COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 197
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 720
Духи пухи, дали ще си купя парцалка (друг въпрос е, че не съм по парцалката за един сезон, бедна съм) или няма да си купя е моя лична работа - парите са си мои, ще ги харча както намеря за добре. А 3 лева за две парчета басма и два ластика с четири тегела е прекалено.
Те и гащите така - 2 тигела, педя плат.. пак 2-3 лв. Simple Smile ама не си ги шиете? Или?
Който може си шие, който не може - не е непосилно, излагте се вече..

# 18 721
  • Буркина Фасо
Сега последно ще носим ли маски или не, колко е гратисния период
Ще носим.Гратисният период е до събота 00:00
за сега не.
до събота може да се променят нещата.

# 18 722
Казаха ли  колко са новите заразени тая сутрин ??

25, хубаво е че няма нови смъртни случаи, че доста бяха зачестили. Това показва че епидемиологичната картина в страната не е толкова зле.
"Доста бяха зачестили" не кореспондира правилно с "починали петима за един ден", па макар и от общо осем. Не знам защо, но в мен живее странното усещане, че ни споменават доказаните случаи на хора с коронавирус на порции. И това, че щели да правят по хиляда теста дневно мен не ме успокоява по три причини:
1. Не вярвам във физическата възможност;
2. Дори и да се случи, пак са малко;
3. Отново ще ни ги сервират гурме.

# 18 723
Няма да се променят нещата. Не се надявайте на чудеса. Както виждате до сега за каквото сме предупредени и ни е даден някакъв срок, след този срок следва глоба. Ще си ползвате маски, шалове или кърпички на лицето. Приемете факта. Ако нямате 2лв за маска, значи нямате и 5000лв за глоба.

# 18 724

Проблемът по-скоро са резистивните бактерии, а според мен и като цяло късната администрация на антибиотици
И аз мисля, че изчакването в къщи съвсем да се влошиш, и тогава да ти обърнат внимание не е добра опция, щото те почти половината от умрелите са точно такива случаи... Не трябва да се отказва тестване при съмнение, и трябва да се започва превантивно лечение. Дано някой мислещ журналист даде скоро смислен въпрос в тази насока.

# 18 725
У мен възникна следния въпрос - 359 души болни, 17 излекувани. Сега, тези 359 души включват ли излекуваните? Защото ако да, това не е точна сметка - мисля, че от общата съобщавана бройка на болните, трябва да се изваждат излекуваните, за да се придобие обща престава за епидемиологичната обстановка в страната и плануваните мерки. Въпреки, че тази малка цифра и нейното бавно нарастване показва, че не е толкова сериозно положението все пак, като се има предвид, че сме под доброволна карантина - мисля, че се справяме отлично за момента.

# 18 726
  • София
Това за храмовете е мега малоумно. Всеки атеист ще използва момента да се поразходи точно на Великден. Трябва преди да това щабът и правителството а променят нещо. Иначе няма никъв смисъл, че до Великден месец и отгоре ще сме си стоели дОма, нали ме разбирате.....
Християнин съм, мирянин съм, подкрепям, вярвам, но няма как да стане в тоя вид. Че тогава отворете хотелите да си ходим по почивки, вдигнете КПП-тата и да действаме!

# 18 727

Проблемът по-скоро са резистивните бактерии, а според мен и като цяло късната администрация на антибиотици
И аз мисля, че изчакването в къщи съвсем да се влошиш, и тогава да ти обърнат внимание не е добра опция, щото те почти половината от умрелите са точно такива случаи... Не трябва да се отказва тестване при съмнение, и трябва да се започва превантивно лечение. Дано някой мислещ журналист даде скоро смислен въпрос в тази насока.

Аз не виждам за кое лечение говорите? Лечение няма!

# 18 728
Значи вчера пускат заповед, а днес вече Мутафчийски казва, че от СЗО не препоръчват здравите да носят маски. Тепърва щели да кажат на кои места. Пак нашенска работа.. Добре че има срок до събота, кой знае дотогава какво ще измислят.

# 18 729
  • Русе
СЗО непрекъснато тръби, че не препоръчва масовото носене на маски.
WHO officials do not recommend mask wearing for healthy members of the general population.

https://www.weforum.org/agenda/2020/03/who-should-wear-a-face-ma … rch-who-briefing/

А да, у нас всеки е потенциално болен или нарушител. Особено редовните работещи и плащащи данъци.

Междувременно и в Италия и в Испания смъртността не е надвишила  и  10 човека от обичайната за миналата година.

# 18 730
Казаха ли  колко са новите заразени тая сутрин ??

25, хубаво е че няма нови смъртни случаи, че доста бяха зачестили. Това показва че епидемиологичната картина в страната не е толкова зле.

Към момента да, от тази гледна точка, но тези 13 интубирани не са много надеждни...По-скоро ми се струва, че ще е много добра картина, ако интубираните са малко и не се увеличават.
Аз се надявам че ние все пак ще пооправим малко стат. за интубираните. Защото четох или гледах вече не си спомням че при нас който е интубиран после умира. А по другите страни не било чак така, никъде няма смъртност от 100% при интубираните, въпреки че навсякъде е много тежко положението при тях.

# 18 731
Точно защото слушаха СЗО, та стигнахме до маските. Те чакаха 2 месеца да обявят пандемия, която си беше пандемия много по-рано! Престанете да ги слушате тези. Изобщо не им чета тъпотията вече. Не бяха ли СЗО тези, които казаха, че вирусът е много заразен, но се предава при близък контакт.

Да Ви напомня, как същите от СЗО януари казаха, че нямало нужда да си затваряме границите.

# 18 732
В кой стадий е по-добре да ти открият рак (Пази Боже!), същата работа е, като с всяко заболяване.

# 18 733
Има достатъчно сериозни публикации кои предприятия затвориха, колко са зависими от внос/износ, мярката 60/40 как всъщност е 23/77 и прочие и прочие.
Това как го изчислиха!
Скрит текст:
При  ОД 610 лв. Работодателя има общ разход  725.41лв., от които 115.41лв. са осигурителни вноски и 610 лв. брутна заплата, която в случая е равна на ОД.
115.41 лв. се запазват за работодателя, но ОД/брутната заплата намалява с 60% т.е. работодателя плаща 40% - 244лв.
Общ разход на работодателя става 359.41 лв., което не е 77%  от общ разход, който е плащан в нормални условия.
Къде бъркам?
Ето едно примерно изчисление :
http://bica-bg.org/category/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F/

# 18 734
Трябва да се носят маски. Значително намалява риска от зараза, ако се носят от всички. Това е едно от най-смислените неща, които измислиха.
За църкви и джамии - трябва да са забранени събиранията на хора.

Общи условия

Активация на акаунт