COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 416
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 750
Попаднах на обява за такива маски:
Материал – нетъкан полипропилен тип спънбоунд – наличен сертификат Oeko-Tex
- Характеристика – двуслойна с вътрешен джоб, в който по желание клиента може да постави допълнителен филтър
- Третиране – ръчно пране, не се глади
Дали са по-ефективни от тези от плат?
Може ли линк? Търся си маски с вътрешен джоб

# 18 751
  • на пъпа на Златията
У мен възникна следния въпрос - 359 души болни, 17 излекувани. Сега, тези 359 души включват ли излекуваните? Защото ако да, това не е точна сметка - мисля, че от общата съобщавана бройка на болните, трябва да се изваждат излекуваните, за да се придобие обща престава за епидемиологичната обстановка в страната и плануваните мерки. Въпреки, че тази малка цифра и нейното бавно нарастване показва, че не е толкова сериозно положението все пак, като се има предвид, че сме под доброволна карантина - мисля, че се справяме отлично за момента.

Дават ти всички , защото това е критерии колко хора откриват че  се заразяват .
От ония дни  казаха че са използвани 6000 теста . Да предположим че  3 теста се ползват за 1 човек , то до сега са изследвани около 2000 човека .
Когато   некакви агенции ви казват че са се допитали до 1064 човека  за рейтинга и ти казват че на льотчика  се вдига а на Баце пада , нали им вервате ?

# 18 752
Моля ви хора, ако ще носите маски на работа, пригответе си 4 на ден - сменяйте ги през два часа.
За тези, които смятат, че това е евтино, нека да теглят чертата с четири маски за 8 часов работен ден, всеки работен ден, щото иначе смисъл от маските няма.

# 18 753
  • София
А следващата глоба за какво ще е. Че сме написали какво мислим.
Ако стане, тука ще има бая говорители на щаба, които ще изпаднат в екстаз.

# 18 754
Скрит текст:
СЗО непрекъснато тръби, че не препоръчва масовото носене на маски.
WHO officials do not recommend mask wearing for healthy members of the general population.

https://www.weforum.org/agenda/2020/03/who-should-wear-a-face-ma … rch-who-briefing/

А да, у нас всеки е потенциално болен или нарушител. Особено редовните работещи и плащащи данъци.

Междувременно и в Италия и в Испания смъртността не е надвишила  и  10 човека от обичайната за миналата година.

Носенето на маски крие рискове, особено когато не се сменят на два часа. Човек може да получи паническо разстройство, задух, а ако маската е навлажнена, поради изкуственото чувство за неприкосновеност от носенето й, да понижи мерките за социална изолация, което да го изложи на зараза. Та в този смисъл се чудя, понеже само 300 души болни, а вече похарчихме 3 милрд., дали пък целта не е да се повиши заболеваемостта? Шегувам се, обаче и на мен ми се струва пресилено всичко това с тая Корона...

Колко месеца още трябва да минат, за да схванете, че са само 300 именно заради мерките?

Аз съм доста обнадежден от темпа на растеж. Още 2-3 седмици и може да дишаме по-спокойно.
Що се отнася до църквите, ако не могат да ги затворят, спокойно могат да забранят излизане от домовете за въпросните 2-3 дни..

Скрит текст:

# 18 755
Е, не е е вярно това за смъртността в Италия поне. Надвишила е много обичайната.
Айде бе, не думай. И къде е тази статистика да я видим - колко човека месечно са умирали в Италия преди корона вируса и колко човека са умрели последния месец?
Дайте да я видим и да сравним - колко човека са умирали на месец естествено преди епидемията в Италия, и колко са умрели на месец, след обявяването на епидемията.

# 18 756
  • БГ
У мен възникна следния въпрос - 359 души болни, 17 излекувани. Сега, тези 359 души включват ли излекуваните? Защото ако да, това не е точна сметка - мисля, че от общата съобщавана бройка на болните, трябва да се изваждат излекуваните, за да се придобие обща престава за епидемиологичната обстановка в страната и плануваните мерки. Въпреки, че тази малка цифра и нейното бавно нарастване показва, че не е толкова сериозно положението все пак, като се има предвид, че сме под доброволна карантина - мисля, че се справяме отлично за момента.
Изключват ги. 359 са без 17 излекувани

# 18 757
Някой разбиращ би ли дал отново пояснение точно каква маска има смисъл да се ползва. Медицинските, обикновените отказвам изобщо да ги коментирам. Маска, която да се ползва за деня и вечер да се дезинфектира. Казвате, че от плат, дори да е двоен не върши работа?

# 18 758
  • София
Духи пухи, дали ще си купя парцалка (друг въпрос е, че не съм по парцалката за един сезон, бедна съм) или няма да си купя е моя лична работа - парите са си мои, ще ги харча както намеря за добре. А 3 лева за две парчета басма и два ластика с четири тегела е прекалено.
Те и гащите така - 2 тигела, педя плат.. пак 2-3 лв. Simple Smile ама не си ги шиете? Или?
Който може си шие, който не може - не е непосилно, излагте се вече..

Извинявай, ама никой не ни задължава да носим гащи, нито ни проверява за гащи, нито ще ни глобява за гащи! Wink

50 проби за Банско май са малко. Интересно какво ще покажат. Вярно, че не всички от населението са контактували с чужденците, не всички работят с чужденците, но пак си е било огнище. Официално са 10 хиляди население по преброяването. Пробите излизат 5 на 1000, но пак не излиза сметката, защото не знаем каква е извадката, вероятно на контактни и проявили симптоми.

# 18 759
Във фирмата на МП от вчера са пуснали всички, които имат платена отпуска. На останалите са раздадени маски, дезифентант в индивидуални шишенца и необ.брой декларации за минаване през КПП  ( всъщност това, без декл.ест., е всеки понеделник от 09(!).03.20г). От  16.03. в
на всяко идване на работа са мерили t ° и редовно са били разпитвани ( не ми поясни повече) за наличие на роднини пристигнали от чужбина. При установено 1-во неспазване за маските и дезифентанта - глоба мин. При второ спазване - директно излизане в отпуска, без значение платена има ли или не. Фирмата е българска, така, че мога само да адмирирам.
Ама не, сега сигурно някой ще кресне - това не е демокрацията?
Близка роднина живееща в София ми сподели, че забелязала, на няколко пъти как само и единствено, как полицаи са спирали "братята" за преглед на ЛК. Тя лично няма намерение ( алергия към материята) да си купи маска от аптеката, но има дузина шалове, с които принципно цяла зима си увива шията и устата, та проблемът е решен. Излиза точно 3 пъти в седмицата да напазарува на себе си и мъжът си, той е спрял работа още на 16.03. и сега я карат на ТВ и Кабелна. За сега съвсем нормално имат пари, април ще го мислят. Така, че моля спрете с това че няма маски, или трябва да изкупим на някого продукцията.
Не се въздържам, и ще кажа благодаря - Благодаря на някои от тук, че ми отвориха очите как е възникнала Истанбулската Конвенция. Аман от лиготии.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 10:50 от Vicky_P

# 18 760
От плат, пак да се сменя на 2 или няколко часа, ако може да се слага филтър

# 18 761
снощи някой искаше да показвам. Дано се вижда, че от телефона не знам дали правилно качвам. Като ни докарват вид на чудовища, поне да сме модерни такива Simple Smile

# 18 762
  • MI
Не мога да изчета всичко написано вчера вечерта, но това умозаключение ме впечатли. Точно когато се отбелязва стабилен ръст на оздравели, намаляване на новозаразени и на процент критични случаи се стига до извода че стратегията не работела. Flushed Че и явно щеше за някого да е положително ако бяха в друг регион новите случаи основно,  не е ясно защо. Сигурно за да не скучаят лекарите и там. Joy

И какво стана сега в Италия. Ще трябва да сменят стратегията, защото излолацията в къщи не дава резултат. Установяват, че новата вълна на заразяването явно се е състояло по домовете. Жертвите пак най много в Ломбардия. Новите случаи основно отново там.

# 18 763
  • София
Франс, какво чудовище, това си е направо секси маска!

# 18 764
Нали се дадоха статистики за смъртностна в Бергамо, един от най-засегнатите региони. Колко пъти ще питате едно и също?

Общи условия

Активация на акаунт