COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 497
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 865
Някой наясно ли е защо е тази 28дневна изолация след излекуване и отрицателни тестове и за Домусчиев отнася ли се?

Не е ясно. Принц Чарлз излязъл от изолация след 7 дни. Сигурно са установили, че произвежда антитела и затова.

И аз това се чудя. В изолация, за да не заразяват или за да не ги повтори?

Идея нямам. Неговата положителна проба беше обявена преди 7 дни и тогава се бил изолирал...

# 17 866
  • София
Някой наясно ли е защо е тази 28дневна изолация след излекуване и отрицателни тестове и за Домусчиев отнася ли се?
Не мисля, че говорим за изолация. Дават им болничен, за да се възстановят. Пневмонията не е майтап. Досега лекарите са могли да издават само до 14 дни болничен, сега 28. Това е новината, не, че са в карантина още месец.

# 17 867

Ммм даа , ще го има . Но след  един месец , а не както го искаше Мангъров преди едни месец .

И по е важно хората да се приемат в болница по рано  в началото на втората седмица а не  когато вече не могат да дишат .
За приемането в болница - да, да, да. Трябва да се приемат по-рано, а не директно за интубиране.
За масовото тестване, нали уж от началото на април? Имаше статии, ще потърся.

# 17 868
  • При семейството си

По Заповед на министъра на здравеопазването:

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/27/rd-01-165.pdf

http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/17/rd-01-129.pdf

Медицинските основания какви са не знам.

# 17 869
  • София
Какво ако има масово тестване? Наистина не разбирам ползата. Болните ще са си вкъщи, както са и сега. Лекарство работещо няма. Днес си отрицателен, отидеш до магазина и вече не си. Обяснете какво ще стане ако ни тестват всички.

# 17 870
  • Другата България
Няма как да се приемат в болница с леки симптоми, защото няма къде.
Леглата недостигат. Затова се приемат само тежките случаи и възрастните хора.
Сами преценете - около 1/3 от болните са в болница, и то при такъв малък брой заболели, доказан. Я си представете скочи тройно, къде да ги настаняват тези хора?

# 17 871
За всички преболедували се отнася. Това е период, в който се смята, че може да са ненапълно изчистени и да заразяват още. Заради редки, но все пак съществуващи такива случаи се прави. Не само у нас.

# 17 872
Масово тестване и ограничаване на заразените лица е изход от безумната ситуация, но генералът и щабът се държат като ощипани моми, щом се спомене това:
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/koj-se-spr … qOmzAADsxS2iigo1o

Ммм даа , ще го има . Но след  един месец , а не както го искаше Мангъров преди едни месец .

Ами нали сега точно това се прави .
И по е важно хората да се приемат в болница по рано  в началото на втората седмица а не  когато вече не могат да дишат .

И като се приемат в болницата, какво от това? Ще ги закачат на вентилатор и пей сърце ли? Thinking
Нали няма открито лечение...където и да ги сложат, каквото Бог реши, това ще стане с тях. Аз съм вярващ човек, не ми се сърди, но нямаше как да не те отразя.

Интересен е този парадокс, при който доктора е този, на когото прехвърляме нашите надежди, тъги, очаквания, горести, мъки...и в повечето случаи с право, но има един момент, в който дори докторите са безсилни и това е моментът, в който Бог реши да си прибере някой...Извод - молете се на Бог, да ни пази, закриля и обича.

# 17 873
  • на пъпа на Златията

Ммм даа , ще го има . Но след  един месец , а не както го искаше Мангъров преди едни месец .

И по е важно хората да се приемат в болница по рано  в началото на втората седмица а не  когато вече не могат да дишат .
За приемането в болница - да, да, да. Трябва да се приемат по-рано, а не директно за интубиране.
За масовото тестване, нали уж от началото на април? Имаше статии, ще потърся.

Рано е още за  масовото тестване .
Да има тестове за хората които отиват да работят  и да са надеждни  самите  тестове не некакви си ментета . . .

# 17 874
  • Пловдив
То и сега не ги приемат в болниците директно за интубация. Ако се вкарат вътре всички случаи без в действителност да е необходимо болнично лечение, системата наистина вече няма да издържи.

# 17 875

Не е ясно. Принц Чарлз излязъл от изолация след 7 дни. Сигурно са установили, че произвежда антитела и затова.

И аз това се чудя. В изолация, за да не заразяват или за да не ги повтори?

Идея нямам. Неговата положителна проба беше обявена преди 7 дни и тогава се бил изолирал...
Според препоръките на NHS изолацията е 7 дни
How long to self-isolate
If you have symptoms
If you have symptoms of coronavirus, you'll need to self-isolate for 7 days.
After 7 days:
 if you do not have a high temperature, you do not need to self-isolate
 if you still have a high temperature, keep self-isolating until your temperature returns to normal
You do not need to self-isolate if you just have a cough after 7 days. A cough can last for several weeks after the infection has gone.
https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/self-isolation-advice/

# 17 876
Не съм чела всичко, но днешния ден се очертава като предложения, които стана ясно, че не могат да бъдат реализирани /тестовете/, излишно или тенденциозно отнемане на личната ни свобода /на кого ли му е притрябвало/ и разбира се конспиративни теории.
Нищо ново.

# 17 877
Какво ако има масово тестване? Наистина не разбирам ползата. Болните ще са си вкъщи, както са и сега. Лекарство работещо няма. Днес си отрицателен, отидеш до магазина и вече не си. Обяснете какво ще стане ако ни тестват всички.
Ще има адекватна статистика за заболеваемост и смъртност. И като се види каква е смъртността действително, а не процентно съотношение на малкото тествани позитивни и умрели, ще разберем, че тя е не по-висока от тази на грипа, ще приемем факта и ще се успокоим.
Но това няма да стане скоро, разбира се, защото никой не иска тази картина да лъсне.

# 17 878
  • на пъпа на Златията
Масово тестване и ограничаване на заразените лица е изход от безумната ситуация, но генералът и щабът се държат като ощипани моми, щом се спомене това:
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/koj-se-spr … qOmzAADsxS2iigo1o

Ммм даа , ще го има . Но след  един месец , а не както го искаше Мангъров преди едни месец .

Ами нали сега точно това се прави .
И по е важно хората да се приемат в болница по рано  в началото на втората седмица а не  когато вече не могат да дишат .

И като се приемат в болницата, какво от това? Ще ги закачат на вентилатор и пей сърце ли? Thinking
Нали няма открито лечение...където и да ги сложат, каквото Бог реши, това ще стане с тях. Аз съм вярващ човек, не ми се сърди, но нямаше как да не те отразя.

Интересен е този парадокс, при който доктора е този, на когото прехвърляме нашите надежди, тъги, очаквания, горести, мъки...и в повечето случаи, с право, но има един момент, в който дори докторите са безсилни и това е моментът, в който Бог реши да си прибере някой...Извод - молете се на Бог, да ни пази, закриля и обича.

И кои ти е казал че  непременно трябва да ги закачат на вентилатор . Приемат  тези които "не им е добре  и са болни и ги изследват за корона в болнична обстановка - прекарат ли 2 седмици , значи ще оживеят и тогава изписване . "

# 17 879
  • Germany
28 дневната изолация или поне още две седмици при изписани пациенти се налага не защото са заразни, а защото имунната им система е отслабена  и ако се юрнат на работа или се върнат веднага към активен живот могат да си докарат друга инфекция.
Сравняването с грипа или не знам си какво друго вече даже не е и отегчително. Няма никакво значение вече, кой ще е в карантина и кой не. Дори всички в България да се засилят на работа и живота си потече постарому, бизнесът е толкова навързан и зависим един от друг и при условие, че цяла Европа се скапва...

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 16:26 от PeaPink

Общи условия

Активация на акаунт