COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 255
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 990
  • sofia
Най-ми хареса отговорът на въпросът, какво да правим, ако имаме малки деца. Неплатен. И да ги гледат бабите?!? Или, клинично здрав роднина?!?

# 18 991
Поздравления, маските паднаха. Отказахме се от нещо полезно, щото сме нация от мрънкачи.

Сега ще се радвам и лекарите да абдикират да лекуват тази нация, защото и те имат право на избор като всички оплаквачи.

# 18 992
Най-ми хареса отговорът на въпросът, какво да правим, ако имаме малки деца. Неплатен. И да ги гледат бабите?!? Или, клинично здрав роднина?!?

А вие какво предлагате?

# 18 993
Ами да, какво го слушате тоя Мангъров, не'къв специалист по вируси и инфекции, к'во разбира той! Не е ли поне коремен хирург, никакво доверие не мога да му имам! Аз лично вервам сляпо на "ЩАБЪТ", там са професионалистите!

Човек трябва да продължава да се учи цял живот, а не да лежи на учебниците от миналия век, по които е учил в университета. Не вярвам повече на "ЩАБЪТ", а на изследвания, правени от германските "колеги" на негово величество ДоцентъТ. Бива и той да ги прочете най-накрая!

# 18 994
  • София

А какъв отговор би ти харесал?
Хора, осъзнавате ли изобщо реалността?

# 18 995
  • Пловдив
Препоръчително е, все още, да не се излиза от къщи. Опищяхте света, че ще носите маска за 30 минути докато разходите кучето или отидете до магазина, или до работното мясно. Честно не мога да повярвам на очите си. Но така като гледам ще стане задължително да не се излиза от къщи. Нито с маска, нито без маска. А това за лекарите, не искам изобщо да го коментирам. Да се заразяват, да умират, да правят каквото намерят за добре. Да не са ставали лекари. Ама-ха. Не ги е срам.

# 18 996
  • в страната на чудесата

Затова някои хора стават лекари, а други - не. Когато вземаш решение да бъдеш лекар, знаеш с какво се сблъскваш - с неудобство, с носене на маски и защитни облекла, с излагане на риск от инфекции. Но си го направил доброволно

Това е много грозно и егоистично. Никой не би решил и избрал да стане лекар ако знаеше, че десетилетия нискоинтелигентни ще го обиждат и ще поставят под въпрос професионалните му решения, никой не би избрал правителствата да го ползват вместо социална услуга, никой не би избрал да го пратят да умира без предпазни средства. А такива няма за поне 80% от работещите.
Вероятно след тази епидемия ще има още по-голям отлив от професията. Но това не е проблем, тук във форума има толкова много специалисти - вирусолози, епидемиолози, пулмолози. А ако се вземе назаем от другите теми, ще могат да се запълнят всички дупки на системата. Също има и желаещи, ще работят без маски Sad

# 18 997
А така, и не били компютри, а били компоти...И като излезеш навън, вирусът не те стреля от упор. И явно не е баш чак толкова заразен. Направо съм изненадана, честна дума.

Мен като цяло ме притеснява истинността на написаното, че информацията е предадена от скопският канал 5.
Дано някой с познания по немски я провери, тоест има ли някъде научна публикация.

# 18 998
Айде, честито, без маски ще сте вече! Радвате ли се?

"Дончев: Мобилното приложение за пълен контрол на излизанията е готово"

"https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Donchev-Mobilnoto-prilo … a-e-gotovo-950958"

# 18 999
Не трябва да отменят всяка заповед, защото нямало 100% желание на хората да я изпълняват. Това не е игра.
Гледам вчера Папата как се моли сам и върви по празните улици, в Израел затвориха храм, незатварян никога досега, навсякъде спазват, само при нас не можело да се сменя лъжичката... Също като в Иран дето лижеха едни решетки и твърдяха, че истински вярващия не може да се разболее.
Бог е навсякъде около нас и в нас, не е концентриран в храма и двора му, ако не целунеш иконата не ставаш по-малко вярващ.
Не искам да си мисля какво ще изкочи след празниците.

# 19 000
Ами да, какво го слушате тоя Мангъров, не'къв специалист по вируси и инфекции, к'во разбира той! Не е ли поне коремен хирург, никакво доверие не мога да му имам! Аз лично вервам сляпо на "ЩАБЪТ", там са професионалистите!
Ти мани майтапа, ами и по света изглежда не са много мераклиите да слушат великия и единствен специалист Мангъров. Що така се чудя. Моля спестете ми поредната налудна конспирация.

# 19 001
  • Бургас
Скрит текст:
Добре де, аз едно не мога да разбера. Чета някои пишат, че не могат да търпят маските, след една минута изпитват непреодолимо желание да ги махнат.
Вие същите замисляте ли се, че някои от нас нямат изобщо избор да ги махнат. А стоим с часове с маските. Има операции, които продължават 5, 6, 7 и повече часове, замислете се. А за тези от нас, които са на първа линия и са не само с маски, ами и с още хиляди катове предпазни средства, някой замисля ли се за тях?
Така че или си носете маските или си стойте вкъщи и спрете да се оплаквате за глупости.
Разглезен народ...
Затова някои хора стават лекари, а други - не. Когато вземаш решение да бъдеш лекар, знаеш с какво се сблъскваш - с неудобство, с носене на маски и защитни облекла, с излагане на риск от инфекции. Но си го направил доброволно.

Хаотичното лутане на щаба никога няма да спре. Как пък веднъж не взеха някакво решение, знаейки какво следва и как трябва да се процедира...
Това, че хората са станали лекари, не означава, че трябва да ги омачкаме хубавичко да си търпят, защото на едни други хора не им допадат мерките за ограничение на вируса. Всеки един медик, застанал на първа линия е достоен за уважение. Не да му се казва - да не си ставал лекар.

На мен лично ми омръзна да гледам как правителството се опитва да угоди на народа. За втори път го правят и то за няма и 10 дни. Как се очаква щаба да си върши работата, когато нещата се менят ден за ден, във връзка с недоволство в мрежите? Сигурно защото в мрежите е пълно с експерти. Просто цирк. Ще има мерки, няма да има мерки....Не може и не е редно това да се случва.
На Мутафчийски трябва да му се извиняват с години, поради положението, в което го поставят от една страна и умопомрачителните журналистически въпроси от друга.

# 19 002
То  нали сега има лекари, пък нали и лекуват.
Да абдикират и с тях и без тях, все тая. Не разчитам някой да ме лекува, ако се наложи.

# 19 003
  • София - Рим и обратно
Кафе, не преувеличавай за маските.
Трета поредна година работя в специфично производство, което изисква пълна стерилност.
Нося маска, хирургична, сменя се на 2 часа.
Нищо не ми е станало, даже и не съм боледувала за това време.
Голяма драма с тия маски!?
Ако трябва каски да носите, тогава пък не знам какво ще стане?
Аз и каска съм носила на работа, жива съм.
Предполагам, че никой не те е задължил да подпишеш договор за тая работа със заплаха от глоба?
Хайде малко да си спомним докъде се простира властта и личното право на избор на гражданите. Щом подвиха опашки толкова скорострелно, явно и те са си дали сметка за това.

# 19 004
  • Bulgaria
Тези, които протестират срещу всяка мярка, не са ли същите, които не си спазват карантината, които и болни ще се разхождат напред-назад, които не се интересуват от нищо, които не вярват на никакъв вирус, на никакво правителство? И това на фона на лекари, които подават оставка при първия съмнителен случай на коронавирус. Знаете ли какво ще стане накрая? Правителството ще каже - предупредихме ви многократно, после да няма мрънкащи, че болниците са препълнени, хората умират, няма лекари, няма кой да обърне внимание. После ще ни се иска да можем да върнем времето назад, но ще е късно. Защо си мислите, че българите винаги сме по- от другите? Виждаме държави като Италия, Испания, Франция, САЩ, Великобритания в какво положение са. Държави, които имат 100 пъти повече от нас във всяко отношение и ние продължаваме да си мислим, че на нас ще ни се размине.

Общи условия

Активация на акаунт