COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 188
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 915
Пълни глупости. Без маски ще може, но смс ще набиваме за излизане и някои ще са супер щастливи най-сетне да са напълно заключени в къщи, за да не се чустват прецакани. Но пък ще са без маски. Тия от щаба вече изтрещяват. Аз си нося маска и се дразня като преди мен в магазина някой влезе хубаво да се изкашля на стоките без маска. Беше грешка това паническо отменяне.

# 18 916
С колко маски разполага държавата като ресурс?
Министърът: 2 млн очаквме след две седмици...

# 18 917
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Отменянето на заповедта за маските предизвиква такова всенародно веселие - ще речеш, че сме преборили най-сетне комунизма барабар с няколко роти коронясани и не толкова коронясани вируси Grinning

# 18 918
Едно умно решение да вземат и сега да го отменят... За 2-3 лева то рев, то чудо беше от снощи насам. Продължавам да мисля, че някои хора не пишат случайно в социалните медии. 2-3 лева, хора. В каква драма го превърнахте? Една съвсем нормална, разумна и лесна за приложение мярка. Вместо това сега може би трябва да очакваме още по-големи ограничения. Като обсъжданите смс-и.

# 18 919
Окончателно - маските не са задължителни, а препоръчителни!

# 18 920
  • Другата България
А къде са болните, заливащи болниците и умиращи там от коронавирус? Имаме 379 диагностицирани като положителни, 8 умрели от нещо, и 17 излекувани с най-разнообразни симптоми. Чакаме вече 3 седмици да дойде ужасът, той не идва. Очевидно много българи са го карали у дома си, но и това са само спекулации. Банско, което го набедиха за огнище, не пламна и това не изненада никого очевидно. Защо не направят тези 1000 теста на банскалии, а ги правят на полицаи? От всички данни, които се изнасят, повод за притеснение в България няма, повод за карантина и ИП - също.
Отказвам да повярвам, че това го мислиш сериозно, горното.
Затова няма да отговарям.

# 18 921
Отменянето на заповедта за маските предизвиква такова всенародно веселие - ще речеш, че сме преборили най-сетне комунизма барабар с няколко роти коронясани и не толкова коронясани вируси Grinning

Ето затова - Маските поскъпнаха стремглаво в Пловдив. Жителите на града се оплакват заради спекула

# 18 922
Последните мнения варират между Осанна и Разпни го.
За мен важното тук е популизма, че видиш ли, нямало консенсус...
Еми хайде отваряй ресторантите, парковете и т.н., щото има недоволни.
В крайна сметка Генералът да взема и обявява решения. Иначе не знам...това, което слушам в момента, за мен е плява.

# 18 923
Цитат
"Вместо това, страната ни ще закупи 1 милион предпазни маски, които ще раздадем чрез министерството на труда и социалната политика на хората, които са социално слаби и тези, които нямат възможност да си закупят такива маски", каза министъра на здравеопазването.

Аз пък ще се самоцитирам от една друга тема с пророчеството, което направих още преди няколко часа!

Цитат
Това е хубавото на ИП, че обществени поръчки няма и "наши" фирми могат да внасят маски и да ги продават, на каквато си искат цена!
Под хубаво имам предвид не за нас, а за "нашите" фирми, от които държавата ще купува маските, необходими за обществения сектор!
Както каза някой по-горе, сичкищеумрем и само "ТЕ" могат да ни спасят, затова нека не гледаме какво правят с нашите пари!
Шегувам се, разбира се! Не е нужно да си пророк, за да знаеш какво може да направи една корумпирана шайка с нашите пари!

# 18 924
  • БГ

А как стои въпросът с глобените по 5000лв. за неносене на маски? Поредното безумие, неадекватност и откровена репресия..
Вече има глобени ли?

Глобени още няма оповестени. Има срок до събота (не официален, извън заповедта на министъра)
Но има противоречие законово точно за маските - по закона за извънредното положение може да те глобят за неносене на маска, но има противоречие с друг закон, в който нямаш право в обществени места да си със закрито лице. (противотерористични мерки) и пак подлежиш на глоба. Та с маска / без маска - бий и не питай, казал зайо.

# 18 925
И какво сега?! Отмениха точка 9 от Заповедта - за носенето на маски, че нямало консенсус в обществото! Заради безотговорните реакции, заради 60 подадени жалби във ВАС от разни мрънкала, ще ни тръшне инфекцията колкото може по-масово.
И какво, да започнем да пишем сега оспорвания, че тези жалби, че отмяната, нарушават  правото ни на живот и защита?!!!
Сега ще забранят излизането от домовете заради тарикатите, дето не можели да носят маски.

Аз съм с астма и други белодробни проблеми. Умници такива, от 4 години се опазвам с най-обикновена маска , дишам през нея и не съм се натровила с въглероден диоксд

И ние вкъщи като се разболее някой от вирус, другите абсолютно успешно се опазваме като носим обикновени маски и то при такъв близък контакт.

В работата също ми се е налагало да нося силиконова полумаска в най-големите жеги по цял работен ден. Ами човек, който мисли за здравето си преглъща това неудобство.

# 18 926
Много прост народ! Политиците не ги мислете - с маски и без маски ще ги излекуват като принц Чарлз за 7 дена. Вие ще мрете като мухи на работното място, защото едно , че трябва да бачкате, защото сте във финансов колапс след половин месец почивка, второ, че за вас места по болниците няма да има. Това, ако не е робия отвсякъде, как да го наречем? Ама се мислите за свободни... бунтари... ок, мислете се, реалността обаче е съвсем различна от вашите мисли. Факт!

# 18 927
Точно заради отмяната на заповедта за маските сега ще ни заключат. Но какво се чудя, тука половината го мечтаят тоя момент от седмици. Сега ще са супер щастливи, най-сетне всички под ключ.

# 18 928
Аз едно не мога да разбера - докога ще се правим всичко "на ден и седмица по лъжичка", да се каже на хората че след две седмици - от средата на април, въвеждат тотална забрана за излизане от домовете за 21 дни и да се свършва с тоя "филм". Както в Китай държавата ще помогне със снабдяване с храна и толкова. Ама тези мерки, ама онези мерки, ама след 5 дни трети мерки, след две седмици четвърти, ами така ще откараме до края на годината.
Стига!!!

# 18 929
Починало е 12 годишно момиче в Белгия.

Иначе носенето на маски от всички пази всички, не разбирам защо е този спор?
Нали всички са съгласни, че който е болен, трябва да носи маска? По този въпрос мисля, че спор няма.
При това положение, ако всеки носи маска, ще бъдат обхванати дори тези, които са болни, но да речем не знаят или имат леки симптоми. Тогава те няма да разпръскват плюнки и аерозоли наоколо дори и при говорене. В този случай вече колко точно пазят маските останалите престава да има толкова голямо значение - дали 20% или 50%, ако по начало няма вирусни частици наоколо, тогава е 100%

Общи условия

Активация на акаунт