COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 286
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 705
  • При семейството си
Горанов - в най-лошия случай минус 3% от БВП. Имат и други сценарии, включително и с растеж на БВП, но те се подготвят по най-негативния сценарий.
Очакват заетостта да се възстанови в края на 2020 и през 2021.
Ако ИП по света продължи повече от 3 месеца, светът ще се възстанови на нивата отпреди пандемията чак в края на 2021.
Нещата не са чак толкова апокалиптични, както някои ги изкарват.

А от кой момент броим 3 месеца ИП в света, защото нали не спуснахме кепенците на държавите ни на една и съща дата?

# 18 706
  • Пловдив
По изкл. сложната тема за църквите Мутафчийски каза че това е трудна тема, че не могат да налагат на светият синод да затваря църквите, и е прав не може да се затварят храмове със заповед, защото вярата е тайнство, тя не подлежи на заповеди, техният призив е да не се посещават масови събирания, говори ли са с митрополитите, да има дистанция между хората а службите да се извършват на открити пространства.

На Цветница и Великден всички ще се юрнат да се гъчкат. Тогава никой не може да им го забрани. Ама-ха! Съвест. Забрави. И ще се проточим до Коледа.....

# 18 707
Според мен също е рано да си правим заключения. В криза прогнозите са само математически изчиследния. Не се знае обаче корабът на къде ще поеме. Той смята загубите ако има 3 месеца ИП. А сметна ли, че след като ИП се вдигне, хората може би ще са по свити откъм пазаруване, по-страхливи. Ще трябва време самото население да се възстанови от психическият удар. Много мечти са това до 2021г. да се възстановим, според мен години ще трябват. Предният път кризата не беше заради вирус и предполагам много хора тук помнят, колко време си влачихме последиците. Сега очакват за половин година опа, старият начин на живот да се върне. Не смятам, че ще стане толкова лесно.

# 18 708
  • на пъпа на Златията
Казаха ли  колко са новите заразени тая сутрин ??

# 18 709
Може би има предвид само най-големите икономики. Едва ли икономиката на България специално оказва голямо влияние върху световната икономика.

А сметна ли, че след като ИП се вдигне, хората може би ще са по свити откъм пазаруване, по-страхливи.

Сметнал го е, даже го спомена, че така ще стане. Не разбирам защо смятате, че те не са се сетили за нещата, за които вие сте се сетили. На тях това им е работата. Не очакват старото положение да се върне веднага, очакват загуби и възстановяване. Вижте аз не съм говорител на Горанов, но тези забележки са малко абсурдни.

# 18 710
По изкл. сложната тема за църквите Мутафчийски каза че това е трудна тема, че не могат да налагат на светият синод да затваря църквите, и е прав не може да се затварят храмове със заповед, защото вярата е тайнство, тя не подлежи на заповеди, техният призив е да не се посещават масови събирания, говори ли са с митрополитите, да има дистанция между хората а службите да се извършват на открити пространства.

Трудно, трудно, колко е трудно. Като им измрат посетителите, сами ще затворят. Толкова безотговорно от страна на БПЦ. Човек може да си пали свещички и да се моли и вкъщи.

# 18 711
  • на пистата
Мъж от Пловдив, военен на 49 години е в тежко състояние и интубиран в Пълмед, Пловдив
От 17 март той е в домашен отпуск, който прекарва в град Карлово, където живее. По време на отпуска военнослужещият е бил в контакт със свой близък, завърнал се от Англия. От 23 март старши сержантът е с висока температура и кашлица.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/voenen-ot- … tubiran-e-6107607

По това време вече нямахме ли ИП? А карантината за пристигащите от Великобритания кога стана задължителна? Ето го този човек явно е бил на принципа "на мен няма да ми се случи" и сега лежи в интензивното с тръба в гърлото.
Бил е контактен на положителен лекар в Пълмед,за това е бил под карантина.Има и диабет.

# 18 712

25, хубаво е че няма нови смъртни случаи, че доста бяха зачестили. Това показва че епидемиологичната картина в страната не е толкова зле.

# 18 713
Сега последно ще носим ли маски или не, колко е гратисния период

# 18 714
Сега последно ще носим ли маски или не, колко е гратисния период
Ще носим.Гратисният период е до събота 00:00

# 18 715
Задължителни са от събота!

# 18 716

25, хубаво е че няма нови смъртни случаи, че доста бяха зачестили. Това показва че епидемиологичната картина в страната не е толкова зле.

Към момента да, от тази гледна точка, но тези 13 интубирани не са много надеждни...По-скоро ми се струва, че ще е много добра картина, ако интубираните са малко и не се увеличават.

# 18 717
Има достатъчно сериозни публикации кои предприятия затвориха, колко са зависими от внос/износ, мярката 60/40 как всъщност е 23/77 и прочие и прочие.
Това как го изчислиха!
Скрит текст:
При  ОД 610 лв. Работодателя има общ разход  725.41лв., от които 115.41лв. са осигурителни вноски и 610 лв. брутна заплата, която в случая е равна на ОД.
115.41 лв. се запазват за работодателя, но ОД/брутната заплата намалява с 60% т.е. работодателя плаща 40% - 244лв.
Общ разход на работодателя става 359.41 лв., което не е 77%  от общ разход, който е плащан в нормални условия.
Къде бъркам?

# 18 718
Прочетох за Сашо Кадиев (той си каза, че много  го е страх - невротик е той, милия). Мисля, че е добра инициативата на БТВ да водят разделени, обаче като гледам как в студиото са се наредили Калин Сърменов и още едно момиче, то какъв е смисъла на цялото това разделяне?

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 09:48 от DeltaAzimut

# 18 719

С АБ се лекуват бактериални пневмонии, или се дават превантивно, за да не развиеш такава като усложнение към вирусната, но АБ  с нищо не  ти помага при  вирусната - с нея се бори имунната система.

Нали оня руския вирусолог с джинджифила каза, че реално пневмонията винаги се влошава до бактериална и от това умраш накрая. Вирусът срива имунитета като спина и после от всяка дреболия можеш да умреш. Проблемът по-скоро са резистивните бактерии, а според мен и като цяло късната администрация на антибиотици

Общи условия

Активация на акаунт