COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 779
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 565
  • София
Бърз влак, усещаш ли как в момента няма как да оспориш написаното от мен и затова единственият ти начин за отстъпление е ръмжене срещу мен и да се опиташ да омаловажиш написаното от мен? Тези номера не минават, така че недей да се хабиш повече!  Имаш ли нещо по същество да кажеш?

# 17 566
Сега разбрах ,че починалият от Кюстендил си е движил спокойно из града 2 седмици.Колко ли хора е заразил ... Явно найстина се налага да се затегнат мерките.

# 17 567
  • София
Не знам дали е коментирано вече, но как ще коментирате тази новина:

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/italiya-shte-pravi-p … 12-ot-pochinalite

В резюме: "Данните за броя на починали „от Ковид19“ в Италия вероятно ще бъде преизчислен, защото той е директна причина само на 12 % от случаите на починали „с Ковид19“, при останалите 88 % причината е друго предшестващо заболяване. "
И аз щях да попитам-истина или фейк нюз?

# 17 568
Andariel, нищо не ти оспорвам, така че се успокой и си чети учебниците по дървена философия, всички разбрахме, че си по-по-най.

# 17 569
  • БГ
Между другото - в момента за 40 евро може да се купят 20 маски за лице. Дайте идея как да се организираме, така че лекари, сестри, санитарки - колкото се може повече да получат.

Това го чакай най- рано след месец и добави митническите разходи.

Аз лично се чудя къде са тези милиони маски, дето ББ каза, че произвеждаме/ще произведем. Абсолютно точно помня, че говореше за МИЛИОНИ маски, ръкавици, облекла..

Медицински маски в БГ не се произвеждат. И в Европа не се произвеждат. Няма сертифициран производител. Шият се едни платнени, които се продавт и по аптеките, но те не са медицински продукт. В болнично заведение няма да видите медицински работник с него. За облеклата може и да шият, но следваше първо да минат сертификация. И да е имало поръчани, те ще са за болниците. За аптеките няма как да стигнат. Да не казваме, че за болничния персонал те не са по една на ден, а следва да се сменят на част. Така е навсякъде. Има медицински стандарти.

# 17 570

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/italiya-shte-pravi-p … 12-ot-pochinalite

В резюме: "Данните за броя на починали „от Ковид19“ в Италия вероятно ще бъде преизчислен, защото той е директна причина само на 12 % от случаите на починали „с Ковид19“, при останалите 88 % причината е друго предшестващо заболяване. "
Навсякъде по света умират предимно хора с придружаващи заболявания, които сигурно щяха да живеят повече без вируса. Имаше обаче и друга статия - че в Италия много хора умират по домовете си и те не са включени в статистиката, защото не са изследвани за Covid-19, а вероятно все пак той е причина за смъртта им.

# 17 571
glasove.com  е един хибриден мошенически  сайт, никога не го  отварям,
нищо няма да преизчисляват италианците  ....

Настоящият вирус обаче според това, което ни казват, не отговаря на постулата в епидемиологията?
Отговаря- не е толкова заразен, но е много устойчив ...

# 17 572

Това е коментирано вече и никъде реално не пише (в италианските официални източници), че нещо ще бъде преизчислявано. Просто си констатират това, което вече е известно на света, а именно, че по-голям процент (в този случаи 88%) от починалите са били със съпътстващи заболявания, а 12% са били без такива. Процентно онагледяване на ситуацията. Даже си казват, че това НЕ означава, че Ковид19 не е допринесъл за смъртта.
Накратко - в тази статия някви хора си пишат някакви тъпотии.
Тук мога да дам директен пример (то да беше само един такъв), ама този сега ми попадна - вчера в Румъния е починал 27 годишен човек, съпътстващо заболяване - диабет. Ми с тоз ми ти диабет можеше до старини да си живее, ако си приема инсулина както си му е редът, ама ей на , не успява да пребори Ковид19. Аз това абс си го тълкувам като, че причината за смъртта си е Ковид19. Така си го тълкуват и в цял свят.
UK в този случай (защото от там тръгва новината) си търсят под вола  - теле

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 11:07 от FlameV

# 17 573
За мухи и комари вече питаха НОЩ. Нямало данни. Явно в Китай е нямало, в Италия също още. Може от Индия или друга топла страна да споделят?
За тоалетните също следя. Имало голямо количество в тоалетните помещения ( не само фекалии), в някоя страна, май Холандия, сигнализираха за контаминирани отпадни води. Но масово се пише, че във фекалиите уж вируса бил неактивен...това от интернет вирусолозите де Wink

# 17 574
Анализира се и напред, на база на горчивия опит на други страни, където заразата е по-напреднала, а такива примери има предостатъчно.
Не може да планираш нещо, което е ново за всички.

Така анализира напред щабът, че началникът му си смени няколко пъти версиите за заразата, разпространението и т.н.

Ми то и аз ги смених версиите няколко пъти, като се запознах с фактите.

Ако вземем исторически даннни на протичане на заразата в другите страни: след 100ния случай: удвояване на доказаните заболели на всеки 2 дни до достигане на плато след около 20 до 30 дни. Т.е. независимо от размера на страната или на брой живеещи, в една изолирала се от останалите единици се очаква 10 000 заболели до 30 дни и чак тогава достигане на плато.

Предлагам да не говорим за хубави неща преди да са се случили, че рибата е още в морето.
Взеха мерки навреме, но... сънародниците непослушни. И сега - ефективни ли са мерките или ще последваме Италия, Испания, Англия, Щатите.. до Великден ще се види.

Това е лаишко мнение и не отговаря на науката епидемиология. А тя казва, че вирусните инфекции създават огнище в даден район, където има най-много заболели. При останалите райони заболеваемостта е малка. Така че пикове се наблюдават при огнищата. В Европа огнището е Ломбардия.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 14:55 от DeltaAzimut

# 17 575
Скоро ще видите платнените маски в болниците. Другите се свършват. "спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се", според Илф и Петров и според актуалното състояние на ситуацията.
И за % екстубирани- преди време бях питала тук, отговорът беше около 30%. Сега явно данните са, че % е по-нисък. Някъде по-напред имаше споделено от персонал в Италия, който казваше, че каквото и да правят, все е без полза. Та не е само тук толкова висок % смъртност при интубирани. То и без корона е висок.

# 17 576

И аз щях да попитам-истина или фейк нюз?
Не мисля, че е фейк, защото и в сайта на МЗ на Италия пише:
 Забележка: От 28 февруари броят на починалите ще бъде потвърден от Висшия институт по здравеопазване след установяване на причината за смъртта от коронавирус.

http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioConte … us&menu=vuoto

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 11:12 от mmm75

# 17 577
glasove.com  е един хибриден мошенически  сайт, никога не го  отварям,
нищо няма да преизчисляват италианците  ....

Настоящият вирус обаче според това, което ни казват, не отговаря на постулата в епидемиологията?
Отговаря- не е толкова заразен, но е много устойчив ...
Според както го разбирам от поднесената информация- И е много устойчив, И е много заразен. 90% контагиозен индекс не ми се вижда малък, ако е верният %.

# 17 578
Авиокомпанията EasyJet заземява целия си флот от самолети за неопределено време.

# 17 579
В клиповете от Италия ми направи впечатление, че казаха, че всичките им пациенти в интензивното умират,радваха се на един единствен, който се подобряваше Sad
Разбира се, един клип не е показателен, но...като сравниш и със статистиката...

Общи условия

Активация на акаунт