COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 962
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 985
Скрит текст:
Цитат
author=Merri_An link=topic=1189333.msg40468546#msg40468546 date=1585578147]
Минаха две седмици от началото на ИП. Не на карантината. Никога не сме били под карантина, но както вървят нещата, ще станем. И именно защото не бяхме, повечето хора не си стояха вкъщи, по една или друга причина. Ето и тук, като и навсякъде - няма да нося маска, няма да си стоя в къщи, няма да се съобразявам, лъжа т ме, манипулират ме, ще си излизам, няма начин това да стане....ами ще стане, въпреки нас. И вярвайте, че АУАН-ите са истински, не са само за плашене на гаргите. Смъртта също е истинска, всъщност тя е най-истинска.

Мери Ан, ние обсъдихме вече карантината назад - де факто, народът е посъветван да спазва ДОБРОВОЛНА карантина, в т.ч. социална дистанция, стоене по домовете, затворени заведения, магазини и пр. Аз не виждам на база на кой ЗАКОН ще принудят народа да стои в ЗАДЪЛЖИТЕЛНА карантина. Предполагам, че ако се наложи някаква мярка - глоба, то тя бързо бързо ще падне в съда, защото няма как да принудиш здрав човек задължително да си стои вкъщи.

Най - лесно ще прокарат закон.  Преди 1 час в Унгария изшиткаха парламента, само правителството вече ще взема  решения, вече нямат парламент , гласувано с мнозинство.
И впрочем откъде да знеш кой здрав, кой не ?

Мхмммм, то Унгария по принцип върви по бръснача на едноличното управление, разбирай, диктат. В едно демократично общество, затвориш ли хората задължително по домовете, това вече е тирания, комунизъм, диктатура, както искаш го наречи, но не и ДЕМОКРАЦИЯ. Няма как да стане тази работа. Твърдо против съм и не, това не значи, че не спазвам доброволната карантина. Спазвам я, защото така искам, а не защото са ми наредили или насилили. Станат ли нещата насилствени - бай бай демокрация.

# 17 986
  • Варна
Трябва ли да съм с маска при разходка на дом любимец, не се събирам с никого и не ходя в паркове:stuck_out_tongue_winking_eye:
Да.  stuck_out_tongue_winking_eye

# 17 987
  • В планината / На морето
Надявам се, че не е пускано - седемте болни в Смолянско са мъже, нито една от контактните им жени не е с положителна проба, въпреки че някои от тях са били с пневмония.
https://www.smolyan.bgvesti.net/news/489957/izdireni-sa-vsichki- … shto-e-v-bolnitsa
Статистиката показва че 71,5 % са от слабия пол- мъже, а 28,5 са жени

# 17 988
Скрит текст:
Цитат
Минаха две седмици от началото на ИП. Не на карантината. Никога не сме били под карантина, но както вървят нещата, ще станем. И именно защото не бяхме, повечето хора не си стояха вкъщи, по една или друга причина. Ето и тук, като и навсякъде - няма да нося маска, няма да си стоя в къщи, няма да се съобразявам, лъжа т ме, манипулират ме, ще си излизам, няма начин това да стане....ами ще стане, въпреки нас. И вярвайте, че АУАН-ите са истински, не са само за плашене на гаргите. Смъртта също е истинска, всъщност тя е най-истинска.

Мери Ан, ние обсъдихме вече карантината назад - де факто, народът е посъветван да спазва ДОБРОВОЛНА карантина, в т.ч. социална дистанция, стоене по домовете, затворени заведения, магазини и пр. Аз не виждам на база на кой ЗАКОН ще принудят народа да стои в ЗАДЪЛЖИТЕЛНА карантина. Предполагам, че ако се наложи някаква мярка - глоба, то тя бързо бързо ще падне в съда, защото няма как да принудиш здрав човек задължително да си стои вкъщи.

Най - лесно ще прокарат закон.  Преди 1 час в Унгария изшиткаха парламента, само правителството вече ще взема  решения, вече нямат парламент , гласувано с мнозинство.

Мхмммм, то Унгария по принцип върви по бръснача на едноличното управление, разбирай, диктат. В едно демократично общество, затвориш ли хората задължително по домовете, това вече е тирания, комунизъм, диктатура, както искаш го наречи, но не и ДЕМОКРАЦИЯ. Няма как да стане тази работа. Твърдо против съм и не, това не значи, че не спазвам доброволната карантина. Спазвам я, защото така искам, а не защото са ми наредили или насилили. Станат ли нещата насилствени - бай бай демокрация.
Дали ще се възползват от милиона на Сорос?
https://news.bg/world/soros-dari-pari-na-ungariya-za-borba-s-koronavirusa.html

# 17 989
Скрит текст:
Цитат

Избирам ЖИВОТА  под "диктат" пред СМЪРТТА под лигава демокрация.

Ако беше живяла под "диктат" нямаше да ги плещиш такива.

# 17 990
  • В планината / На морето
ПОЗДРАВИ ОТ ИТАЛИЯ !

Как да си сгънем страхотна маска от шалче , без шиене.

# 17 991

Мхмммм, то Унгария по принцип върви по бръснача на едноличното управление, разбирай, диктат. В едно демократично общество, затвориш ли хората задължително по домовете, това вече е тирания, комунизъм, диктатура, както искаш го наречи, но не и ДЕМОКРАЦИЯ. Няма как да стане тази работа. Твърдо против съм и не, това не значи, че не спазвам доброволната карантина. Спазвам я, защото така искам, а не защото са ми наредили.

въобще не е вярно това. в извънредно/военно и т.н. положение масата не трябва и няма думата. затова има специалисти, които правят преценка, затова се приемат извънредни закони, затова в някои случаи не важат и не се прилагат законите. така е във всички държави, дори и т.нар. супер демократични. и е съвсем нормално. бъркате принципите, които се прилагат в различните ситуации.
естествено, че ако трябва, ще затворят хората, ако трябва ще се приложи и сила.

# 17 992
  • sofia
А видяхте ли данните от Сащ.САМО 900 нови.

# 17 993
Скрит текст:
За маските добре, но късно я взеха тая мярка. До сега повечето си се разхождаха без. Все пак по-добре късно, отколкото никога. Но не е много честно да кажат пак всеки сам да се оправя. Трябва да помислят за пенсионерите, други хора които нямат възможност да им раздаде държавата маски. Аз преобърнах преди време интернета, за да намеря някакви бройки от обикновените хирургически. Сега е малко по-лесно, но все още е трудно снабдяването.

При нас продаването на хирургически маски е абсолютно забранено след като държавата наложи вето и изкупи всички наличности за служебно ползване. Новите маски идващи чрез помощи са разпределяне директно на болници, полиция и държавни служители.
Хиляди хора се обединиха и започнаха да шият маски, много от тях безвъзмездно. Постоянно има призиви да се доставят материали като конци, ластици и текстил за да се шият нови. Носят се по домовете за стари хора, има вендинг машини с маски на символична цена, доброволци ходещи из улиците и даряващи на възрастни хора. Общините разпращат чрез пощата до домовете където е известно, че живят социално слаби или стари.
Има начини и нещата са възможни когато повече хора се обединят чистосърдечно за да помагат.
Абсолютно съм съгласна с горното. Трябва да се мисли за подобна организация, не само да се обявява задължението, а как ще помогнат на хората да го изпълнят.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 18:45 от Не се сърди, човече

# 17 994
  • Русе
Да се разпишем и от уж „последния бастион на големите градове“ Русе:

Цитат
Първи двама с коронавирус са докарани в Русенската болница, с тях има и дете

Двама  души, пристигащи от Франция през " Дунав мост", са със коронавирус и са откарани с линейки в инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев", информацията изтече от здравните власти в Русе.

Те са семейство от ромски произход, има с дете с тях. Родителите са с документ, че са носители на коронавирус от Франция, откъдето са били принудени да напуснат страната, обяснило болното семейство. Каква е точно истината с този документ, тепърва ще установяват българските здравни власти.

За детето няма документ, че е приносител на заразата, но то е било контактно с родителите си.

Източник: https://www.briag.bg/ekskluzivno-prvi-dvama-s-koronavirus-sa-dok … -tyakh-ima-i-dete (местната преса).

По силата на какви механизми могат едва ли не да експулсират болни в родината им, каквото явно се твърди в този случай?

# 17 995
по повод на маските - на места продават шити. онзи ден гледах в "какаду" на бул. Сливница в София. имаше и детски с пълнеж, и за възрастни /7 и 4 лв./. и в други магазини съм виждала.

# 17 996
Мангъров по бТВ за бързите тестове " нямам търговски интереси".
Много омекнал ми се вижда.
питат го и той отговаря. не го виждам като омекнал.

Въпрос на виждане. Помня му и предишните интервюта.

# 17 997
Тоя Мангъров говори така защото има частна лаборатория и тия тестове ще се  правят в такива и други частници докато има народ, през това време ние ще се опитваме да оцеляваме както можем , а когато те  дето много говорят го прекарат  наистина тоя вирус и после станат да работят и кажат че са свежи като репички - тогава ще им повярва някой , щото едно такова вирусно те оставя като претъпкан и не е нужно  всеки организъм да е ок с това и да се справи,от много говорене на глупости изпускат  че народа не вярва вече на всичко

# 17 998
Положението в Швеция става от кризисно, катастрофално. Дано се вразумят!

# 17 999
Надявам се след този вирус поне да остане нещо позитивно в хората - да са по - бдителни относно собственото и чуждото здраве, както и да изградят елементарни хигиенни навици.
Като изключим Ковид, в София в рамките на няма и месец имаше обявени 2 грипни ваканции защото всеки си ходи болен на работя, кашля си,  киха си. Тотална липса на култура!

Общи условия

Активация на акаунт