COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 024
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 715
  • на пистата
Специално южната част на Италия да са гладни, хайде стига. Килерите им са пълни с зехтин, маслини и прочие.
Ситият на гладния не вярва.
Хубавите поговорки винаги са казвали всичко само с две думи.
Нищо, сега в Италия, скоро и в други държави. Тогава не знам ще има ли тук някой смел да каже на хората, ама как така ви свършиха парите, нямате ли спестявания, килери, запаси?
Предполагам, тези дето са най-"смели" в "Стойте си в къщи!Ако трябва и 12-18 месеца!", са тия, дето са на държавна заплата и в момента заплатата им върви, докато те търкат диваните и гледат сериали.   Smiley
Но, да им дам малко тема за размисъл...
В момента едно поне 50 % от бизнеса в Бг е пълен блокаж.Не работят, съответно няма приходи.Пак съответно, спират да внасят пари в държавната хазна.
А вашите заплати са ОТ държавната хазна.Та, колко време мислите, ще има пари за заплати, щом няма приходи, или те са редуцирани наполовина?Дори повече?
Ще кажете:"отиваме на борсата, за обезщетения!".
Да, ама те и там парите пак от държавната хазна идват.
А тя все повече заприличва на празен съдран чувал.
Не знам да има държава по света, която при блокиран бизнес, да плаща с години заплати, без да види насреща грам работа.Откъде пари?
В грешка сте,ние примерно нямаме работа от началото на март.Никаква...изцяло зависим от Италия.А и сме маргинали социално изолирани 😁но и аз търкам дивана.Цяла седмица детето ми е болно,дадох над 100лв за лекарства.Но си стоя вкъщи.

# 17 716
Виждам голяма промяна в мненията на доста хора, отпреди 2 седмици. Изчезна неконтролируемата паника и се намеси критичното мислене. Бравос.
И последно да попитам, какво се разбра за вируса - силно заразен и малко издържащ във външна среда (не в лаборатория) или малко заразен и дълго издържащ във външна среда (не в лаборатория, да се повторя)?

# 17 717
  • на пистата
Каква карантина 12-18 месеца ви гони любителите на конспирацията?
Карантина ще има още месец, месец и малко.

Ако парите са ви по-важни от здравето организирайте си простест, гражданско неподчинение и после носете последствията. Ама ако може без оплаквания, че са пълни болниците.

За мен е нормално човек да има спестявания от месец до три месеца да живее. Иначе кой ви издържа ако останете без работа?
Вече се организират за протести и в България.Днес попаднах на призив всички на 14.04 на улицата.
В Карлово още 1 положителна проба.Мъж военнослужещ в критично състояние Sad

# 17 718

Че те вече го казаха. Някой назад упорито обясняваше, че човек бил ДЛЪЖЕН да има спестявания за 6 месеца. Иначе в България Бойко си бетонира мандат пореден, а в края на 2021 г. любимият генерал-секси става президент и ще има още пет години въздишки. Всичко това под слогана "Ние ви спасихме" - не че някой е спасил някого де...
ама вярно е секси Генералът Blush , малко е големичък, но айде сега кусури Grinning

# 17 719
  • Ispania
Испания .
От поне една седмица вече , има всякакви програми за подпомагане не хората в нужда.
Храна има за всички, стига да знаят към кого да се обърнат. Всякакви организации даряват храна , общините си имат свои програми за същото , има онлайн платформи пак за същото .
Проблема не е липсата на храна(всички фабрики  за хранителни нужди работят , хората на полето работят, нищо свързано с храна не е спряно)Проблема е че човечеството не е подготвено за такива пандемии, и сега се вижда колко човека е човек.

За спестяванията. Напълно нормално ми се вижда човек да няма такива . В смисъл ...4 членно семейство с ипотека и две нормални заплати - от къде да спестяват ? За колко време ? Заплатата не единя отива за ипотека , на другия за храна и сметки.

И с това исках да кажа(но се отплеснах 😅) ,че щом Испания има такива платформи за помощ към хора без храна, със сигурност и в Италия ще ги има.

# 17 720
Скрит текст:
Виждам голяма промяна в мненията на доста хора, отпреди 2 седмици. Изчезна неконтролируемата паника и се намеси критичното мислене. Бравос.
И последно да попитам, какво се разбра за вируса - силно заразен и малко издържащ във външна среда (не в лаборатория) или малко заразен и дълго издържащ във външна среда (не в лаборатория, да се повторя)?
Еднозначен отговор няма. И учените още спорят по въпроса. Simple Smile

# 17 721
  • на пистата
49г мъж от Карлово в недобро състояние Sad влошил се е само за ден.
https://www.pbnovini.com/gradat/2020/loshata-novina-ot-karlovo-v … en-s-koronavirus/

# 17 722
  • София - Рим и обратно
Чакай малко, щом държавата си позволява да ми нарежда "стой си вкъщи", значи трябва да е помислила и да даде нещо насреща. Не говоря за себе си, а за хората, които ги храни бизнесът им. А не да ми казва - ми харчи си спестяванията и не ме занимавай. Абе алооо, откъде накъде? Лили тука си изпуска нервите, щото хората почнаха малко да се позамислят - аджеба пазят ни от някакъв въображаем убиец, а ни отнемат работата, спестяванията, свободата... Защо?

# 17 723
Не знам тук използват ли се такива "каски" или директно към интубиране се преминава, а тези въпросни респиратори?
Във фейса има един италианец, който е с такава каска и всеки ден по няколко пъти пише от болницата в Генуа.
Не си представяйте, че допълнителен кислород се подава единствено посредством интубация. Това е последния вариант. До тогава допълнителен кислород може да се подава посредством палатка(каска), в която се подава минималното количество кислород, необходимо да се поддържа оптимално съдържание на кислород в кръвта. При повишени нужди и при проблеми с дишането, се минава на Ципап, който освен, че подава въздух с повишено кислородно съдържание, подпомага дихателните движения на болния. Чак след това идва механичната вентилация, от която излизането и трудно...
В повечето болници в които съм била, над всяко легло има извод на кислородната инсталация.

# 17 724
Проблема не е липсата на храна(всички фабрики  за хранителни нужди работят , хората на полето работят, нищо свързано с храна не е спряно)Проблема е че човечеството не е подготвено за такива пандемии, и сега се вижда колко човека е човек.
Да, това е най-сериозният тест и последица от тази криза.
Аз лично мога да преразгледам доста хора около себе си по този начин. Дано не се задълбочат много нещата и не ми се наложи, ще ми е тежко.

# 17 725
  • на пистата
Какво се хванахте за пенсионерите.Те и до сега са били с тези пенсии.И няма да останат без тях ,да му мислят младите.

# 17 726
  • На остров
Дева, благодаря ти за информацията !

При нас пресконференцията е в 14ч. и ще видим какво е положението.

# 17 727
  • Ispania
Обновена информация от Испания :
Починали 7340
Заразени 85195
Изписани/ оздравяли 16780

# 17 728
  • БГ

Че те вече го казаха. Някой назад упорито обясняваше, че човек бил ДЛЪЖЕН да има спестявания за 6 месеца. Иначе в България Бойко си бетонира мандат пореден, а в края на 2021 г. любимият генерал-секси става президент и ще има още пет години въздишки. Всичко това под слогана "Ние ви спасихме" - не че някой е спасил някого де...
ама вярно е секси Генералът Blush , малко е големичък, но айде сега кусури Grinning

Ми това за спестяванията си е реч на мин.председателя. Имало не знам си колко милярда спестявания в банките, да си ги теглим и живеем.
Другия генерал днес с предложение - можело с СМС като синя и зелена зона да го направят за излизане от домовете. (Дано СМС-сите поне не са платени)
Мерките за "маргиналите" бърз кредит от банката, може да разрешат. Иначе ще е само за тези в неплатен..

Иначе само Синода не им клъвнаха и на днешната среща и няма да затворят църквите за Великден, май са отстъпили само да служат от вън. Като то по принцип литургията си е от вън. Полицията ще съблюдава разстоянието между миряните. Явно извънредното положение ще се удължава щом се преговаря за Великден

# 17 729
Никога не съм била на принципа, взимам си заплата и цялата я харча, да малко по висока е от средностатистическата за Бг, но почти всеки месец ми остават допълнителни пари. Моето семейство има спестявания и може да си позволим да не работим няколко години.
Всички мои познати имат спестени пари, но явно зависи от сферата, образованието, дали имаш кредити или не. Преди години имахме 7 кредита, всичко изплатихме , кое предсрочно, кое не. И да добавя , че не сме на по 50г., аз съм на 36г., мъжът ми на 41.

Общи условия

Активация на акаунт