COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 040
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 955
  • София
Как са ги принудили да напуснат Франция?

Казали са им колко ще им е сметката за болнично лечение и са си били камшика за там, дето лекуват без пари, без осигуровки и без застраховки.

Че те спешен случай ли са, че да ги лекуваме за без пари?
Спешен или не, те си търсят правата и смятат, че като граждани на БГ трябва да бъдат лекувани тук.

# 17 956
Скрит текст:
Те хубаво казват много неща по телевизията, ама да вземат и да ги прилагат, а. Значи за едни има мерки, а за други - не. Както виждаме това със самосъзнанието, самоконтрола и отговорността не работи. Всички са навън и са без маски.

До сега вече мина колко - две седмици от карантината, нали? Времето спомогна и повечето хора си стояха вкъщи така или иначе. Две седмици са достатъчно за карантина, това е. Който издържал, издържал, дори и да се продължат мерките, те не обхващат голям процент от населението, което по една или друга причина не си стои вкъщи. Сега тази седмица ще дойде още една студена вълна с дъжд и сняг и после, като свърши извънредното положение на 13 април май беше, да си ни пускат по живо по здраво и така. След 13 април остава да си носим маските, болниците и домовете за възрастни хора да продължат с карантината, пенсионерите - също и толкова.

П.С. Ако искат да удължат ИП до Великден, че да не се събираме по много.
Точно такова мислене ще ни вкара в такава черна статистика, че ще ревем...Та ние дори не сме били под истинска карантина, та да я приключваме! Хората си ходят по разходки, всичко си работи, с някои малки изключения, а тези КПП-та са пълна пародия, защото не стига, че е само в големите градове, ами и всеки може да излъже в декларацията (която май толкова и гледат) и да си джитка насам натам. А, ако пък за Великден, не наложат пълна карантина, смятай, че ще се "омажем" жестоко!

# 17 957
  • Буркина Фасо
Мангъров по бТВ за бързите тестове " нямам търговски интереси".
Много омекнал ми се вижда.
питат го и той отговаря. не го виждам като омекнал.

# 17 958
Кои са тези закрити и открити обществени места? Утре чакаме поредното допълнение.

Означава навсякъде извън дома.
Наистина ли питате това.

Питам, защото Ананиев имаше и други умни изцепки за обществените места.

Освен това очаквам от утре всички да са с маски, по телевизията, пък и на брифингите...

# 17 959
По въпроса с маските.Кое е истина- от тази сутрин или от 17часа?Гледам генерала на една снимка, там той излиза от срещата със Синода - без маска и без ръкавици. До преди малко,значи,  маската беше излишна,сега е задължителна. Дали пък не се отвори пазарна ниша   за "наши хора"?
За протокола: винаги излизам с маска защото така го чуствам.
Ако погледнем генезиса на вземането на това решение и противоречивите им изказвания, може да напълнят 3 страници с цитати и линкове към тях. Ходи им вярвай.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 17:43 от niljaniljo

# 17 960
Честито! Вече е задължително носенето на маски на открито и закрито. С поредната заповед на министъра.

# 17 961
За маските добре, но късно я взеха тая мярка. До сега повечето си се разхождаха без. Все пак по-добре късно, отколкото никога. Но не е много честно да кажат пак всеки сам да се оправя. Трябва да помислят за пенсионерите, други хора които нямат възможност да им раздаде държавата маски. Аз преобърнах преди време интернета, за да намеря някакви бройки от обикновените хирургически. Сега е малко по-лесно, но все още е трудно снабдяването.

При нас продаването на хирургически маски е абсолютно забранено след като държавата наложи вето и изкупи всички наличности за служебно ползване. Новите маски идващи чрез помощи са разпределяне директно на болници, полиция и държавни служители.
Хиляди хора се обединиха и започнаха да шият маски, много от тях безвъзмездно. Постоянно има призиви да се доставят материали като конци, ластици и текстил за да се шият нови. Носят се по домовете за стари хора, има вендинг машини с маски на символична цена, доброволци ходещи из улиците и даряващи на възрастни хора. Общините разпращат чрез пощата до домовете където е известно, че живят социално слаби или стари.
Има начини и нещата са възможни когато повече хора се обединят чистосърдечно за да помагат.

# 17 962
  • София
Е, чак и аз съм против баш на 12-ти април да вдигат извънредното положение. Сметнете!
А и с маските не е лошо решението, поне да не ми плюят в лицето, защото половината нация киха и кашля зловещо. Аз съм със свирепа пролетна алергия, която сега започва - подути очи, раздразнен нос и гърло, кихане, кашляне, по-добре с маска, вместо да ме изритат от магазина с шутове.
Но смятам, че удължаване след 12-13-ти май е безумие...

# 17 963
Как са ги принудили да напуснат Франция?

Казали са им колко ще им е сметката за болнично лечение и са си били камшика за там, дето лекуват без пари, без осигуровки и без застраховки.

Че те спешен случай ли са, че да ги лекуваме за без пари?
Спешен или не, те си търсят правата и смятат, че като граждани на БГ трябва да бъдат лекувани тук.

Дано нашите са измислили нещата с лечението на неосигурените, по принцип. Дано някой журналист се сети да пита. Не смятам, че е редно да е безплатно. Тези не им знаем статута.

# 17 964
Мангъров кефи! Много точно и ясно си го каза човека и напълно съм съгласна с него.

# 17 965
  • София
Аз да попитам, дали маските, които масово се шият от плат, предпазват добре? Засега имам хирургически и едни на 3М. Дано не се наложи да шия, че не знам, дали предпазват.

# 17 966
  • Бургас
Имам странното усещане че жертвите след пандемията ще са ужасно много! Доста повече от тези които ще вземе вируса.

# 17 967
Ще сложим и маски, щом трябва. Но рефренът "маските са излишни" и след това" маските са задължителни" само затвърждава у мен усещането за страшен хаос в поведението на щабове и началници.

Делта, може ли да разкажеш с две изречения какво казва?

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 18:54 от Не се сърди, човече

# 17 968
Трябва ли да съм с маска при разходка на дом любимец, не се събирам с никого и не ходя в паркове:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 17 969
Аз да попитам, дали маските, които масово се шият от плат, предпазват добре?

Сложете няколко пласта марля и зашийте хасето около тях. Аз вече съм направила няколко - пера, гладя и нося.

Общи условия

Активация на акаунт