COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 756
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 970
  • София
Трябва ли да съм с маска при разходка на дом любимец, не се събирам с никого и не ходя в паркове:stuck_out_tongue_winking_eye:
Вече да.

# 17 971
Мангъров - шансът да умреш от ковид19 е като шансът да умреш от грип или аденовирус.
Всички ще го прекараме, не можем да се предпазим. Хората от рисковите групи обаче трябва да се пазят.

# 17 972
  • София
Аз да попитам, дали маските, които масово се шият от плат, предпазват добре?

Сложете няколко пласта марля и зашийте хасето около тях. Аз вече съм направила няколко - пера, гладя и нося.

Благодаря!

Засега имам хирургически и едни на 3М. Дано не се наложи да шия, че не знам, дали предпазват, но в крайна сметка е нещо.

# 17 973
  • София
Надявам се, че не е пускано - седемте болни в Смолянско са мъже, нито една от контактните им жени не е с положителна проба, въпреки че някои от тях са били с пневмония.
https://www.smolyan.bgvesti.net/news/489957/izdireni-sa-vsichki- … shto-e-v-bolnitsa

# 17 974
Трябва ли да съм с маска при разходка на дом любимец, не се събирам с никого и не ходя в паркове:stuck_out_tongue_winking_eye:

Трябва, трябва. Искам да видя и на брифинга как Мутафчийски и цялата клика около него са с маски.

# 17 975
Аз току що си уших една.Сега почвам втората.Не са много хубави,понеже ги шия на ръка и ножицата ми не реже😅,но пък са от двоен плътен плат.

# 17 976
  • Другата България
Мери Ан, ние обсъдихме вече карантината назад - де факто, народът е посъветван да спазва ДОБРОВОЛНА карантина, в т.ч. социална дистанция, стоене по домовете, затворени заведения, магазини и пр. Аз не виждам на база на кой ЗАКОН ще принудят народа да стои в ЗАДЪЛЖИТЕЛНА карантина. Предполагам, че ако се наложи някаква мярка - глоба, то тя бързо бързо ще падне в съда, защото няма как да принудиш здрав човек задължително да си стои вкъщи.
Описаното от теб е извънредно положение. Именно защото не е карантина, то хората не си стояха масово по домовете /не всички/, магазини работят, фризьорски салони, козметични, пазари с щандове стоки, плодове, зеленчуци, предприятия...това не е карантина, това дори не е близо до карантина. Банско беше под задължителна карантина. Италия е, Испания е. Тук пишат съфорумки, постоянно. Явно не ги четеш, те са здрави засега, но са си в къщи, Тарти и семейството ѝ вече над 16 дни. Защото военните са на улицата, спират, не пускат, връщат, глобяват. Улиците са пусти, съвсем пусти. Работят само хранителни магазини и аптеки, по един от семейство може да излиза, нищо друго и никъде не се движи. Това е карантина.
Наистина не разбирам не можеш ли да направиш разлика между ИП, карантина, задължителна и доброволна?
Ето ти заповедта на министъра за Банско.https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ss-zapoved-na-zd … -teritoriyata-na/ Това е задължителна карантина. От 17.03. Ето как може да принудиш здрав човек да си стои вкъщи. Не ти е нужен закон, с колкото и големи букви да го пишеш.

# 17 977
  • В планината / На морето
Цитат
author=Merri_An link=topic=1189333.msg40468546#msg40468546 date=1585578147]
Минаха две седмици от началото на ИП. Не на карантината. Никога не сме били под карантина, но както вървят нещата, ще станем. И именно защото не бяхме, повечето хора не си стояха вкъщи, по една или друга причина. Ето и тук, като и навсякъде - няма да нося маска, няма да си стоя в къщи, няма да се съобразявам, лъжа т ме, манипулират ме, ще си излизам, няма начин това да стане....ами ще стане, въпреки нас. И вярвайте, че АУАН-ите са истински, не са само за плашене на гаргите. Смъртта също е истинска, всъщност тя е най-истинска.

Мери Ан, ние обсъдихме вече карантината назад - де факто, народът е посъветван да спазва ДОБРОВОЛНА карантина, в т.ч. социална дистанция, стоене по домовете, затворени заведения, магазини и пр. Аз не виждам на база на кой ЗАКОН ще принудят народа да стои в ЗАДЪЛЖИТЕЛНА карантина. Предполагам, че ако се наложи някаква мярка - глоба, то тя бързо бързо ще падне в съда, защото няма как да принудиш здрав човек задължително да си стои вкъщи.

Най - лесно ще прокарат закон.  Преди 1 час в Унгария изшиткаха парламента, само правителството вече ще взема  решения, вече нямат парламент , гласувано с мнозинство.
И впрочем откъде да знеш кой здрав, кой не ?

# 17 978
  • Буркина Фасо
ако си на закрити или открити обществени места - ДА.

# 17 979
  • София - Рим и обратно
В един друг форум си говорим по тези въпроси. Там има доста интересни мнения. Например това, че Италия и Испания просто трябва да фалират, защото не могат повече да обслужват дълговете си. Затова те толкова страдат. Ей такива. Аз не вярвам много.
Ох, не е лошо малко да повярвате. 50 на 50 поне, не напълно, пак ще е опит за критична мисъл.
Ще ви оставя тук едно видео, който иска и може, нека го преведе, макар че според и без превод е доста ясно. За огромната масмедийна атака в момента. За това, какви “новини” се поднасят. Взет е един пример - заглавие в местен ежедневник, скорострелно “новината” е разпространена във всички официални издания в Италия. Фейк новина. И тя гласи - “Жена на 48 години умира на работното си място в супермаркет от корона вирус”. Шок и ужас! Моментално настръхваш - олеле боже, тая жена не е стара, работи си и изведнъж - прас! Короната я убива! Да, ама не, дами и господа. Жената е умряла от инфаркт. Потвърждава го племенникът й в официален отговор до журналиста, публикувал видеото. И тояа е само един пример. Да ви напомня лекинко за последните “тревожни” новини на нашия генералисимо - “възрастовата граница на жертвите пада....” и подобни? Еми това е сценарият. Световен сценарий.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=512637376354783& … &d=w&vh=e

# 17 980
Аз наскоро показах тук в темата как се прави саморъчно маска от хартия за печене и ластичета, нищо друго не ви трябва. Гледах клипче пуснато в темата и си направих. Върши работа.

# 17 981
Аз да попитам, дали маските, които масово се шият от плат, предпазват добре? Засега имам хирургически и едни на 3М. Дано не се наложи да шия, че не знам, дали предпазват.

Не, разбира се. Те предпазват евентуално ако болен, носещ маска, се изкиха, да не попаднат секрети по теб. Иначе, навлажни ли се маската, не те предпазва дори от това.

# 17 982
Скрит текст:
РичиРич, можеш ли да се опиташ да озаптиш страстното си желание да ни плашиш със снимки на ковчези? Не за друго, но вероятно в тази тема влизат и хора, които са по-чувствителни и можеш да им причиниш доста стрес с тях.

Ще сложим и маски, щом трябва. Но рефренът "маските са излишни" и след това" маските са задължителни" само затвърждава у мен усещането за страшен хаос в поведението на щабове и началници.

Делта, може ли да разкажеш с две изречения какво казва?

Каза, че ок, ще поспазваме карантината, щом правителството казва, но после, в един момент, нещата вече трябва да си станат постарому и няма как светът да се надупи, буквално така каза и да чака да умре. Няма да умрем, спокойно! - така завърши.

П.С. Перефразира и думите на Сталин, че смъртта на един е трагедия, смъртта на милиони е статистика и да, статистически смъртните случаи от този вирус ще бъдат мнооооого малко, няма да са милиони.

# 17 983
Мангъров: Всички ще го прекараме, абсолютно неизбежно е.
Цветанка: Вие досега преглеждали ли сте болен от КВ?
Мангъров: Да, със сигурност!
Цветанка: Тест направихте ли си?
Мангъров: Направих си. От бързите тестове.
Цветанка: И резултатът?
Мангъров: Отрицателен.

# 17 984
Задължително носене на маски!

Крайно време беше - в страните, които успяха да ограничат или да се справят със зарата, това е въведено и се смята за една от най-ефективните мерки. Работи както за самопредпазване, за да не се пипа човек, така и да  ограничи заразяването от безсимптомните или тези в първите дни на болестта.

Гледах днес въпросния Мангъров, защо изобщо го канят?! Бил преглеждал болни с коронавирус(ама не били доказани), бил го карал, но теста бил отрицателен... Трябвало всички да го изкарат, ще има някакви дето ще умрат, ама били с придружаващи заболявания, а ние(демек той) ще си продължим живота. Изключително опасни изказвания във време, в което се опитваме да подтиснем инфекцията.

Общи условия

Активация на акаунт