COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 154
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 065
  • Там,където се събуждам щастлива.
Какво разбираме под край? Защо никой не го дефинира от екрана? Ще изчезне ли вирусът? Ако е така - 3 седмици пълен локдаун и да се приключва. Ще трябва да го преболедуваме ли, но постепенно, за да не претоварваме болниците? Ако е така - просто да го кажат. Какво точно правим от двете?

Никой не знае със сигурност.
И не само у нас.

Това, което е при нас в Холандия казват е следното. Има много малък шанс да изчезне, което се е случвало с други вируси. Обаче, е малка вероятност. Сериозното му разпространение ще намалее, когато повече хора са го изкарали и имат имунитет, който ще е защитна стена за рисковите групи. В определен момент ще му става трудно да се разпространява и ще е минимално. След година ще има ваксина и ще има защита за рисковите групи. Дано скоро има и лечение.
Предприетите мерки при нас не са за убиване на вируса, защото е невъзможно да се капсулираш за година. Мерките са за защита на здравните заведения.

Отново даваха как взимат кръвна плазма от прекарали вируса. Ако имат антитела ще видят дали тази плазма не може да се вкарва в заразени хора, за да се увеличи скоростта за изграждане на антитела.

# 19 066

Някой, от немскоговорящите в темата, дали би могъл да намери източника на тази новина ? Наистина, би било много хубаво , ако  това е истина.
Аз не намирам такова проучване.

# 19 067
  • София
Аз искам да знам кога най-накрая ще спрат да гледат боязливо в очите представителите на Църквата и да им се молят. На нас ще ни налагат огромни глоби за самотна разходка в парка, а Църквата никой не я пипа с нейната лъжичка. Вярваща съм, но въпреки това твърдя, че трябва строг подход към Църквата. Иначе по Великден ще стане страшно и цялото седене в къщи ще е в голяма степен напразно. Защо правилата не важат за Църквата???

# 19 068
Нормално е хората да не се стряскат, виждайки, че тук болестта ужким се развива бавно и в малки мащаби. Да, ама не е така. Хайде да пуснат реални бройки на болните и ще видим дали обществото гък ще каже.
Не е наужким. Че не са обхванали всички това е ясно, дори те си казаха 2 от 11, тоест умножи бройката на официално регистрираните по 5.5, за да получиш горе-долу истинската бройка.
Как да сме сигурни, че това е истина? Просто. Ако не беше така и ако реално имахме десетки хиляди болни да речем, интензивните отделения щяха да се претъпкат, здравната система да се сгърчи и труповете нямаше да останат незабелязани. Така, както се случва във всички останали държави, които са по-напреднали в епидемията. И то както казах без дори да са гледали целия филм, а само трейлъра на ковид19.

Всичко това обаче не трябва да ни успокоява, а да ни даде увереност да си спазваме мерките както трябва, за да имаме успех.

# 19 069
Пак да кажа, че всеки сам е избрал какво да работи.
А на неверниците, ще им пожелая да го изпитат на гърба си и тогава да си спят с маските, ако искат, може и по един от щаба да си гушнат.

# 19 070

Някой, от немскоговорящите в темата, дали би могъл да намери източника на тази новина ? Наистина, би било много хубаво , ако  това е истина.

Едва ли първоначалния източник, но е отразено тук. Явно са цитирали някаква микробиоложка от Бон, която е била гост в едно предаване по RTL - "Stern TV".

https://www.watson.de/leben/gesundheit/857019757-gesundheit-uebe … ologin-klaert-auf

# 19 071
Двамата с ММ сме в неплатен отпуск по половин месец, за да гледаме детето. Много ми писна напоследък. Хем стойте вкъщи, гледайте децата защото затваряме градините и училищата, и после да сме си взимали отпуска. Ами като мислят нещо да го измислят като хората.
С ММ ще вземем общо една заплата, 50% той и 50 аз, някой питаше как се е отразило. Колко време мислят, че ще може да се издържи така? Като нямат капацитет болниците, да обявят пълен локдаун на почти всичко за 2-3 седмици или да задължат пенсионерите и тези с хронични заболявания да си стоят вкъщи, а другите да си работят, и да се свършва. Сега иди ми-дойде ми.

Към журналистите: Има ли данни как протича заболяването при деца с неврологични заболявания?

# 19 072
Някой има ли инормация колко нови случая имаше вчера в САЩ?
Малко над 20 000 нови случая и ок. над 400 нови починали. Това за вчера, финални.

Ми малко ми се вижда на фона на италианските починали. Но пък още е рано, те по-късно почнаха.
Испания е много зле, само вчера има над 7000+ случая.

# 19 073
Гледах в ютуб няколко видеа на ядосани италиански кметове, които са бясни на хората, които не спазват карантината. Хем беше забавно, хем беше тъжно. Не е странно, че в Италия е такъв ад, когато хората просто масово не приемат насериозно ситуацията.

# 19 074

Аз не намирам такова проучване.
Нима? Една госпожа тук даже посъветва Мангъров да се образова малко от немските си "колеги", вие пък даже не намирате информация за подобен институт???
Не мога да повярвам, а източника на информация е железен и вдъхваш доверие- скопския Канал 5...странно наистина!

# 19 075
Нормално е хората да не се стряскат, виждайки, че тук болестта ужким се развива бавно и в малки мащаби. Да, ама не е така. Хайде да пуснат реални бройки на болните и ще видим дали обществото гък ще каже.
Не е наужким. Че не са обхванали всички това е ясно, дори те си казаха 2 от 11, тоест умножи бройката на официално регистрираните по 5.5, за да получиш горе-долу истинската бройка.
Как да сме сигурни, че това е истина? Просто. Ако не беше така и ако реално имахме десетки хиляди болни да речем, интензивните отделения щяха да се претъпкат, здравната система да се сгърчи и труповете нямаше да останат незабелязани. Така, както се случва във всички останали държави, които са по-напреднали в епидемията. И то както казах без дори да са гледали целия филм, а само трейлъра на ковид19.

А тогава защо ти, Лили, виеш най-много от целия форум, че ни чака мор, смърт, ад и какво ли още не, че ще станем като Италия, единственото, което изливаш като публикации са всяване на паника, страх и напрежение. Не съм видяла нито един позитивен пост от теб.

След като нямаме десетки хиляди болни, как по-точно ще станем като Италия?

И не ми казвай, че било, защото мерките не се спазвали (както мрънкаш през 2 поста и държиш още да се затягат).

# 19 076
  • София
Отговорът на министъра беше, че тези родители могат да си вземат платен, а след това и неплатен отпуск. И много резонен беше въпросът на журналиста, а като си вземат неплатен отпуск с какви средства ще ги гледат тези деца? Бих добавила, а родителите, които сега остават без работа, с какви средства ще си хранят децата?

Това, разбира се, е най-големият проблем в тези времена на изолации и карантини и затворени бизнеси. Естествено, че е проблем, проблем е за всички, независимо дали имат или нямат деца, дали децата им ходят на градина или са студенти. И естествено, това е основната причина да не се наложи истинска карантина.
Мисълта ми беше, че този проблем не може да бъде решен по никакъв начин чрез издаване на болнични на хора, които не са болни.

# 19 077
Има ли данни как протича заболяването при деца с неврологични заболявания?
Медикаментите на хлорокинова основа  - Резохин, Плакенил и ... са противопоказани за лечение при неврологични заболявания.

# 19 078
Kseni-R, Доц. Мангъров какво е казал за заразността? Не съм запозната.

# 19 079
  • София
Маските ги отмениха, но ако на някой му трябват, ми излезе пост във ФБ - двупластови платнени, поне са на нормална цена от 0, 73 ст. Русенска фирма ги шие.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3192792804086684& … or_composer=false

Общи условия

Активация на акаунт