COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 522
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 035
  • Буркина Фасо
Който има отговорност и съзнание, не се вълнува от глоби.
бих казал точно обратното Smiley

# 19 036
  • Варна
Можеха да задължат хората, при вече доставени 2млн. маски. Така хаотично не се въвеждат норми. Психологически можеха да въздействат, чрез призив за солидарност и грижа за близките ни. С укази и ултиматуми провокираха противопоставяне. Аз излизам само с маска. Имам чувство за самосъхранение. Но простолюдието не разбира. Трябва да налагат норми и дисциплина в гетата. С тези правила генерират спекула. Липсва и точна информация. Правилата са многозначни, не конкретни. Някои спряха бизнес, други са в нарушение. Правителството върви след обществото, вместо да му дава полезни насоки. Мнозина взехме лични мерки, следейки събитията в Китай. Ръководните кадри къде спаха?

# 19 037
Не знам кой беше, но беше доста глупавичък, според мен. Личните лекари не давали болнични на родители на децата от неработещите ясли и градини. Отгоре на какво да им даде болничен? Това значи цялата здравна каса да отиде за издръжка на родителите на деца в ДГ и ясли чрез болничните. Ами ПУК-четата? Ами първолачетата? И те не могат да стоят сами.
Не знам откъде му беше хрумнало, че се полага болничен при затворена детска градина.

Ред. Това беше към този пост:
В параграф 22 ли са родителите на малки деца... Кой беше журналистът, който попита това, някой знае ли? Много беше интересен краят на пресконференцията.
Отговорът на министъра беше, че тези родители могат да си вземат платен, а след това и неплатен отпуск. И много резонен беше въпросът на журналиста, а като си вземат неплатен отпуск с какви средства ще ги гледат тези деца? Бих добавила, а родителите, които сега остават без работа, с какви средства ще си хранят децата? А маргиналите, те деца нямат ли? Чудесно е, че всички сме загрижени за възрастните. Аз също съм загрижена. А за децата? Не мога да спра да мисля за жената, която беше написала в темата, че детенцето ѝ вече изпитвало страх от хората. Не само икономическите, а и социалните последствия ще се задълбочават ако това нещо се проточи. Кога ще му се види краят? Какво разбираме под край? Защо никой не го дефинира от екрана? Ще изчезне ли вирусът? Ако е така - 3 седмици пълен локдаун и да се приключва. Ще трябва да го преболедуваме ли, но постепенно, за да не претоварваме болниците? Ако е така - просто да го кажат. Какво точно правим от двете?

# 19 038
# 19 039
То  нали сега има лекари, пък нали и лекуват.
Да абдикират и с тях и без тях, все тая. Не разчитам някой да ме лекува, ако се наложи.

Викаш да екстубираме онези 13 човека, да пратим по къщите останалите и да затворим болниците.

Такова нещо не съм казала. Вие какво и как разбирате не ме интересува.

Тези интубираните, за съжаление, ще ги изпратим на друго място. Досега екстубиран няма, няма и да имаме ние, предполагам.
Имаме 1 екстубиран!

# 19 040
Абе хора разберете че не протестират срещу мерки а срещу тъпотия. Чета че държавалата сега тепърва щяла да купува 1 000 000 маски за социално слаби, (сетиха се) а дотогова, с тая идиотия докато ги купи, по 5 000 лева ли ще ги глобавя, а после ще им подари една маска ама междувременно да плащат по 5 000 лв.

Ти си прав за това, че първо трябва да ни ги осигурят и тогава да ни задължават. Само че в този форум има хора, които каквито и мерки да се вземат тропат с крак. Това не е тъпотия, това е лиготия. В крайна сметка, ние които бяхме за носенето на маските, ще си ги носим. Тези които са против, ще са изложени на по-голяма опастност. Българина трябва да се опари, за да се усети. Дано нещата не стигнат до там и да разберат, че проблем има и не трябва да се неглижира и да се тропа с крак.

# 19 041
  • София
Аз на Щабът отказвам да вярвам. Несериозно е да си променят позициите всяка седмица, всеки ден, дори и на всеки час. Според мен нямат план и идея как да излязат от ситуацията, нямат реална представа колко са заразените в страната, отказват да правят масово тестове. Не може да се бориш с невидим враг с безкрайни ограничителни мерки, репресии, неадекватни глоби. Крием се, треперим и чакаме вирусът да изчезне, ама това няма как да стане. Ясно е, че разумният начин за излизане от кризата ни го дадоха Южна Корея и Сингапур.
А на тъй наречения генерал, който вчера в Светия синод целуна икона публично пред всички българи, тотално компроментира всичко, което проповядва. Всичките взети досега мерки за ограничаване на Коронавируса отиват в канавката, след като се втурнат миряните да целуват икони, особено по Цветница и Великден. Що за неадекватна позиция?

# 19 042
Абе хора разберете че не протестират срещу мерки а срещу тъпотия. Чета че държавалата сега тепърва щяла да купува 1 000 000 маски за социално слаби, (сетиха се) а дотогова, с тая идиотия докато ги купи, по 5 000 лева ли ще ги глобавя, а после ще им подари една маска ама междувременно да плащат по 5 000 лв.

Някой придворен пак ще захлеби. Кой знае колко пара ще се даде за тия маски. Тройно и четворно.
Маски трябват на тия дето ходят на работа, а не на социално слабите у дома..

# 19 043
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Холандия има вече хора, които са екстубирани и са в процес на ревалидация, която ще е доста дълга.

Много ми е мъчно как в България хората са подложени на експеримент “Как да контролирам масата.” И с тези мерки днес така, утре онака ви правят на луди калинки, като се разделя обществото на две сега, когато трябва да сте едно. Подобна грешка с в петък ще има училище,а в неделя не направиха и тук. Да видиш как се обедини обществото. И не, че не вярваха в научната обосновка, но се обявиха срещу създадения хаос. Хубавото е, че си взеха поука тук как не трябва да е.

# 19 044
Аз днес видях 90+% хора с маски....да видим дали ще ги свалят сега като не е задължително...

Аз не бих я свалила. От 2008 ходя зимата с маска по магазините и от 2008 не съм се разболявала нито една зима ни от грип, ни от друг вирус. Ама сигурно е съвпадение де, щото Мангъров нали каза, че не пазят.

# 19 045
Аз искам да питам работещите в темата, имат ли частично може би намаление на заплатите?
Нали ББ каза че ще дадат по 1000 лв. на мед.специалист от засегнатите места. но вече от три познати семейства, работещи на държавна работа са им казали, че им намалят заплатите за да отидат в помощ на мед.сестри.
Извинете понеже и предния ми пост беше подобен, дано не сметнете че  за пари говоря, но с една заплата, ми е притеснено. Понеже и при нас се отрази, но нямаме такова обяснение....

# 19 046
Значи искам да ви кажа, че аз ще нося маска. Но когато успея да се добера до маски за еднократна употреба, които наистина да предпазват. Няма да се развявам с парцалче, дето първо и да кихам в него, баш през него ще минават вирусите и второ, да се чудя как да го дезинфекцирам като се прибера, защото то и дезинфекция трябва. Не може да припереш парцалчето и айде, да се биеш в гърдите как си защитил някой си.
Колкото до това, всички като викат, защо сте против маските. Никой не е против маските, набийте си го в главата веднъж завинаги. Ще носим маски. Ще носим. Против сме такива, дето файда от тях никаква. Плацебо на мен не ми трябва.
И колкото до това, какви били хората, дето не искали маски. Ми мислещи са.И си стоят вкъщи и си мият ръцете по 100 пъти. И децата им стоят. Не са хукнали из целия град да се редят по опашки да търсят парцалчета, дето после хиляда пъти ще се заразят по тези опашки.

# 19 047
Лошото е, че можехме да сме всички с маски, но свободни. Сега ще сме който иска с маска, но всички ограничени.

# 19 048
Какво разбираме под край? Защо никой не го дефинира от екрана? Ще изчезне ли вирусът? Ако е така - 3 седмици пълен локдаун и да се приключва. Ще трябва да го преболедуваме ли, но постепенно, за да не претоварваме болниците? Ако е така - просто да го кажат. Какво точно правим от двете?

Никой не знае със сигурност.
И не само у нас.

# 19 049
Затова някои хора стават лекари, а други - не. Когато вземаш решение да бъдеш лекар, знаеш с какво се сблъскваш - с неудобство, с носене на маски и защитни облекла, с излагане на риск от инфекции. Но си го направил доброволно
А нали е ясно, че това решение се взема от деца на 18 години.

И като си учил 12 години е късно да се откажеш като видиш, че пациентите ти не им пука за живота ти, защото маските им ограничават свободите, надират личицето и ги задушават...

Ами точно за това медицината е призвание. Думичката обхваща в себе си и това да не се отказваш да лекуваш и да помагаш дори и когато срещу теб стоят хора, които не разбират или не искат да разберат какво е добре за всички.
А и както вече се разиска в темата многократно - умните хора, когато чуят добра препоръка, я спазват, независимо, че не е задължителна. Но не може да се налага със сила нещо, което първо не е сигурно, дали наистина помага или не вреди, второ, не всеки може да си позволи, трето, няма го в достатъчни количества на пазара и четвърто, е против свободния избор.

Общи условия

Активация на акаунт