COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 481
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 165
Журналисти, ако четат тук, искам да питате НОЩ тестваха ли за корона  48-те деца от дом "Вяра, надежда, любов " Бургас, които са контактни на положителната лекарка от дома ?

Как са открили, че тази жена е контактна?
Доколкото помня жената е съпруга на хирурга с положителна проба болницата и мисля и тя беше положителна.От ски в Пампорово.
да, точно https://btvnovinite.bg/bulgaria/dom-majka-i-dete-v-burgas-e-pod- … na-karantina.html

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 20:36 от Фръц!

# 18 166
Ако трябва да сме точни и да спазваме буквата на закона, никъде не се казва нито какви маски да носим, нито къде точно да си ги слагаме. Тоест може карнавална маска, шнорхел, противогаз и т. н. 😉 Може и в джоба да я носиш.
Значи Бойче е прав! Сори, Бойче, че те набедих, че не спазваш наредбата на изкукалия старец.
Точно така. Щом е задължително да кажат какви да си купуваме и откъде. Егати наглостта. Ако се носи някаква шано маска по грешен начин повече ще навреди, отколкото ще помогне.

# 18 167
Аз моите маски ги пръскам със спирт и ги закачам на балкона на директно слънце. Не знам колко време издържа този вирус, но след такава дезинфекция и толкова време на слънце не ми се вярва да е оцелял.

Аз я и гладя, освен че я напичам. Лошото е,че балкона ми е затворен, не знам колко слънце вижда маската. Затова за всеки случаи я минавам и с ютията.

# 18 168
  • Варна
Интересно, как мислите ще изчезне този вирус? Шарката ликвидирана ли е?
Има ли ограничения за пристигащите влакове и самолети от др.държави? Заразата дойде именно от туристи и пътуващи.

Ще спре да се предава със скоростта на стрелата чрез карантина и спазване на дистанция.
На теория е идеално. Но всеки, рисков чужденец ще наруши карантината и ще активира верижна зараза.

# 18 169
Министърът на здравеопазването обаче е наистина едно изветряло старче, не го хейтя, но страшно дразни.

Всяка заповед до тука се преправя, наглася, да си пие Гинко Билобата да му дойде малко акъл....

# 18 170
  • Варна
Ако трябва да сме точни и да спазваме буквата на закона, никъде не се казва нито какви маски да носим, нито къде точно да си ги слагаме. Тоест може карнавална маска, шнорхел, противогаз и т. н. 😉 Може и в джоба да я носиш.
Значи Бойче е прав! Сори, Бойче, че те набедих, че не спазваш наредбата на изкукалия старец.
В закона пише "защитна" маска. Аман от остроумничене.

# 18 171
Аз моите маски ги пръскам със спирт и ги закачам на балкона на директно слънце. Не знам колко време издържа този вирус, но след такава дезинфекция и толкова време на слънце не ми се вярва да е оцелял.

Аз я и гладя, освен че я напичам. Лошото е,че балкона ми е затворен, не знам колко слънце вижда маската. Затова за всеки случаи я минавам и с ютията.
Моите са от обикновен плат. Като се прибера, пера със сапун/прах с вряла вода на чешмата, съхнат на радиатор и сутрин гладя. Дано не бъркам някъде.

# 18 172
  • Варна
Моите са от обикновен плат. Като се прибера, пера със сапун/прах с вряла вода на чешмата, съхнат на радиатор и сутрин гладя. Дано не бъркам някъде.
Не бъркаш. Ако има възможност може да им слагаш филтър от изсушени мокри кърпички /те са от нетъкан текстил/, ще станат по-плътни.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 20:40 от Хексе

# 18 173
В закона пише "защитна" маска. Аман от остроумничене.

Ми то маската на електрожена и за шнорхелинг е по-защитна от масовата. Утре освен да вадя с филтрите, ако чуете за една луда от Пловдив, екипирана като за химическа атака, аз съм била.

# 18 174
  • София
А ако излизам без маска какво ще ми направят? Да не ме глобят 10 000 лв?
Аз маски нямам и изобщо не възнамерявам да си купувам.

# 18 175
Темата придоби характера на махленски клюкарки, нали им забраниха да се събират пред блока и дойдоха тук.
За щастие има хора, които със знанията си и уменията си предлагат помощ на засегнатите... останалите само броят кой колко пъти бил излезнал навън.

# 18 176
  • София
Това, че пет келеша навън бъркат цялата схема със социалната изолация показва, че във въпросните мерки има някаква много сериозна пробойна. Как така пет човека скапват всичко и ще трябва още мееееесеци наред да си седим вкъщи заради тях?
Е как, това са врагове на народа!!! Как може да излизат навън, а стриктните дами дори на терасата не смеят. И така до второ пришествие, защото който си мисли че хоп след 2 седмици или 2 месеца имаме ваксина и пляскаме с ръце, малко е в грешка.
Пробойната аз лично я виждам в идеята, че хората могат да продължават така до безкрай, не може от ден 1 стойте си вкъщи и на ден 96 "ми сори, не сте достатъчно стриктни". Това и студент по психология знае, че няма да мине и на ден 36 масово ще е "Е**л съм я короната", особено ако има глад и безработица. И това е съвсем нормално, вече се говори за чартъри БГ работници към ОК. Явно хората предпочитат да са сити и да имат все някакъв доход, колко учудващо.

# 18 177
  • Другата България
А ако излизам без маска какво ще ми направят? Да не ме глобят 10 000 лв?
Аз маски нямам и изобщо не възнамерявам да си купувам.
Ще те глобят 5000.
Какво възнамеряваш си е твой проблем.
Ако те глобят, какво ще правиш, също предполагам никой не го вълнува.

Да напомня, че всички, които сте недоволни от ОПЛ-тата си, можете да ги смените през юни.

# 18 178
Върти ми се еретична мисъл. Да позволят на тези, които искат да работят да подписват декларация, че поемат съзнателно риска и отговорността за всички последствия. Ако хванат, хванат.
На никой не са забранили да работи. И сега си минават през КПП с декларация и служебна бележка от работодател. Просто някои хора няма какво да работят вече. И все повече ще стават. Всичко е навързано. Някои предприятия си изпълняват още старите поръчки и приключват, няма нови. Ще останат само енергетиката, комуникациите, медицината, производството на храни, част от търговията и транспорта и естествено всички на които се плаща от бюджета. Къде да работят останалите? Няма толкова контейнери за ровене и тоалетни за миене. Нали така казваха някои, в контейнера ще ровя, тоалетни ще мия, ама да съм жива. Вие наистина ли мислите, че хората без работа просто ей така им се излиза на въздух, затова се оплакват? А тия сектори, дето остават да работят, нали и те ще усетят свитото потребление? Ще се преразпределят спестените пари до някое време, после стагнация.

# 18 179
Помощ за засегнатите няма. Познат, който се върна от Германия, (върти бизнес, не е бил на почивка) се почувства зле преди седмица - кашлица, температура, втрисане. Обадил се, където могъл, казали му да си стои вкъщи, да пие парацетамол и да се жабури със солена вода...

Общи условия

Активация на акаунт