COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 220
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 870
Днес е много странен ден, на едно мнение съм с потребители с които съм бил винаги на противоположно мнение в цялата тема.

# 18 871
  • в страната на чудесата
[БЦЖ vs Covid-19 от Индийската преса:

https://www.hindustantimes.com/india-news/childhood-tb-vaccine-m … bvLIylXUAhlI.html
И сборен анализ от публикации на учени до момента:
https://www.ibtimes.com/there-mysterious-coronavirus-cure-austra … y-protect-2949491

"Once the infection is defeated, some of the antibodies become memory cells that speed up T cell and B cell production the next time there’s a problem."
/за мамата която наричаше твърденията ми смешни, за антителата иде реч.. /

Антителата са белтъчни молекули. Те НЕ могат да се превърнат в клетки. Дори не можете да оцените стойността на написаното в тези линкове. Не знам какво Ви кара да вярвате, че индийския журналист е могъл.

# 18 872
  • БГ
Някой знае ли как определят сроковете за извънредните положения и в Европа, САЩ и Русия, вкл. и у нас. По рано или по късно въвели изънредни мерки, всички се консентрират около 10-12,04  макар и да очакват пик по-късно или каквото и да е. Всички се фиксират около тези дати.

# 18 873
  • Шумен
Най-смешно ми е като каже някой, че не е чул в другите държави да се оплакват. А вие къде го виждате тези хора, влизате ли в техните форуми, четете ли тяхната бгмама, та знаете, че навсякъде приемат всички мерки със смирение и благодарност?
И още един въпрос имам. Със страшно настървение всеки ден цитирате колко са умрели в няколко държави. Защо не се показват добрите примери? Едната Австрия, за която ни разказва един потребител и това е. Всичко останало са ковчези и снимки от Ломбардия. Защо? Каква е целта?

Целта е да зомбират населението, да го омаломощят тотално , да започнеш да приемаш ненормалното за нормално  и да си прокарват каквото им е изгодно и да ти обясняват как няма как и това е начинът.

# 18 874
  • Другата България
Скрит текст:
"Предстои да изясним в детайли къде трябва да бъдат носени маските", коментира шефът на МВР.

Оставка на здравния министър веднага заради тази безумна заповед.

На същото мнение съм. Не може през нощта да издава някакви заповеди, а на сутринта да му ги отменят, отлагат или преправят.
Ако искат да се носят маски, за да ограничим вируса, който с всеки изминал ден май се оказва, че не вирее по нашите географски ширини, да раздадат на хората многократни с филтри и по стандарт и всеки да ги носи.
На каква база твърдиш горното? Че вирусът не вирее по "нашите географски ширини"? Кои ширини по-точно? Проучване ли има някакво публикувано някъде по въпроса?

# 18 875
Дека са на Баце маските с филтър от активен въглен, дето щяха да ги шият по държавна поръчка и да ги продават по 72 ст с ДДС?

# 18 876
  • на пъпа на Златията

В Австрия са въвели задължителното носене на маски само при пазаруване и са подсигурили наличност във всеки обект - Maskenpflicht in Supermärkten: Die wichtigsten Fragen und Antworten
https://kurier.at/wissen/gesundheit/maskenpflicht-in-supermaerkt … tworten/400797734

В България въведоха носенето на маски поголовно и не подсигуриха наличност никъде, което води до спекула и застрашаване живота на медиците.
Българинът е недисциплиран,  всеки втори гледа да кръшне. На народ, който мрази някой да му казва какво да прави, трябва да се прилагат по-крайни и радикални мерки.  Далече сме от западноевропейския манталитет, че да се сравняваме с тях.
Еее , стига де .
Те  щот са по добри от нас я карат  по 1000 нови на ден ние  няма да имаме и 1000 за месец .
Ми хората си спазват  препоръките .
Само тук некой се изока  " Апа нема па да нося маска "

Ми Убаво де . Демокрация сме .  .
Има една порода   у нас дет  са си турили шапката на тоягата .
Ама аз викам , да правят каквото искат , нека пък да ни осигурят стадния имунитет .
Щот като вируса  мине през 100  от тая порода казват че щял да отслабне .
Или може пък да се появви нов щам -  Ковид - Ц.  Божа работа .

# 18 877
"Предстои да изясним в детайли къде трябва да бъдат носени маските", коментира шефът на МВР.

Оставка на здравния министър веднага заради тази безумна заповед.

На същото мнение съм. Не може през нощта да издава някакви заповеди, а на сутринта да му ги отменят, отлагат или преправят.
Ако искат да се носят маски, за да ограничим вируса, който с всеки изминал ден май се оказва, че не вирее по нашите географски ширини, да раздадат на хората многократни с филтри и по стандарт и всеки да ги носи.

Навън не виждам полза от носене, никой не се е заразил, защото е вървял по тротоара, колкото и да се отиват някои хора да ни убедят в противното.

А как стои въпросът с глобените по 5000лв. за неносене на маски? Поредното безумие, неадекватност и откровена репресия..

# 18 878
  • София - Рим и обратно

А как стои въпросът с глобените по 5000лв. за неносене на маски? Поредното безумие, неадекватност и откровена репресия..
Вече има глобени ли?

# 18 879
Относно маските, дали помагат, вредят или файда няма, очевидно и по този въпрос учените още спорят.
За себе си мога да кажа, че почти цялата зима носих маска. И не, не ми е проблем, че трябва задължително да нося маска, нося си и от преди наредбата, проблема ми е неадекватността на всички управляващи воглаве с щаба. Имам чувството, че гледам някаква треторазрядна комедия и на всичкото отгоре се опитват да ме принудят да участвам в нея. Да свършва тоя цирк, че вече немам нерви!

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 21:35 от Sysly

# 18 880
на едно мнение съм с потребители с които съм бил винаги на противоположно мнение
Сега ще се прегрупираме на "за" и "против" маски Smile Аз гласувам с против задължителното носене, нека е препоръчително.

# 18 881
Ако носите маска, имайте предвид, че ако не я сваляте от носа си често, ще получите замайване от диоксита който вдишвате обратно. Това със сигурност не е ок за дробовете ви. В пъти повече от прехваления вирус, дето.... мори всичко що мърда.
Затова ли получавам задух и нещо като пристъп на клаустрофобия? Още на 10-тата минута с маската имам непреодолимо желание да я махна. Ще видим как ще се справя, май нонстоп вкъщи ще се стои в крайна сметка.
Не се лигавя, не апелирам да не се носи маска, да не ме нападнете сега. Просто се опитвам да свикна, но на мен ми е трудно.
Що се касае до глоби - всички сме потенциално болни, що се касае до тестване - здрав си докато не се докараш до задух.
Много точно и кратко обощение на ситуацията. Heart

# 18 882
Не мисля, че Мутафчийски губи почва, а напротив, полага всички усилия да се предпазят всезнайковците и от самите себе си, а за това си трябват нерви от желязо.
Мрънкането е повсеместно, ако сме с маски, ако сме без маски, с тестове без тестове, с хинин без хинин... всеки иска нещо и защото си е решил, че неговото си е най-правилно. А някой и те не знаят защо хленчат, примерно против изолацията и маските, пък после се оказва, че си седят изолирани или пък си имат маски от време оно. Който им е вярвал, колко не са необходими, сега да лапа мухите.
Една врява е настъпила към всичко, което се прави и се търсят доживотни гаранции за изкореняване на вируса, каквито същност никой не може да даде. Реалността е такава, че изолацията би предпазила 50% да кажем, маските биха помогнали на още 30% късметлии, а останалото като мед. техника и легла, да ни даде възможност да не лежим по мозайките в болниците. Ама не, всичко е грешно щото не е 100 процентово, но 100% няма, няма и как да има.
Та добре, че има хора като професора, че до сега да сме повторили модела в Европа, която отдавна надмина Азия по заболеваемост.

# 18 883
  • София
https://clubz.bg/node/96370?fbclid=IwAR0ryzZ9lDpcqgM4KY8H7Jbd9Sj … xr6IvIYSFKB5e0OLQ

Една интересна статия за това как Китай лъжат с броя на заболелите и сега, което не е за подценяване, защото нещата може да се завъртят отново и отново

# 18 884

Ами Мутафчийски май по добре трябва да си проверява информацията. Оказва се че май нито в Австрия нито в Израел носенето на маски е задължително навсякъде. Grinning Не знам Мутафчийски като че ли ми се вижда че губи малко почва под краката си. Разбирам го че му е много натоверено и тежко, напрежението върху него е огромно ако мъртвите в България са много в края на епидемията всичко него ще го сочат с пръст че е виновен, не е взел правилни мерки, навреме, вината ще му се открие, от друга страна о-вото се съпротивлява на всякакви мерки които иска да наложи (къде с право, къде без) днес ми се видя като човек който вече е страшно уморен от всичко. И това че той е предложил тази мярка и тя срещна огромен отпор в соц. мрежи за начина по който е предложена та се наложи да въведе гратисен период като че ли днес му дойде в повече, такова излъчване имаше.
Журналистите много настояваха да научат кой е предложил тази мярка и накрая той пое отговорността, но от всичките му изказвания на този брифинг /а и преди/ смятам, че той не е съгласен, но подкрепи решение, което е коментирано и решено в щаба.

Общи условия

Активация на акаунт