COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 593
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 475
Аз в супермаркета съм спокойна, хората спазват разстояние, служителите постоянно дезинфекцират. А навън ми е още по-спокойно докато се движа. Реално по опашките е най-опасно тъй като се заседяваш на едно място и риска за зараза се увеличава, за разлика от този докато се движиш и не се застояваш никъде.
Иначе относно паркове и градинки - четох, че са опасни, също така, тъй като цветята, тревата и дърветата не подлежат на дезинфекция и задържат вируси и микроби по себе си. Затова се придържайте към улици, защото са по-чисти теоритично. Реално не съм виждала тук някой да дезинфекцира. Също така предполагат струпване на хора - на по биричка примерно.

# 17 476
На мен все още ми се струва съмнителен ниският процент открити болни...като даже вече имат и 'външна' помощ от хора, които са си платили теста....
Ако се задържи така и при разширения капацитет от 1000+ теста на ден ще имаме 50-60 нови открити на ден, което е нереално...вече сме 3-та седмица от първите обявени случаи...

# 17 477
Една от последните групи заразени у нас, преди 4-5 дена стана това,  е следната- отива дъщерята в Испания  на екскурзия, връща се, остава под карантина колкото трябва, но заразява майката, която е касиерка в голям хранителен магазин от една верига, а тя заразява 4-5 колежки касиерки, може и още да е имало,
те колко хора заразяват- клиенти и колеги не е ясно...
Сега цялата сграда, в която се намира магазинът е затворена ...

# 17 478
  • София
тинки,
На мен не са ми приятни тези декларации, нито примирам по тях. И искам час по-скоро да се свършва с това.
Но също така смятам, че колкото са по-строги мерките, толкова по-кратък ще е този кошмар. И колкото са по-разхлабени мерките или се действа на парче, то всички ние ще се мъчим по-дълго време. Аз поне така ги виждам нещата, мога и да бъркам разбира се. И мисля, че всички искаме Май, Юни да си върнем стария начин на живот (макар да осъзнавам, че за не малко хора, включително и за мен, няма да е точно така, но това е друга тема, важното в момента е да се отървем от тази напаст колкото се може по-бързо и категорично).

# 17 479
Един въпрос. Има ли в България забрана за събиране на хора в група над определена бройка?

# 17 480
Да де, ама на някои не им изнася стоящите доброволно вкъщи и спазващи карантина да са здравомислещите. Все за нещо трябва да ни изкарат невротични, психясали, параноични, апокалиптични.

Друг трябва да им е виновен на тези, които имат права и трябва да дишат чист въздух, ама не от балкона като нормален човек, а на улицата.

# 17 481
  • София
При положение, че редовно срещам цели тумби от тинейджъри по улиците и училищните дворове, както и групички от алкохолици, които висят групово пред блоковете, не виждам как някой може да прави забележка на излезлите на пазар...Аз бих искала да видя тия от тумбите глобени с 5000, но знам, че това никога няма да се случи. Ще глобят някой самотен бегач в парка и той, понеже е възпитан и има пари, може и да си плати.

# 17 482
За мене е абсолютно безотговорно да се седи по пейките по двама трима човека.Безотговорно е да отидеш до Лидъл ей така на зяй пазар и да си излезеш.Все едно си инспектор в магазина.Безотговорно е да чакаш на опашка пред аптеката ,за да си купиш памук,който го има и в други магазини.Примери много.

# 17 483
Един въпрос. Има ли в България забрана за събиране на хора в група над определена бройка?
Не може повече от двама човека. Но колко се спазва...

# 17 484
някой има ли информация защо болниците в Япония не са претоварени с болни?

https://www.vox.com/covid-19-coronavirus-explainers/2020/3/28/21 … deaths-quarantine

# 17 485
  • София
В събота, на връщане от магазина, видях група от 10-15 тинейджъри в училищен двор. Скупчени един до друг, буквално прилепени, говореха на висок глас и слушаха музика. Толкова за забраните и спазването им.

# 17 486
  • София
Брадли,
да може да се каже, че е съмнително, но не може ли просто да значи, че взетите навреме мерки просто действат. Доколкото си спомням ние и словаците взехме едни от най-бързите мерки (минимум извънредно положение) в Европа, като реакция (брой дни след първи обявен случай) и сега просто печелим от това. А и коментирахме вече, че България не е толкова посещавана страна (лятото да, но сега не сме лятото), нито ние сме сред най-пътуващите хора по света, не сме и толкова социални като повечето. Така че всичко това дава резултати. И не мисля, че сърбите тестват повече от нас. Обаче те се забавиха, ние не.
Мен ме притеснява факта, че който е интубиран у нас умира. Не е добре това и не говори добре за медицината ни. Не е чак толкова лош процента в световен мащаб на починалите след интубиране. Хайде поне 4, 5 човека спасете... Да знам, че е лесно зад компютъра, но е много потискащо. Едва ли не и самия генерал ги обяви за смъртници...
И журналистите защо не питат на абсолютно всички пациенти ли в болниците се дават тези медикаменти като на Домусчиев или пък на момчето от Троян, ски учителя. Защото ето това вече е някаква система/модел. Имам предвид неговото лечение и ето че то е дало положителен резултат.

# 17 487
Няколко съвета за облекчаване на симптоми в домашни условия (защото да не се заблуждаваме, че места по болниците ще има за всички)

Поза за оттичане на флегма от дробовете:

Видео за масаж на дробовете:

Инхалации с
Скрит текст:
- куркума и пипер
- евкалипт
-

Вана с хималайска сол.

Това е, което открих в нета.

# 17 488
Скрит текст:
някой има ли информация защо болниците в Япония не са претоварени с болни?

https://www.vox.com/covid-19-coronavirus-explainers/2020/3/28/21 … deaths-quarantine

Не знам, но там по традиция всичките носят маски в грипен сезон.

# 17 489
Проблемът е, че в България цял живот си играем на "мерки". Ти не спазваш това, а аз го спазвам и обратното. А през това време онези, на които им е през онази работа за мерките, ни се качват на главите. Ако някой вярва, че в настоящия случай е различно, трябва да е най-малкото доста наивен. Скоро имаше едно клипче от Хамбург - докато хората си стоят по домовете, по улицата безчинстват банди. На нашите управници трябва да се даде краен срок за овладяване на ситуацията. От нас! "Не знам", "не мога" и "не може да се предвиди" са извинения до един момент, особено когато виждаш, че има държави, където нещата работят видимо по-добре. Поредният кредит на доверие трябва да се прави с уговорката, че може да е последен.

Общи условия

Активация на акаунт