Минаха две седмици от началото на ИП. Не на карантината. Никога не сме били под карантина, но както вървят нещата, ще станем. И именно защото не бяхме, повечето хора не си стояха вкъщи, по една или друга причина. Ето и тук, като и навсякъде - няма да нося маска, няма да си стоя в къщи, няма да се съобразявам, лъжа т ме, манипулират ме, ще си излизам, няма начин това да стане....ами ще стане, въпреки нас. И вярвайте, че АУАН-ите са истински, не са само за плашене на гаргите. Смъртта също е истинска, всъщност тя е най-истинска.
Мери Ан, ние обсъдихме вече карантината назад - де факто, народът е посъветван да спазва ДОБРОВОЛНА карантина, в т.ч. социална дистанция, стоене по домовете, затворени заведения, магазини и пр. Аз не виждам на база на кой ЗАКОН ще принудят народа да стои в ЗАДЪЛЖИТЕЛНА карантина. Предполагам, че ако се наложи някаква мярка - глоба, то тя бързо бързо ще падне в съда, защото няма как да принудиш здрав човек задължително да си стои вкъщи.
Най - лесно ще прокарат закон. Преди 1 час в Унгария изшиткаха парламента, само правителството вече ще взема решения, вече нямат парламент , гласувано с мнозинство.
И впрочем откъде да знеш кой здрав, кой не ?
Мхмммм, то Унгария по принцип върви по бръснача на едноличното управление, разбирай, диктат. В едно демократично общество, затвориш ли хората задължително по домовете, това вече е тирания, комунизъм, диктатура, както искаш го наречи, но не и ДЕМОКРАЦИЯ. Няма как да стане тази работа. Твърдо против съм и не, това не значи, че не спазвам доброволната карантина. Спазвам я, защото така искам, а не защото са ми наредили или насилили. Станат ли нещата насилствени - бай бай демокрация.