COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 353
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 005
Айде, честито, без маски ще сте вече! Радвате ли се?

"Дончев: Мобилното приложение за пълен контрол на излизанията е готово"

"https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Donchev-Mobilnoto-prilo … a-e-gotovo-950958"
Кво приложение бе? Тоя има ли идея колко хора ползват още телефони с бутони?!

# 19 006
Дали тези лекари и всички останали, които са на първа линия ще са там, ако не им се плаща. Няма да са, в това съм сигурна. На първа, на втора линия за без пари не работи никой.

# 19 007
  • Пловдив
То  нали сега има лекари, пък нали и лекуват.
Да абдикират и с тях и без тях, все тая. Не разчитам някой да ме лекува, ако се наложи.

Викаш да екстубираме онези 13 човека, да пратим по къщите останалите и да затворим болниците.

# 19 008
Бърди, не знам за коя реалност говориш, но аз виждам как щабът се оплита все повече в неадекватни действия и не се прави нищичко, за да се ограничи заразата, освен посланието "стойте си вкъщи, докато отмине". Кога ще отмине никой не знае. Просто стоим и чакаме.

Lejka, не говоря за тези неща, които си посочила. За тях съм съгласна. Говоря за това, че един бъдещ лекар знае, че ще носи маски. Ако някой има чак такава непоносимост, вероятно ще преосмисли решението си или ще намери начин да се справи със ситуацията. Различно е. Едното е избор, другото е наложено и то без доказана полза.
Дълбоко уважавам лекарската професия и в никакъв случай не съм искала да засегна когото и да било.

MeMyselfI, ама защо да ги омачкваме и публично да търпят, напротив, аз съм за това всички предпазни средства да се пренасочат към лекарите. За това съм Бойко да не се бие в гърдите, че е осигурил такива на всички, като лично знам за хора в болници, които нямат нито маски, нито ръкавици в наличност. За това съм да имат уважение и разбиране. Но това няма нищо общо с нещата, които написах.

# 19 009
Не съм следила два дена и съм пропуснала крясъците против маските.
Едно полезно нещо, което трябваше да се въведе по-рано, и то отпаднало.

# 19 010
  • София
Поздравления, маските паднаха. Отказахме се от нещо полезно, щото сме нация от мрънкачи.

Сега ще се радвам и лекарите да абдикират да лекуват тази нация, защото и те имат право на избор като всички оплаквачи.

Не сме се отказали от маските. Не бъркай нещата.

Абе, хора, големи мазохисти сте! Не трябвало да се отменя! Аз се чудя, защо сте толкова нещастни, че едно очевадно грешно решение с огромна санкция беше отменено. Недейте да се държите като жертви, които в един момент ще се превърнат в палачи, гледайки как глобяват някого с 5000 лева заради една маска.

# 19 011
  • София - Рим и обратно
Тези, които протестират срещу всяка мярка, не са ли същите, които не си спазват карантината, които и болни ще се разхождат напред-назад, които не се интересуват от нищо, които не вярват на никакъв вирус, на никакво правителство? И това на фона на лекари, които подават оставка при първия съмнителен случай на коронавирус. Знаете ли какво ще стане накрая? Правителството ще каже - предупредихме ви многократно, после да няма мрънкащи, че болниците са препълнени, хората умират, няма лекари, няма кой да обърне внимание. После ще ни се иска да можем да върнем времето назад, но ще е късно. Защо си мислите, че българите винаги сме по- от другите?
Някои не се чувстваме виновни до доказване на противното и по дифолт. Каквото и да ни казват от телевизора. А както видяхме - те всичко могат да кажат, а на другия ден - точно наобратно. Който иска - нека да си ги слуша и да се чувства виновен по дифолт.

# 19 012
Аз днес видях 90+% хора с маски....да видим дали ще ги свалят сега като не е задължително...

# 19 013
Абе хора разберете че не протестират срещу мерки а срещу тъпотия. Чета че държавалата сега тепърва щяла да купува 1 000 000 маски за социално слаби, (сетиха се) а дотогова, с тая идиотия докато ги купи, по 5 000 лева ли ще ги глобавя, а после ще им подари една маска ама междувременно да плащат по 5 000 лв.

# 19 014

Затова някои хора стават лекари, а други - не. Когато вземаш решение да бъдеш лекар, знаеш с какво се сблъскваш - с неудобство, с носене на маски и защитни облекла, с излагане на риск от инфекции. Но си го направил доброволно

Това е много грозно и егоистично. Никой не би решил и избрал да стане лекар ако знаеше, че десетилетия нискоинтелигентни ще го обиждат и ще поставят под въпрос професионалните му решения, никой не би избрал правителствата да го ползват вместо социална услуга, никой не би избрал да го пратят да умира без предпазни средства. А такива няма за поне 80% от работещите.
Вероятно след тази епидемия ще има още по-голям отлив от професията. Но това не е проблем, тук във форума има толкова много специалисти - вирусолози, епидемиолози, пулмолози. А ако се вземе назаем от другите теми, ще могат да се запълнят всички дупки на системата. Също има и желаещи, ще работят без маски Sad

Аз не видях Москита да обиди лекарите - просто цитира факти, а те са, че когато човек реши да се отдаде на медицина и визирам не само лекари, а всички медицински работници, трябва и със сигурност знае, че ще се сблъсква с болести, болни хора, луди хора, нервни хора, умни хора, глупави хора, смърт, зарази. Няма как само да се мисли за големи заплати и за социален статус, защото никъде в света не се дават големи заплати и уважение за нищоправене.

# 19 015
Затова някои хора стават лекари, а други - не. Когато вземаш решение да бъдеш лекар, знаеш с какво се сблъскваш - с неудобство, с носене на маски и защитни облекла, с излагане на риск от инфекции. Но си го направил доброволно
А нали е ясно, че това решение се взема от деца на 18 години.

И като си учил 12 години е късно да се откажеш като видиш, че пациентите ти не им пука за живота ти, защото маските им ограничават свободите, надират личицето и ги задушават...

# 19 016
  • София
Казаха ли  колко са новите заразени тая сутрин ??

25, хубаво е че няма нови смъртни случаи, че доста бяха зачестили. Това показва че епидемиологичната картина в страната не е толкова зле.

Към момента да, от тази гледна точка, но тези 13 интубирани не са много надеждни...По-скоро ми се струва, че ще е много добра картина, ако интубираните са малко и не се увеличават.
Аз се надявам че ние все пак ще пооправим малко стат. за интубираните. Защото четох или гледах вече не си спомням че при нас който е интубиран после умира. А по другите страни не било чак така, никъде няма смъртност от 100% при интубираните, въпреки че навсякъде е много тежко положението при тях.
Това не е ли резултат от ненавременно лечение? Защото нали се тръби че ако имаш симптомите на КВ да си стоим вкъщи и ако се влошил - тогсва в болницата? Пък богаташите дето се разболяха ( са над 50г) се оправиха за дни?!

# 19 017
Кафе, не преувеличавай за маските.
Трета поредна година работя в специфично производство, което изисква пълна стерилност.
Нося маска, хирургична, сменя се на 2 часа.
Нищо не ми е станало, даже и не съм боледувала за това време.
Голяма драма с тия маски!?
Ако трябва каски да носите, тогава пък не знам какво ще стане?
Аз и каска съм носила на работа, жива съм.
Предполагам, че никой не те е задължил да подпишеш договор за тая работа със заплаха от глоба?
Хайде малко да си спомним докъде се простира властта и личното право на избор на гражданите. Щом подвиха опашки толкова скорострелно, явно и те са си дали сметка за това.
Предполагам, че няма спекула и проблеми с доставките с маските в твоята фирма. Сега е момента да предоставите една част от тях на медиците. Аз днес не си купих маска - подкрепих медик и не дадох шанс на спекулант.

# 19 018
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Дали тези лекари и всички останали, които са на първа линия ще са там, ако не им се плаща. Няма да са, в това съм сигурна. На първа, на втора линия за без пари не работи никой.

Не искам да повярвам, че това е така, и че на някой въобще може да му се струва нормално такова изказване
Няма как да е така - има професии, в които ако няма нещо извън осребряването - просто тотално си сбъркал, че си ги избрал - и пред самия себе си, не само пред другите.

# 19 019
  • Буркина Фасо
Неговата сила се оказа в безсимптомното предаване. Ако успеем да осветим всички болни, ще имаме успех.
жестоко !!! до сега на никой не бе му хрумнало това.

Общи условия

Активация на акаунт