COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 197
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 930
Добре, който си ходи с маска - си ходи. Аз като излизам на улицата не нося, но в магазин, Еконт - да. Като искате си носете маските.
Аз пазарувам в малките квартални магазинчета, там никой не кашля и не пипа продуктите.

# 18 931
Скрит текст:
Заповядай, може да се осведомиш какво е карантина (и по-конкретно тази в Испания) и да откриеш има ли разлики с положението в България (помощ от приятел - единствената разлика е, че са въведени глоби за хората, които излизат без основателна причина). Мисля да приключваме вече, а? Между другото, ти вкара Испания по някаква причина в този разговор и не зная с каква цел.  

https://thepointsguy.com/news/living-in-spain-during-mandatory-quarantine/
Joy Отказвам се. Ти си противоречиш във всеки пост, с предходния. Та аз от дни твърдя същото, че Испания /за която ти само в предишния си пост написа, че е под частична карантина, а във вчерашни - че изобщо не е под такава, било доброволно всичко/, е под пълна карантина, която няма нищо общо с нашето ИП. Това не спирам да го говоря, и то само защото ти твърдиш обратното, нищо не съм "вкарвала". И ти поисках линк, че карантината е частична /което отново ти написа преди часове/. Ти ми даваш такъв, който потвърждава думите ми. Безсмислено е, наистина. В случая съм съгласн ас теб, че няма нужда да се въртим в кръг.
Така... Няли от вчера уж вече е забранено на всички лица да стоят на открито или закрито без предпазна маска на лицето?
До събота има гратисен период, до тогава няма и да се глобява никой по този повод.
Едит: засега не е задължително носенето на маски.

Мери Ан, аз през цялото време твърдя, че ние, в България сме под доброволна карантина. Сто пъти го написах, ти не, та не, не сме били под доброволна карантина, а под Извънредно положение. Разбери, Извънредното положение включва не само медицински, но финансови, социални и други мерки. Конкретно за медицинските мерки в Извънредното положение, на българите е препоръчано да бъдат под доброволна карантина (изключая тези под задължителна - болни и контактни на болни, при които карантината е задължителна). И да го удебеля и да не го удебеля, това няма да промени ситуацията на неразбиране, което това положение среща у някои хора, включително и у теб. Не искам да ти цитирам поста, в който казваш, че не съм права, че карантината в България е доброволна (посъветвани сме да си стоим вкъщи, но не са ни забранили да излизаме при налагащи излизането обстоятелства), а че въобще няма такава. Няма смисъл, отказвам се и вдигам ръце.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 12:59 от DeltaAzimut

# 18 932
Добре де, аз едно не мога да разбера. Чета някои пишат, че не могат да търпят маските, след една минута изпитват непреодолимо желание да ги махнат.
Вие същите замисляте ли се, че някои от нас нямат изобщо избор да ги махнат. А стоим с часове с маските. Има операции, които продължават 5, 6, 7 и повече часове, замислете се. А за тези от нас, които са на първа линия и са не само с маски, ами и с още хиляди катове предпазни средства, някой замисля ли се за тях?
Така че или си носете маските или си стойте вкъщи и спрете да се оплаквате за глупости.
Никой не ти забранява да носиш маска, бе, жена. Трябва да се разгледа от всички гледни точки: какви плюсове и какви минуси носи. Трябва да се информира човек.

# 18 933
  • БГ
Аз едно не мога да разбера - докога ще се правим всичко "на ден и седмица по лъжичка", да се каже на хората че след две седмици - от средата на април, въвеждат тотална забрана за излизане от домовете за 21 дни и да се свършва с тоя "филм". Както в Китай държавата ще помогне със снабдяване с храна и толкова. Ама тези мерки, ама онези мерки, ама след 5 дни трети мерки, след две седмици четвърти, ами така ще откараме до края на годината.
Стига!!!

Какво ви е дала държавата досега, та да очаквате че ще ви храни бъдева 21 дни, па било и под карантина. И кой физически се очаква да го извършва? Малки зелени човечета?

# 18 934
Иначе носенето на маски от всички пази всички, не разбирам защо е този спор?
Нали всички са съгласни, че който е болен, трябва да носи маска? По този въпрос мисля, че спор няма.

Ами Лили не знам дали е ясно на всички. Гусин Доцента пак се изцвъка вчера:
"Хиляди пъти беше казано, че тези маски нямат особен ефект, освен психологически. Те създават измамно чувство, че човек е защитен, а това не е така. Но щом е издадена заповед, тя трябва да се спазва. Все едно да сложиш метална решетка на прозорец и да си мислиш, че тя пази от мухи.
Това каза членът на Медицинския съвет за борба с коронавируса доц. Атанас Мангъров пред Би Ти Ви. "

https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2020/03/30/4048240_citat_ … ef=home_red_quote

# 18 935
Имаше такава статия, че и италиански лекар стига до извода на китайския му колега, че само Карантина - не вършело работа, както се вижда. Трябвало И изолация на болните. Ама не вкъщи, щото по неведоми пътища заразявали и съседите. В отделни сгради да ги карантинират. Май нещо такова правеха в Ухан?

Не искам дори да си помислям  в какви условия могат да се окажат карантинираните и какви други работи могат да станат.

Да, направо на затвор или концентрационен лагер ми бие. И не мога да си представя на някой детето ако се зарази как го праща в такъв изолационен център, вместо да си го лекува вкъщи. Пълен абсурд.

# 18 936
# 18 937
  • София
Добре де, аз едно не мога да разбера. Чета някои пишат, че не могат да търпят маските, след една минута изпитват непреодолимо желание да ги махнат.
Вие същите замисляте ли се, че някои от нас нямат изобщо избор да ги махнат. А стоим с часове с маските. Има операции, които продължават 5, 6, 7 и повече часове, замислете се. А за тези от нас, които са на първа линия и са не само с маски, ами и с още хиляди катове предпазни средства, някой замисля ли се за тях?
Така че или си носете маските или си стойте вкъщи и спрете да се оплаквате за глупости.
Разглезен народ...
Aбсолютно разглезен  народ!
А здравният министър е тотално Нефелен! Да си отмени единствената смислена заповед! Япония, Корея, Китай носят маски и при грипни епидемии. Ние - обявяваме грипни ваканции, щот на ляла Гинче ни й удобна маската.....

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 16:22 от bubanka

# 18 938
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Заповядай, може да се осведомиш какво е карантина (и по-конкретно тази в Испания) и да откриеш има ли разлики с положението в България (помощ от приятел - единствената разлика е, че са въведени глоби за хората, които излизат без основателна причина). Мисля да приключваме вече, а? Между другото, ти вкара Испания по някаква причина в този разговор и не зная с каква цел.  

https://thepointsguy.com/news/living-in-spain-during-mandatory-quarantine/
Joy Отказвам се. Ти си противоречиш във всеки пост, с предходния. Та аз от дни твърдя същото, че Испания /за която ти само в предишния си пост написа, че е под частична карантина, а във вчерашни - че изобщо не е под такава, било доброволно всичко/, е под пълна карантина, която няма нищо общо с нашето ИП. Това не спирам да го говоря, и то само защото ти твърдиш обратното, нищо не съм "вкарвала". И ти поисках линк, че карантината е частична /което отново ти написа преди часове/. Ти ми даваш такъв, който потвърждава думите ми. Безсмислено е, наистина. В случая съм съгласн ас теб, че няма нужда да се въртим в кръг.
Така... Няли от вчера уж вече е забранено на всички лица да стоят на открито или закрито без предпазна маска на лицето?
До събота има гратисен период, до тогава няма и да се глобява никой по този повод.
Едит: засега не е задължително носенето на маски.
Мери Ан, аз през цялото време твърдя, че ние, в България сме под доброволна карантина. Сто пъти го написах, ти не, та не, не сме били под доброволна карантина, а под Извънредно положение. Разбери, извънредното положение включва не само медицински, но финансови, социални и други мерки. Конкретно за медицинските мерки в Извънредното положение, на българите е препоръчано да бъдат под доброволна карантина (изключая тези под задължителна - болни и контактни на болни, при които карантината е задължителна). И да го удебеля и да не го удебеля, това няма да промени ситуацията на неразбиране, което това положение среща у някои хора, включително и у теб. Не искам да ти цитирам поста, в който казваш, че не съм права, че карантината в България е доброволна, а че въобще няма такава. Няма смисъл, отказвам се и вдигам ръце.
Болднатите думи са ключови. За кого и как - оставям всеки сам да прецени.
Ти толкова неща твърдеше - че Испания и Италия са под доброволна карантина /а те не са/, че това е противозаконно - задължителната карантина, ако стане у нас /така и не видях цитиран закон, който ще се наруши/, и още, и още...важното е да сме живи и здрави.

# 18 939
  • София
Едно умно решение да вземат и сега да го отменят... За 2-3 лева то рев, то чудо беше от снощи насам. Продължавам да мисля, че някои хора не пишат случайно в социалните медии. 2-3 лева, хора. В каква драма го превърнахте? Една съвсем нормална, разумна и лесна за приложение мярка. Вместо това сега може би трябва да очакваме още по-големи ограничения. Като обсъжданите смс-и.

то хубаво 3 лева, ама се оказваше, че ако не дадеш Х пъти по 3 лева те чака  5000 лева глоба. Просто нещата не се правят така, само с тоягата. Трябва и морков. Ако бяха направили една кампания за маските, по мекия начин, че дори да не предпазват изцяло, те пазят доста повече, отколкото без тях, нещата щяха да са различни. Повечето хора и без това носят маски, но прилагането на твърде голяма сила има обратен ефект. Един от психиатрите, когото впрочем тук много хора оплюха, какво каза - стига се до агресия от страна на хората - първо пасивна, а после и активна. Особено когато едно решение е от днес за днес, почти неизпълнимо, че и с голяма санкция за неизпълнение. Все едно учителката довечера в 5 часа да даде домашно, което вкъщи трябва да изпълните задължително до утре сутринта, а нито имате време, нито материали, освен ако не купите много бързо на висока цена, иначе изключват детето от училище. Мислиш ли, че родителите биха премълчали безропотно?

# 18 940
  • София
Дано, ама надали. То е толкова революционно това проучване, че е равносилно на ваксина все едно.
Досега всички, повтарям - всички, проучвания бяха кое от кое по-зловещи, дни, седмици, месеци, часове живот във въздуха, прикрепял се към фините прахови частици, по канализация и шахти минавал, просто....

# 18 941
Скрит текст:
А къде са болните, заливащи болниците и умиращи там от коронавирус? Имаме 379 диагностицирани като положителни, 8 умрели от нещо, и 17 излекувани с най-разнообразни симптоми. Чакаме вече 3 седмици да дойде ужасът, той не идва. Очевидно много българи са го карали у дома си, но и това са само спекулации. Банско, което го набедиха за огнище, не пламна и това не изненада никого очевидно. Защо не направят тези 1000 теста на банскалии, а ги правят на полицаи? От всички данни, които се изнасят, повод за притеснение в България няма, повод за карантина и ИП - също.
Отказвам да повярвам, че това го мислиш сериозно, горното.
Затова няма да отговарям.
Тоест мерките работят, планини от трупове няма, следователно няма нужда от мерките. Хм, да, чудя се къде я слушах тази "желязна логика" последно. Да, по повод ваксините.

# 18 942
Особено когато едно решение е от днес за днес, почти неизпълнимо, че и с голяма санкция за неизпълнение. Все едно учителката довечера в 5 часа да даде домашно, което вкъщи трябва да изпълните задължително до утре сутринта, а нито имате време, нито материали, освен ако не купите много бързо на висока цена, иначе изключват детето от училище.

Е как ще е от днес за днес? От събота казаха, че влиза в сила, днес сме вторник.

# 18 943
Починало е 12 годишно момиче в Белгия.

Иначе носенето на маски от всички пази всички, не разбирам защо е този спор?
Нали всички са съгласни, че който е болен, трябва да носи маска? По този въпрос мисля, че спор няма.
При това положение, ако всеки носи маска, ще бъдат обхванати дори тези, които са болни, но да речем не знаят или имат леки симптоми. Тогава те няма да разпръскват плюнки и аерозоли наоколо дори и при говорене. В този случай вече колко точно пазят маските останалите престава да има толкова голямо значение - дали 20% или 50%, ако по начало няма вирусни частици наоколо, тогава е 100%
Препоръчително - ДА, задължително със заповед - НЕ!

Пример - Предпазните маски могат да бъдат полезни според Лотар Вилер, ръководител на Института „Роберт Кох“, но той не смята да бъдат въведени задължетелно за Германия.

Atemschutzmasken können nach Ansicht von Lothar Wieler, Chef des Robert-Koch-Instituts, hilfreich sein, eine Pflicht sieht er aber für Deutschland nicht.

https://www.n-tv.de/panorama/11-45-Corona-Infizierter-bricht-Qua … icle21626512.html

# 18 944
Държавата щяла да ни храни. Това са страшни фантасмагории. Ако се окажем заключени ще видим "кон боб яде ли" и кой как ще се оправя, но мога да ви уверя, че всеки ще се спасява поединично, както и до сега.
Обаче като почнат и тук да ни влачат като китайците и да ни заключват по разни Арени и халета и други места далеч от близките ни ще разберете какво си пожелавате. Обаче без маска ще сме там де, спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт