COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 925
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 685
Сицилия Уж ще помага държавата за храна.

# 17 686
  • БГ
12 хиляди. Нещо такова чух сутринта от МВР да обяснява. Обаче било динамично, защото на някои им изтичала и вече била изтекла карантината.
12 хил само след 13.03, когато е въведено изв.положение и то май само през летищата. Първите дни май на влизащите през сухопътна граница писмена карантина и декларации нямаше. А прибралите се преди това. На тях карантина не им е налагана.

# 17 687
Никой не е длъжен да има спестявания. Но да останеш един месец без работа и вече да говориш за физическо оцеляване е малко прекалено.

# 17 688
Не мога да си представя да има карантина след май. Един месец още.

# 17 689
  • MI
Дали е добро здравеопазването в Италия се вижда и от сравнението на данните до тук с тези от Испания. Които също имат всъщност много добра здравна система. Не бих лежала на това ухо лично аз.

Да, искам да видя колко съвсем дребни бизнеси имат спестявания за 6 месеца поне. Joy

# 17 690
  • БГ
Специално южната част на Италия да са гладни, хайде стига. Килерите им са пълни с зехтин, маслини и прочие.
Ситият на гладния не вярва.
Хубавите поговорки винаги са казвали всичко само с две думи.
Нищо, сега в Италия, скоро и в други държави. Тогава не знам ще има ли тук някой смел да каже на хората, ама как така ви свършиха парите, нямате ли спестявания, килери, запаси?

Че те вече го казаха. Някой назад упорито обясняваше, че човек бил ДЛЪЖЕН да има спестявания за 6 месеца. Иначе в България Бойко си бетонира мандат пореден, а в края на 2021 г. любимият генерал-секси става президент и ще има още пет години въздишки. Всичко това под слогана "Ние ви спасихме" - не че някой е спасил някого де...
Абе с 600-800 лева заплата какви спестявания. Я моля да се изключат софиянци от картината и ще лъсне положението. Средна заплата в страната 1200 лева.

# 17 691
Предполагам, тези дето са най-"смели" в "Стойте си в къщи!Ако трябва и 12-18 месеца!", са тия, дето са на държавна заплата и в момента заплатата им върви, докато те търкат диваните и гледат сериали.   Smiley

Не знам да има държава по света, която при блокиран бизнес, да плаща с години заплати, без да види насреща грам работа.Откъде пари?
Абсолютно си права, но недей сега и ти настройва различните групи граждани помежду им Purple Heart. Достатъчно поводи вече имаме да се караме и мразим. Всички сме в кюпа, няма частни, държавни. Може би само фарма бизнесът и храните ще изкярят от тая криза, другите сме вътре.
А, и мобилните и кабелни оператори, разбира се, на тях сега им цъфти бизнесът. Но няма лошо, де, че без тях ще се побъркаме съвсем.

# 17 692
  • Варна
Толкова ли не могат да се организират някакви кухни  да се раздава/разнася храна на гладните. аз така си представям при нас положението. Поне около циганските махали.

# 17 693
  • София
Каква карантина 12-18 месеца ви гони любителите на конспирацията?
Карантина ще има още месец, месец и малко.

Ако парите са ви по-важни от здравето организирайте си простест, гражданско неподчинение и после носете последствията. Ама ако може без оплаквания, че са пълни болниците.

За мен е нормално човек да има спестявания от месец до три месеца да живее. Иначе кой ви издържа ако останете без работа?

# 17 694
Ново изследване за стабилността на вируса, проведено в Хонгконг, резултатите са публикувани днес:
""Вирусът е много стабилен при 34 градуса, но е чувствителен към горещина", се отбелязва в публикацията. При 4 градуса по Целзий вирусът е способен да съществува над две седмици, но при повишаване на температурата до 70 градуса той умира за 5 минути.
Съгласно представената към публикацията таблица, ако температурата е 22 градуса по Целзий, коронавирусът проявява активност поне седмица, но при 37 градуса - не повече от два дни, а при 56 градуса - по-малко от половин час.
Учените също така изясняват в публикацията си и колко време се задържа вирусът върху различни повърхности и стигат до извода, че той е способен да съществува от външната страна на медицинските маски най-малко седмица (при стайна температура и относителна влажност от 65 процента).
Върху хартия вирусът се задържа по-малко от три часа, върху дърво и тъкани - не повече от два дни, върху стъкло - по-малко от четири дни, върху неръждаема стомана и пластмаса - не по-дълго от седмица, показват резултатите от изследването./БТА/

Мисля, че нямаме шанс срещу това говедо! То на 70 градуса и аз ще умра за пет минути. А може и за по-малко.

# 17 695
За мен е нормално човек да има спестявания от месец до три месеца да живее. Иначе кой ви издържа ако останете без работа?
Половинките ни издържат. Нали затова сме семейство?
Ама сега и те не са решение вече.
Аз спестявания имам, но не си представях така тяхното бъдеще. Та не е ок цялата работа.
Какви протести ви гонят? Няма да правим протести в ИП, най-много да ни тикнат в пандиза, с намалени граждански права. Не мерси. Аз може да пиша по форуми, но иначе съм си стриктно спазваща предписанията гражданка (то си личи по въздлъжкото ми висене в нет-а Joy Sunglasses).
Просто не съм лишена от критично мислене.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 13:55 от Анонимен

# 17 696
  • София
Никой не е длъжен да има спестявания. Но да останеш един месец без работа и вече да говориш за физическо оцеляване е малко прекалено.

Защо да е прекалено? При живот от заплата до заплата плюс всички разходи, а сега и извънредни разходи, може и за физическо оцеляване да става въпрос. Ако няма заплата за следващия масец какво се случва с тези хора?

# 17 697
Виждали сме в Европа глад. Хубаво бунтове- нека се потрошат магазините, да се нарисуват със спрей обществените сгради, да се бием с полицаите....и после какво? Нали трябва да живеем някъде. Няма и месец и започна да се говори за глад, е**ти човечеството.
Вие работите ли? Сама ли плащате сметки? Бюджетен служител ли сте?
Работя, сама си плащам сметките и сама отглеждам детето си. Всеки изпитва затруднения, но това не означава, че трябва да потрошим и разграбим всичко.

# 17 698
  • БГ
Предполагам, тези дето са най-"смели" в "Стойте си в къщи!Ако трябва и 12-18 месеца!", са тия, дето са на държавна заплата и в момента заплатата им върви, докато те търкат диваните и гледат сериали.   Smiley

Не знам да има държава по света, която при блокиран бизнес, да плаща с години заплати, без да види насреща грам работа.Откъде пари?
Абсолютно си права, но недей сега и ти настройва различните групи граждани помежду им Purple Heart. Достатъчно поводи вече имаме да се караме и мразим. Всички сме в кюпа, няма частни, държавни. Може би само фарма бизнесът и храните ще изкярят от тая криза, другите сме вътре.
А, и мобилните и кабелни оператори, разбира се, на тях сега им цъфти бизнесът. Но няма лошо, де, че без тях ще се побъркаме съвсем.

А познайте сега, чии са веригите ? И къде ще отиде завишения им оборот?
А бюджета ще ги компенсират, за извънредните натоварвания. (изкл. мед персонал, на тях и двойно да им платят все е тая)

# 17 699
Мисля, че нямаме шанс срещу това говедо! То на 70 градуса и аз ще умра за пет минути. А може и за по-малко.
В сауните е повече Simple Smile Оцелява се 15-20 мин с кеф Simple Smile
Ама как да ни спретнат една масова сауна...

Общи условия

Активация на акаунт