Отказвам да повярвам, че е възможно някой реално да мисли такова нещо.
Някой нормален човек имам предвид.

Мангъров има уникалната способност да казва едновременно много верни и много неверни неща и да провокира с неверните неща, не знам нарочно ли го прави, или неволно, но по тоя начин успява да дразни много хора.
Сега прочетох какво е казал и не мога да не го коментирам.
Тука вече се смея с глас. 1-во тя не варира между 2 и 4% а си има точно определена стойност защото ние знаем точно колко са диагностицираните случаи и колко са починалите в стат. Смъртността в стат в момента е близо 5%, не е между 2 и 4. Точната стойност е 4,72%. Ако той има предвид че тя вавира между 2 и 4 е по правилно да каже че тя се движи нагоре от 2 към 4 и вече е близо 5, защото аз я следя от ден 1 в старата тема когато нещата бяха само в Китай и тогава тя беше 2%, и откакто я следя от старата тема тя върви само нагоре, и вече е над 4 ако това има предвид Мангъров трябва да се изразява точно, при диагностицираните случаи не варира от 2 на 4 а върви нагоре от 2 на над 4, и ще продължава да върви само нагоре (освен ако не се открие, ефективно лечение) защото мерките по света навсякъде свалят коефициента на репликация на вируса и забавят разпространението му. Което в следствие на математическите закономерности ще продължава да вдига процента смъртност при диагностицираните случаи в стат. Когато държавите напълно понижат коефициента на репликация със строги мерки, с още по строги (ако преценят че коефициента не е понижен под 1 което ще спре епидемията) и в комбинация с топлото време смъртността при диагностицираните случаи ше скочи на над 10%, защото при спиране на епидемия нови диагностицирани случаи няма да има, защото и истинските случаи ще спрат да се увеличават. Ако например сега е настъпил този момент след 1 месец мъртвите ща са с още 30 000 отгоре минимум, (даже според мен това е много опимистична прогноза за съжаление) защото от диагностицираните само 180 000 са приключили заболяването, над половин милион са главно нови заразени (защото бума в Европа, САЩ и останалият свят е от съвсем скоро), да, една част от тях (може би над 100 000 в мометна са напълно излекувани, но не са обявени за такива по гореописаните причини, но по голямата част от тях не са, и значителна част от тях ще умрат, защото при диагностицирани случаи смъртността е много по висока от реалната, (както казва и Мангъров и тук се съгласявам с него) затова е напълно възможно от сега над 500 000 активно болни над 60 000 да умрат, което прави смъртност от над 13% в диагностицираните случаи, и като вземем че недиагностицираните са десетократно повече истинската смъртност е даже над 1% ако е прав Мангъров че са 10-кратно повече заразените от диагностицираните.
Ето това дразни хората, той едновременно, не знам дали го прави нарочно или несъзнателно дава доводи как Ковид всъщност е много по страшно нещо от грип, но явно не го осъзнава, и след това казва, ама то няма да умрат повече хора отколкото по принцип умират от грип.
Ами действително това е целта на занятието да не умрат повече хора от отколкото умират от грип, но за да го постигнем това, трябва да се отнесем като към болест която е много по тежка и с много по висока смъртност от грип. А той не знам дали го осъзнава или се прави че не го разбира. Поне откакто влезе в медицинският щаб, спря да говори глупости че мерките не спирали вируса, нещо което всеки епидемиолог, вирусогол и дори математик ще заклейми като дълбоко невярно, защото социалната изолация понижава коефициента на репликация на вируса, това автоматично прави невярно твърдението че мерките не спират вируса само колективният имунитет може да го спре. Колективният имунитет прави математически абсолютно същото което правят и мерките за спиране на вируса, само че с по малко жертви.