COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 529
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 510
Хора не ви ли омръзна да мрънкате и тропате с крак като малки деца? Няма да правя това, кой ще ми каже на мен, вода от девет кладенеца носите само и само да се мърмори за нещо и някой да е виновен. Не знам модераторите, защо не вземат мерки, тук полезните потребители, които пишат по темата се броят на пръсти, останалите са драскачи с много свободно време. Дори и в такава тежка ситуация не можем да сме единни.

Тепърва ще се почва, последствия от карантината.

# 18 511
Когато човека не се оправя след дни се дава антибиотик, очевидно е станала инфекция, има ли значение кой вирус е започва се антибиотик.
АБ не действа срещу всяка инфекция, а само срещу бактериалната.
При него такава няма, затова АБ не работи, независимо на кой етап от лечението се започне.
Ако действаше, нямаше да сме изправени пред този проблем.
И кой видя че не действа като по телефон казват на човека на 10ден вече примерно пии парацетамол, да не говорим че кой изобщо е тестван и т. Н. Това са някакви безумия, а хората явно в целия свят нямат достъп до лекар. Извинявайте но аз виждам огромен проблем, встрани от Ковид

# 18 512
  • Другата България
Скрит текст:
Личните лекари не приемат за преглед, специалисти също, как човек да се прегледа преди да е стигнал до тежко състояние, не зависимо от какъв вирус е?!? Поликлиниките са празни, за какво седят там, само да взимат парите. По телефона не е преглед, толкова хора умират, защото никой не ги е лекувал извън болниците
Личните лекари ХОДЯТ на работа и преглеждат. Междувременно имат допълнителни задължения и отговорности като да говорят нон стоп по тъпия телефон.
Е как преглеждат, не отваря вратата отказва, само по телефона, бях единствен човек в 7ДКЦ.Чаках да свърши разговор, молих я и т. Н. Просто това не е нормално...
Преди малко написах, не знам защо ме изтриха, но пак ще ти го кажа-това, че твоя ОПЛ не става не значи, че трябва да квалифицираш всички ОПЛ-та под един знаменател и да пишеш "личните лекарИ". Че и специалистите и те....ами не е вярно. Днес бях на очен, преглежда. С направление, издадено от ОПЛ, който си е в кабинета.
Като имате оплаквания срещу конкретен лекар, подавайте писмено жалби в ЗК, в МЗ, към Дирекция "Медицински одит", където се сетите. Но не квалифицирайте наред, защото не е редно.

# 18 513
Личните лекари не приемат за преглед, специалисти също, как човек да се прегледа преди да е стигнал до тежко състояние, не зависимо от какъв вирус е?!? Поликлиниките са празни, за какво седят там, само да взимат парите. По телефона не е преглед, толкова хора умират, защото никой не ги е лекувал извън болниците
Личните лекари ХОДЯТ на работа и преглеждат. Междувременно имат допълнителни задължения и отговорности като да говорят нон стоп по тъпия телефон.
Е как преглеждат, не отваря вратата отказва, само по телефона, бях единствен човек в 7ДКЦ.Чаках да свърши разговор, молих я и т. Н. Просто това не е нормално...
Това не е, съгласна съм.

# 18 514
Скрит текст:
Когато човека не се оправя след дни се дава антибиотик, очевидно е станала инфекция, има ли значение кой вирус е започва се антибиотик.
АБ не действа срещу всяка инфекция, а само срещу бактериалната.
При него такава няма, затова АБ не работи, независимо на кой етап от лечението се започне.
Ако действаше, нямаше да сме изправени пред този проблем.
И кой видя че не действа като по телефон казват на човека на 10ден вече примерно пии парацетамол, да не говорим че кой изобщо е тестван и т. Н. Това са някакви безумия, а хората явно в целия свят нямат достъп до лекар. Извинявайте но аз виждам огромен проблем, встрани от Ковид

Пий парацетамол и се жабури със солена вода. Това за човек, който се е върнал от чужбина и стриктно спазва 14-дневната изолация. По телефона е диагностициран с "нещо" и са му казали да се спасява сам.

# 18 515
И кой видя че не действа...
Хиляди лекари по целия свят, които са опитали всичко, за да спасят хората.

# 18 516
Прав си Тесла, обаче трябва да намерим начин да се случи и ние и държавата, всички ще имаме полза от това, за да приключи всичко по-бързо. В този смисъл не смятам, че се прави с цел масови глоби за възрастни хора.

# 18 517
Скрит текст:
Преди малко написах, не знам защо ме изтриха, но пак ще ти го кажа-това, че твоя ОПЛ не става не значи, че трябва да квалифицираш всички ОПЛ-та под един знаменател и да пишеш "личните лекарИ". Че и специалистите и те....ами не е вярно. Днес бях на очен, преглежда. С направление, издадено от ОПЛ, който си е в кабинета.
Като имате оплаквания срещу конкретен лекар, подавайте писмено жалби в ЗК, в МЗ, към Дирекция "Медицински одит", където се сетите. Но не квалифицирайте наред, защото не е редно.
Ами благодаря ви, ще подам жалба, наистина. Видях целия коридор с лични лекари в Дкц7 в София, няма жива душа, дойдоха пред другите врати хора чукат, от пратиха ги, на мен ми хвърли под вратата болничен и рецепта за антибиотик, като цял ден я молих за преглед. Благодаря ви

# 18 518
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Ами благодаря ви, ще подам жалба, наистина. Видях целия коридор с лични лекари в Дкц7 в София, няма жива душа, дойдоха пред другите врати хора чукат, от пратиха ги, на мен ми хвърли под вратата болничен и рецепта за антибиотик, като цял ден я молих за преглед. Благодаря ви
Това категорично не е редно.
И не трябва да се случва.
Сигнализирайте, преди години аз съм писала жалба до дирекция "Медицински одит", сега е "Медицински надзор".http://www.mh.government.bg/bg/ministerstvo/vtorostepenni-razpor … edicinski-nadzor/
За лекар в АГ "Шейново". Не само, че реагираха, но беше отстранен от работа, съден, на дела ходих, е, не го осъдиха, но поне го махнаха от работа. После чух, че се е върнал, не знам дали е вярно, но за момента бях частично удовлетворена.
Та сега, в този момент, всяка такава ....недобросъвестна проява от страна на лекар е за сигнал.

# 18 519
Прав си Тесла, обаче трябва да намерим начин да се случи и ние и държавата, всички ще имаме полза от това, за да приключи всичко по-бързо. В този смисъл не смятам, че се прави с цел масови глоби за възрастни хора.
Аз не отричам ползите, напротив от епидемиологична гледна точка е чудесно решение. Само че то се взема когато държавата помисли за всичко, осигури маска за всеки и т.н., ако не може да осигури маска на бай Иван и безплатно, защото по силата на закон ти не можеш да определяш на хората как да си харчат парите, това е също друг аргумент с който подобни глоби също ще падат в съда. Как глобавяш човек че отказал да даде 5, 10 ,20 лв. за маски. Това е въпрос на личен избор как ще си похарчиш парите. След като си си платил данъците, държавата е длъжна с парите от твоите данъци да осигури маските и тогава да ги обяви за задължителни, така се прави. Просто държавата не си върши работата, иска хората да е свършат. И затова действа така.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 01:22 от Анонимен

# 18 520
Извън това, че вероятно няма да се глобява на първо време не мисля, че би отпаднала подобна глоба в съда. И гражданска те задължаваш да имаш т.е ти определят как да си харчиш парите, същото е.

# 18 521
Да трудно ми е, защото това кирливо парче басмян плат от който са направени самоделните платняни маски в тези магазини струва не повече от 60 ст., а  те го продават за 5 лв....
Според мен струва доста по-малко от 60 ст. и ако бях на твое място щях да си ушия. Спира ли те нещо да си ушиеш?

# 18 522
  • БГ
И какво стана сега в Италия. Ще трябва да сменят стратегията, защото излолацията в къщи не дава резултат. Установяват, че новата вълна на заразяването явно се е състояло по домовете. Жертвите пак най много в Ломбардия. Новите случаи основно отново там.

# 18 523
Скрит текст:
Скрит текст:

Не е вярно това, което пишеш. Това е една жена у форума рече, може ли с официални данни от направени  проверки и установено, че такива са фактите. Правена ли е въобще проверка в някоя поликлиника, колко то джипитата са си по работните места и изпълняват задълженията си, за да твърдиш, че всичко е ок.

# 18 524
  • тук и там
Ние се смяхме на китайците и техните маски направи си сам, ама сега разбрахме, защо са ги носили...
Мда,от утре със по един сутиен на устата и ей ти маска..Всъщност всякакви импровизации на тема "маска" са възможни..

Общи условия

Активация на акаунт