COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 410
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 945
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Отменянето на заповедта за маските предизвиква такова всенародно веселие - ще речеш, че сме преборили най-сетне комунизма барабар с няколко роти коронясани и не толкова коронясани вируси Grinning

Ето затова - Маските поскъпнаха стремглаво в Пловдив. Жителите на града се оплакват заради спекула

Личното ми мнение е, че човек трябва да е отговорен към другите, колкото към себе си.
Наясно съм, че маската не е стопроцентова защита, но при всички положения е по-голяма защита от никаква преграда, и съответно не ми е било нужно да чакам да излезе заповед (което неминуемо води до развихряне на спекула в условията на пазарна икономика Simple Smile ), за да започна да търся такава.

# 18 946
Надявам се поне търговските вериги да проявят разум и да въведат достъп само с маски. Както банките примерно го направиха за да защитят служителите и клиентите си и без заповед. Омръзна ми да се крием по цяла седмица като в бункер, веднъж да излезем до магазина, а там разни кашлящи, потъркващи нос и плюнчещи пръсти индивиди без маски. И всеки път е това нещо, абсолютно всеки път. Че някои даже продължават да ти разпръскват аерозоли пред лицето докато ти се навират да ти обясняват с надсмешка, че маската не те пази.

# 18 947
Отмениха заповедта за маските.
Дано не сте се набутали с много, като мен.

# 18 948
Поръчах на 23-ти от тези, че тръгвам на работа скоро и ще ми трябват поне по 2 на ден:
https://www.tomtop.com/p-md846.html

Дойдоха днес с DHL, към 50 цента на маска..
Имат PayPal

Скрит текст:

Отмениха заповедта за маските.
Дано не сте се набутали с много, като мен.

Отдавна съм спрял да слушам какво препоръчва правителството, имам си глава на раменете.. Wink

# 18 949
На този старчок Ананиев мястото му отдавна не е в министерството. То не беше издаване на заповеди, то не беше допълване, измяна, глоби, че сега и отменя.

Ето затова народът се изнервя - няма единен и сигурен източник нито на информация, нито на закони и мерки.

# 18 950
Аз едно не мога да разбера - докога ще се правим всичко "на ден и седмица по лъжичка", да се каже на хората че след две седмици - от средата на април, въвеждат тотална забрана за излизане от домовете за 21 дни и да се свършва с тоя "филм". Както в Китай държавата ще помогне със снабдяване с храна и толкова. Ама тези мерки, ама онези мерки, ама след 5 дни трети мерки, след две седмици четвърти, ами така ще откараме до края на годината.
Стига!!!

Какво ви е дала държавата досега, та да очаквате че ще ви храни бъдева 21 дни, па било и под карантина. И кой физически се очаква да го извършва? Малки зелени човечета?
Хайде да прочетеш по-добре - "да помогне със снабдяването" - никой не е казал че няма да си плашаш. И как това можа да се случи в Китай и то в един град от близо 12 милиона, а в България с 6-7 милиона да не може. Всичко е въпрос на организация (други могат, ама Ганьо вика неееее, кеф ми е да се мъча дълго)

# 18 951
Ако е вярно това в линка за немските вирусолози, значи е добре да се носят маски. Пазят от въздушни капки.

# 18 952
Предпазните маски дават възможност за отдалечаване във времето на други мерки, по-тежки, които биха ограничили гражданските права на българите, каза министърът.

Мда, умниците, които не искаха да носят маски, ще докарат още по-неприятни и ограничаващи мерки.

# 18 953
  • София
Ред, беше издадена снощи в 17 часа, а от тази сутрин вече беше задължителна и дори в репортаж по нова май беше, сутринта в 7 с ушите си чух интервюто с един полицейски шеф, който отговори, че няма да правят компромиси и глобяването вече е в сила от сутринта. Едва на брифинга Мутафчийски спомена за гратисен период - това са го измъдрили сутринта, че много се разбунтуваха хората и се е повдигнал въпроса за спекулата.

В момента си шия маски, които така или иначе мислех да шия, а реших категорично, че няма да купувам маска от басма за 3 лева, защото тази маска не струва 3 лева, а левче най-много.

# 18 954
  • София
Предпазните маски дават възможност за отдалечаване във времето на други мерки, по-тежки, които биха ограничили гражданските права на българите, каза министърът.

Мда, умниците, които не искаха да носят маски, ще докарат още по-неприятни и ограничаващи мерки.
Умниците Не искат да носят маски.
Умниците Искат да си хойкат по Великден.
И след Великден - понеже отсега има въпрос за заплатите април, та след Великден като ни изпозаключат за още месец и половина - ще ви питам. Вие си ходете и си плюйте на спокойствие без маска.

# 18 955
  • Ispania
Добро утро.
От както сме под карантина (ден... загубих края вече 😅), това да ставаш в 7-8 сутрин остана в миналото.

Имам чувството че ако България успее да се опази от вируса, и не стигне положението на Италия и Испания , много хора ще са разочаровани че някой се е погрижил това да се (Не се) случи. Не съм сигурна дали всички разбраха , че България има привилегията да взима всички възможни мерки за предпазване , не за “спасяване “ както е при нас например.

Иначе... тези дни излезна статия някъде си, че
България удължавала спрените полети(от и до)и след 2 април... Да знаете , не е вярно😞.
Ей сега получих от България Ер поредния имейл с който не получавам никакво адекватно решение на това че НЕ искам да пътувам на 7 април с три деца. Полети ще си има редовно.

# 18 956
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Заповядай, може да се осведомиш какво е карантина (и по-конкретно тази в Испания) и да откриеш има ли разлики с положението в България (помощ от приятел - единствената разлика е, че са въведени глоби за хората, които излизат без основателна причина). Мисля да приключваме вече, а? Между другото, ти вкара Испания по някаква причина в този разговор и не зная с каква цел.  

https://thepointsguy.com/news/living-in-spain-during-mandatory-quarantine/
Joy Отказвам се. Ти си противоречиш във всеки пост, с предходния. Та аз от дни твърдя същото, че Испания /за която ти само в предишния си пост написа, че е под частична карантина, а във вчерашни - че изобщо не е под такава, било доброволно всичко/, е под пълна карантина, която няма нищо общо с нашето ИП. Това не спирам да го говоря, и то само защото ти твърдиш обратното, нищо не съм "вкарвала". И ти поисках линк, че карантината е частична /което отново ти написа преди часове/. Ти ми даваш такъв, който потвърждава думите ми. Безсмислено е, наистина. В случая съм съгласн ас теб, че няма нужда да се въртим в кръг.
Така... Няли от вчера уж вече е забранено на всички лица да стоят на открито или закрито без предпазна маска на лицето?
До събота има гратисен период, до тогава няма и да се глобява никой по този повод.
Едит: засега не е задължително носенето на маски.
Мери Ан, аз през цялото време твърдя, че ние, в България сме под доброволна карантина. Сто пъти го написах, ти не, та не, не сме били под доброволна карантина, а под Извънредно положение. Разбери, извънредното положение включва не само медицински, но финансови, социални и други мерки. Конкретно за медицинските мерки в Извънредното положение, на българите е препоръчано да бъдат под доброволна карантина (изключая тези под задължителна - болни и контактни на болни, при които карантината е задължителна). И да го удебеля и да не го удебеля, това няма да промени ситуацията на неразбиране, което това положение среща у някои хора, включително и у теб. Не искам да ти цитирам поста, в който казваш, че не съм права, че карантината в България е доброволна, а че въобще няма такава. Няма смисъл, отказвам се и вдигам ръце.
Болднатите думи са ключови. За кого и как - оставям всеки сам да прецени.
Ти толкова неща твърдеше - че Испания и Италия са под доброволна карантина /а те не са/, че това е противозаконно - задължителната карантина, ако стане у нас /така и не видях цитиран закон, който ще се наруши/, и още, и още...важното е да сме живи и здрави.

Никога нищо не съм твърдяла за Италия и Испания! Те не ме интересуват. Интересува ме България и говоря само за България. В Испания карантината е точно такава, каквато е в България, с изключение на това, че са въведени глоби за излизане без налагащи това обстоятелства (като имай предвид, че заради това положение ще има доста жалби и ще видим впоследствие как ще се развият нещата с глобите там, ако въобще се налагат, разбира се, което ние не знаем). Ако седнеш и помислиш ще разбереш, че обстоятелства, налагащи излизане, има много - като започнеш от купуване на храна и завършиш до ходене на работа. Между тях има изключително много нюанси и никой никъде не е забранявал на целокупното население на тези държави да излизат от дома си тотално! Това няма и как да стане, точно поради това, че както някой написа назад, няма малки зелени човечета, които да ни хранят и да ни плащат сметките и да ни гледат възрастните родители и да ходят вместо нас на доктор, ако се спънем в килима, паднем и си счупим ръката.

# 18 957
  • София
Хората са против карантината и си обясняват наляво и надясно "животът си е мой, искам да си работя,не да гладувам, ще му мисля ако се разболея", вие очаквате да носят маски, за да ви пазят.
Просто сме рядко тъп и мрънкащ народ, който трябва да се остави да си прави каквото иска и да си сърба попарата.
Само се огледайте - всеки 2ри смята, че разбира повече от вирусолози, че то така не се премахвал вирус, те знаят, видиш ли, че то жертви ще си има, ама не можем да си седим ние, някой да ни нарушава свободата. Останалите, пък разбират освен от вирусология и епидемиология, фармакология и икономика в едно, това освен футбола и политиката, нали. И най-важното - вирусът е измислен, въображаем убиеж, всичко е манипулация и 5G.
Дъното сме просто.

Иначе подкрепям отменянето на заповедта - трябва първо да се осигурят маски на социално слабите хора и тогава да се налага забрана за излизане без маска.

# 18 958
Поръчах на 23-ти от тези, че тръгвам на работа скоро и ще ми трябват поне по 2 на ден:
https://www.tomtop.com/p-md846.html

Боби, за колко време пристигнаха?

# 18 959
  • на пъпа на Златията
Ако е вярно това в линка за немските вирусолози, значи е добре да се носят маски. Пазят от въздушни капки.

Вече се побъркАхме дет казват шопите .

К"ви са тия ввъздушни  капки?

Общи условия

Активация на акаунт