всеки епидемиолог, вирусогол и дори математик ще заклейми като дълбоко невярно, защото социалната изолация понижава коефициента на репликация на вируса, това автоматично прави невярно твърдението че мерките не спират вируса само колективният имунитет може да го спре. Колективният имунитет прави математически абсолютно същото което правят и мерките за спиране на вируса, само че с по малко жертви.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 01:39 от Анонимен

# 17 301
  • При семейството си
Аз ли нещо съм проспала? Не бяха ли 5000 лв за нарушена карантина? Ние последно в катантина ли сме? Не важи ли само за прибрали се от чужбина, контактни и позитивни?

Не съм чела цялата тема, може и да е отговорено.
Общо взето санкциите/глобите са в еднакъв размер, ако нарушиш заповед на Министъра на здравеопазването (въпросната забрана за “паркове, градинки и детски площадки”) и ако нарушиш задължителната карантина, защото си с доказан Ковид, както и тази на контактните ти лица.
Член 209а и чл. 215 (мисля) от Закона за здравето.
Отделен е въпроса, че в един момент ще се спори кое точно е “парк, градинка и т.н”.

# 17 302
Италия.. вероятно плато около 130-140 000
Скрит текст:

# 17 303
  • в страната на чудесата
Red balloon в Испания, Франция е хорър. Повярвай ми, има доста български лекари, които пишат от там. Опашки в спешното от няколко километра, един възрастен травматолог за всичко счупено, хирурзите вече също са ковид доктори, плановите операции (например при рак) са отложени неясно за кога. Хорър е да.

# 17 304
Хорър е за всички , които имат нужда от лекарска помощ, но не са болни от ковид. Не само в България, а навсякъде.

# 17 305
  • Пловдив
Всяка глоба трябва да бъде премислена като размер. Във Франция е 130 Евро и глобяват. Това е събираема глоба.
5000 лв е трудно събираема, но у нас тези неща не се обмислят добре. Иначе работиш ли на договор, все ще си ги вземат. Или ще ти блокират сметките, или да те върнат от летището или границата и да ти прецакат лятната ваканция, да не можеш да купиш/продадеш кола или имот. Само не ми казвайте как на хората няма какво да им се вземе, защото не е така
Не съм чула в другите държави някой да ги пита дали имат принтер, хартия и химикал, дали могат да изпращат смс.
То народът и документите на колите с газови уредби не сменяха, но започнаха глобите и... Можело значи.

# 17 306
Може ли някой да ми обясни по какъв начин декларациите ограничават разпространение на вируса? Как събирането на лични данни помага за това индивида Х да не зарази индивида У?.. Много Оруелско вече взе да ми става....
В Италия вътре пише основанието поради което си извън дома си. Вече изискват и отрицателен тест за корона, освен декларация.
Декларацията ме интересува как спира заразата? Давам декларация, че ще си разходя кучето. И? Разминавам се с друг разхождащ кучето си, хвърлям се да бягам, за да си осигуря поне  2 м. дистанция и декларацията ме е предпазила от какво точно? Кому е нужна тя и за какво,  най-вече?

# 17 307
  • При семейството си
Нищо му няма на генерала, много е свеж даже Simple Smile

Толкова ли е трудно да разберете, че друг начин в момента освен изолация, няма. Ей такива после тичат към болниците щото с 37 градуса не може у дома. Спрете, пропуснете парка, утре няма да има кой да ви спре кръвоизлива, нищо, че нямате ковид.

Може ли достоверен източник, че към декларацията се изисква и отрицателен тест, за всички, които отиват до магазин за хранителни стоки или аптека?
Тези, които по някаква причина не са тествани, как биват снабдявани с храна и евентуално лекарства?

# 17 308
Едно много интересно интервю за подхода на Швеция, (много хвален от Мангъров) от българин живеещ там.
https://fakti.bg/mnenia/459763-balgarin-v-shvecia-reshiha-na-kog … e-i-koi-shte-umre

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 00:59 от Анонимен

# 17 309
Новопостроени детски площадки, пейки, спирки, улични лампи и цели сгради за милиони редовно се трошат от вандали и досега не знам ни един да е глобен...За разходка в парка 5000 лв. Каквото и да кажа, ще е малко.
Може би си струва да спомена, че всичко това се прави заради болест със смъртност по-малка от обикновен грип.

Как разбра смъртността, като пандемията е в разгара си ( в световен мащаб, дано не става още по- зле), за нея няма ваксина или лекарство,  както има срещу
 “ обикновен грип”. И кой грип е толкова опасен и  незабелязан за такъв дълъг период?

Не знам откъде имаш информация, че площадките се “трошат от вандали“ редовно. Подава се сигнал, а не се правят странни сравнения на хулиганство с пандемия и извънредно положение.

Общи условия

Активация на акаунт