COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 871
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 000
Е, чак и аз съм против баш на 12-ти април да вдигат извънредното положение. Сметнете!

Но смятам, че удължаване след 12-13-ти май е безумие...

Аз споделям същото мнение. А и самия щаб може би има тези очаквания. Кунчев каза, че неговото виждане е растеж до около Великден и после бърз спад.
Надявам се да е прав. На никой не му се живее по този начин.

# 18 001
  • Там,където се събуждам щастлива.
Честно казано започвам да си мисля, че беше по-добре да няма Фейсбук / Интернет. Наистина са удобни начини за манипулиране на хората и упражняване на контрол. Контрол с цел. Не знам каква е целта за области, където нищо не знам, но сега се завъртя във Фейса клипче, което нажежава обществото за една определена тема, която в момента е трън в очите на журналистите и която лично ме засяга.

Критично мислещите хора са по-трудни за манипулация, но те не са много. Сега имат задача да внасят баланс, защото масово се повтарят фалшиви / неправилно интерпретирани новини. Много е страшно...

# 18 002

По силата на какви механизми могат едва ли не да експулсират болни в родината им, каквото явно се твърди в този случай?
Това че те така са казали, и че в.Бряг го пише, не означава, че е така. Принудени не означава експулсирани. Експулсирани не означава "експулсирани заради вирус".

# 18 003
На руски го чета, затова не твърдя че е така, а питам:

Вярно ли Принц Чарлз, на 71 години, бил вече излекуван?
Скрит текст:

# 18 004
Положението в Швеция става от кризисно, катастрофално. Дано се вразумят!

И какво ви кара да мислите така? Защо не го сравните с положението в Холандия например. И да напомним, Холандия е със същите мерки като нашите (като изключим последната глупост на пенсионирания бюджетар).

# 18 005
Задължително носене на маски!

Крайно време беше - в страните, които успяха да ограничат или да се справят със зарата, това е въведено и се смята за една от най-ефективните мерки. Работи както за самопредпазване, за да не се пипа човек, така и да  ограничи заразяването от безсимптомните или тези в първите дни на болестта.

Гледах днес въпросния Мангъров, защо изобщо го канят?! Бил преглеждал болни с коронавирус(ама не били доказани), бил го карал, но теста бил отрицателен... Трябвало всички да го изкарат, ще има някакви дето ще умрат, ама били с придружаващи заболявания, а ние(демек той) ще си продължим живота. Изключително опасни изказвания във време, в което се опитваме да подтиснем инфекцията.
За маските Hands Plus1

За доц.Мангъров: Всички ще се разболеем, независимо от мерките и всички трябва да се тестват за да се ограничи заразата /малко под въпрос, докато се изтестват всички, колко ще се е разпространило/.
След като всички ще го преболедуваме, да тестват само тези със симптоми, с цел да предотвратят усложнение и евентуално някои рискови групи т.е. към момента тестването е предостатъчно.

Най-лошото е, когато хората, от които зависим /без значение в каква област/, нямат единно мнение. В момента управлението на ситуацията, а и държавата, е орел, рак и щука, впрегнати в каруца.

# 18 006
Има ли някой инфо, поради каква причина мъжете се заразяват повече отколкото жените.

# 18 007
А видяхте ли данните от Сащ.САМО 900 нови.

За САЩ качват информацията на порции, очевидно по щатове. Цялата картина се вижда някъде към 1-2 ч.през нощта.

# 18 008
  • Bulgaria
Има ли някой инфо, поради каква причина мъжете се заразяват повече отколкото жените.

Аз не разбирам защо жените дават отрицателен резултат, но имат пневмония.

# 18 009
Скрит текст:
Избирам ЖИВОТА  под "диктат" пред СМЪРТТА под лигавата демокрация.

"Под диктат" не е живот обаче, нарича се съществуване. Ако искате да опитате, препоръчвам незабавна емиграция в Северна Корея. Така, хем ще сте под диктат, хем няма да ви е страх от коронавирус защото там няма.

В Южна Корея също почти няма КВ, пък е демокрация. Явно разликата е, че там броят на Мангъровците е минимален, работят хората, не лъжат, не мажат, не бездействат и съответно берат плодовете - овладяли са ковид19.

# 18 010
Надявам се, че не е пускано - седемте болни в Смолянско са мъже, нито една от контактните им жени не е с положителна проба, въпреки че някои от тях са били с пневмония.
https://www.smolyan.bgvesti.net/news/489957/izdireni-sa-vsichki- … shto-e-v-bolnitsa

Това не е ли твърде съмнително?
Мъжете с корона, жените с отрицателни тестове и все с пневмония.
На Домусчиев съпругата беше също така, отрицателна и с пневмония.
Тези тестове да не са прeдназначени само за мъже Wink

# 18 011
А видяхте ли данните от Сащ.САМО 900 нови.

Това, ако е истина е доста съмнително.

# 18 012
На руски го чета, затова не твърдя че е така, а питам:

Вярно ли Принц Чарлз, на 71 години, бил вече излекуван?
Скрит текст:
Не е излекуван, а е извън изолация - 7 дни е препоръката тук, ако имаш симптоми, след това не е нужна самоизолация.

# 18 013
  • Там,където се събуждам щастлива.
Положението в Швеция става от кризисно, катастрофално. Дано се вразумят!

И какво ви кара да мислите така? Защо не го сравните с положението в Холандия например. И да напомним, Холандия е със същите мерки като нашите (като изключим последната глупост на пенсионирания бюджетар).

И това е трудно за сравнение, защото разположението на населението в Швеция и Холандия е различно.

Сравнения между държавите (независимо кои)  много трудно могат да се правят.

# 18 014
  • София - Рим и обратно
Надявам се след този вирус поне да остане нещо позитивно в хората - да са по - бдителни относно собственото и чуждото здраве, както и да изградят елементарни хигиенни навици.

Аха, знаеш ли колко “позитиви” ще останат след сегашната диктатура (ако изобщо има след). Хората ще свикнат с идеята колко е похвално да следиш и докладваш за “нарушители”, седнали на пейка под балкона ти. И други такива “правилни” неща. А ако разчитате на генерала да ви научи да си миете ръцете и з...ците, тежко и горко.

Общи условия

Активация на акаунт