COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 180
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 335
Ако имате възможност гледайте, неформална е обстановката, за разлика от брифингите, дори генералът е без униформа Simple Smile

Не се зарежда при мен gospodari.com. Нали там?

# 19 336
Мангъров трябва да го пратят санитар в интензивното, където лежат болните от ковид19. Той нали каза, че не може да ги лекува така или иначе, поне да свърши някаква полезна работа. А, и без маска, защото е метална решетка и не помага и без ръкавици да не му излезнат гъбички.

# 19 337
В Азия, дето уж били много по-назад от нас, по принцип в грипния сезон си носят маски н95. В летния пък друг вид маски, които да пазят от замърсения въздух.

А тук глупакът иска да се чувства, че правила за него няма. Само свободи като свободата ако е заразен и знае или не знае да прецака и други като ходи близо до тях. Говори и плюе в лицето им защото е без маска, влезе в магазина за едно млекце и опипа всичките плодове.

И после държавата била виновна, длъжна, политиците не ставали. Да, да, ама не.

Носят, как няма да носят като са г@з до г@з и г@з връз г@з.

Почти като нас на опашка за касата в магазина Wink

# 19 338
Тука в темата май упорито се отказва да се разбере за какво е спора. И именно точно щото се отказва да се разбере точно заради това падна заповедта. Айде всички вече да разберет че той не е за или против маските а е за или против една незаконосъобразна заповед която освен че е незаконосъобразна не е издържана по никакъв друг начин освен епидемиологично, и то само наполовина. Ако можеше да се разбере че спорът е за съвсем друго не е за маските та да продължава да се намила маските, та маските, сега можеше да има реална мярка за носене на маски. Но понеже хората упорито отказват да разсъждават и да разберат защо падна заповедта прекрасно разбирам защо тя трябваше да падне, видно е от темата.

# 19 339
добре де, ако всички нахлузим бурките на главите си  и пак откриват положителни какво правим ?
не си подаваме носовете навън, с маски на главите ... и пак болни.

ама вие какво си мислите, че сега с бурките лепват вируса и хоп, болни. Нали все пак знаете, че всеки един вирус има инкубационен период, за да почне да се проявява?
Тези, които сега се откриват, са били заразени поне седмица преди това.

# 19 340
Ако имате възможност гледайте, неформална е обстановката, за разлика от брифингите, дори генералът е без униформа Simple Smile

Не. На Фб страницата https://m.facebook.com/gospodari/

# 19 341

Не. На Фб страницата https://m.facebook.com/gospodari/

Трябва да имаш регистрация във ФБ за да го гледаш ли?

# 19 342
Тука в темата май упорито се отказва да се разбере за какво е спора. И именно точно щото се отказва да се разбере точно заради това падна заповедта. Айде всички вече да разберет че той не е за или против маските а е за или против една незаконосъобразна заповед която освен че е незаконосъобразна не е издържана по никакъв друг начин освен епидемиологично, и то само наполовина. Ако можеше да се разбере че спорът е за съвсем друго не е за маските та да продължава да се намила маските, та маските, сега можеше да има реална мярка за носене на маски. Но понеже хората упорито отказват да разсъждават и да разберат защо падна заповедта прекрасно разбирам защо тя трябваше да падне, видно е от темата.
Ами аз разбирам за какво е спора. Ти си на тезата, че държавата трябва да дондурка зрели индивиди, които в продължение на два месеца не са се потрудили да си намерят маски и по принцип са против носенето на маски. Аз не съм на това мнение и смятам, че трябва да бъдат принудени принудително.

# 19 343
  • Пловдив
Добре. Каква е приемливата глоба. 50 лева. 100 лева. Защото очевидно със съвест няма да стане. То и по Европа-та е така. С глоби. Илюзии, че европейците ако не ги глобяват ще пазят ред, нямам. Издъниха се с тези 5000. Може би съвсем умишлено. Така и вълкът сит и агнето цяло.

# 19 344
  • София
..... От 20 години ни правят на маймуни и си траем,  а сега се вдигат банкети, че сте се преборили с пустите безполезни и задушаващи маски. Браво, голяма победа.
Абсолютно! Толкова сме свикнали да не се спазват закони, никой да не проверява спазва ли се нещо или не, всеки да е безнаказан и т.н., че малко ред ни дойде в повече.
Няма страшно, когато отменят ИП, пак ще си живеем в кочината, никой няма да отнеме правото ви да ви крадат и убиват по улиците и да са безнаказани. Дано и тогава да сте така принципни и борбени!

# 19 345

Трябва да имаш регистрация във ФБ за да го гледаш ли?

Не. Трябва да можеш да кликнеш линка и да потърсиш видеото. Хинт - първият пост е.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:58 от bubanka

# 19 346
Гледам директно, без да имам регистрация във фейсбук, но не мога да задавам въпроси. Моля, ако някой има възможност да попита как се лекуват по-леките случаи, които не са в болница

# 19 347
Гледам директно, без да имам регистрация във фейсбук, но не мога да задавам въпроси. Моля, ако някой има възможност да попита как се лекуват по-леките случаи, които не са в болница

Симптоматично, но без нурофен. Може витамини, антиоксиданти, добавки от рода на коластра, това разбрах аз.

В тази връзка е важно да се изясни да се приема ли примерно изопринозин. Една позната го почнала профилактично, което не ми прозвуча никак добре, предвид изкуствения имунитет, който коментирахме като вероятно опасен при сблъсъка с вируса, или не съм права?

# 19 348
Според мен този  недомислен закон, както и много от другите мерки се взимат за една група наши сънародници, които нито пишат, нито четат тук. А вероятно и никъде другаде. Щабът и правителството се опитват да ги озаптят и да ги спрат да пръскат заразата. Не че ще им ги съберат глобите от 5000 лв, но те са доста страхливи по природа, та ги плашат... това е.
Но нали да не е дискриминация, не се назовават директно нещата.
Надявам се всеки мислещ човек да си прецени за себе си и семейството  си и да си вземе мерки според разбитанията си.
Няма нужда да има закон, който да ни принуждава да пазим собственото си здраве.
Давайте, да даваме и да се свършва тоя кошмар,  че аман!

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:52 от JACKLIN*

# 19 349
Добре. Каква е приемливата глоба. 50 лева. 100 лева. Защото очевидно със съвест няма да стане. То и по Европа-та е така. С глоби. Илюзии, че европейците ако не ги глобяват ще пазят ред, нямам. Издъниха се с тези 5000. Може би съвсем умишлено. Така и вълкът сит и агнето цяло.

Солени глоби са добре иначе на стадото няма да му мигне окото като ги нарушава. Нагледен пример един хранителен магазин от големите, в който имаше толкова много хора, че все едно бях на коледен базар.

5000лв за сега, в извънредното положение ми се струва добре.

Само да го бяха домислили този закон и да бяха снабдили аптеките с н95 маски и всичко щеше да е точно.

Общи условия

Активация на акаунт