COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 355
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 320
Ако имате възможност гледайте, неформална е обстановката, за разлика от брифингите, дори генералът е без униформа Simple Smile

# 19 321
Гледам по БТВ едно момче от САЩ, с триминутната му слава, което разправя, че болниците в Ню Йорк били препълнени с "корона-вирусни". Ами че те болниците в Ню Йорк са си препълнени винаги...
Прочетох наскоро молба от щатски (за яснота - не федерален) американски политик, който помоли едни по-мургави хора в едни гета, които обитават, да спрат да се стрелят, че да има места в болниците за корона-вирусни...
Е аз гледах видео с лекарка от спешно в Ню Йорк, която каза, че в нормален ден приемат по 200 пациента дневно, а сега по 400 и повече.

# 19 322
Вземете носна кърпа, сгънете я на две или три, вземете огледало, кихнете или се изкашляйте през кърпата. Колко пръски има на огледалцето?
Напарвете същото без кърпа. Ето това е.
Няма какво да се обясняваме.
Едно е някой да ми се изкиха фронтално
, друго е и двамата да сме дори с най- прости маски.
И 10 и 15 % да намали вероятността от зараза за мен е ок. Пред това да си видя най- близките натъркаляни по пода в някоя болница, щото илюзия нямам, че някъде стига техника и лекари  по света, съм склонна и да спя с маска.
Носим ги, аз, цялото ми семейство и абслоютно всички около нас. И не на 20 градуса, а на 40.
В Азия на никого не би му хрумнало даже да спори. Према се закон, изпълнява се.
Що не бяхме така единни за много по- важни и ощетяващи ни закони?! Ехеееее, чудно щеше да е. От 20 години ни правят на маймуни и си траем,  а сега се вдигат банкети, че сте се преборили с пустите безполезни и задушаващи маски. Браво, голяма победа.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:22 от JACKLIN*

# 19 323
Вземете носна кърпа, сгънете я на две или три, вземете огледало, кихнете или се изкашляйте през кърпата. Колко пръски има на огледалцето?
Напарвете същото без кърпа. Ето това е.
Няма какво да се обясняваме.
Едно е някой да ми се изкиха фронтално
, друго е и двамата да сме дори с най- прости маски.
И 10 и 15 % да намали вероятността от зараза за мен е ок. Пред това да си видя най- близките натъркаляни по пода в някоя болница, щото илюзия нямам, че някъде стига техника и лекари  по света, съм склонна и са спя с маска.
Носим ги, аз, цялото ми семейство и абслоютно всички около нас. И не на 20 градуса, а на 40.
В Азия на никого не би му хрумнало даже да спори. Према се закон, изпълнява се.
Що не бяхме така единни за много по- важни и ощетяващи ни закони?! Ехеееее, чудно щеше да е. От 20 години ни правят на маймуни и си тараем, а сега се вдигат банкети, че сте се преборили с пустите безполезни и задушаващи маски. Браво, голяма победа.
А за какво ти е да се навираш на накого фронтално, че да ти киха в лицето?

# 19 324
и ако си сложа някакво парче плат, което да е само колкото да не ме глобят и пак те заразя какво правим?
заразявам те - умираш, толкова
казах го преди - без диалог се стига до анархия
вместо да се решават проблеми ще си играем на стражари и апаши
Не, ако си сложиш парче плат то няма да те предпази особено, но ще предпази мен, защото като кашляш и кихаш значително ще редуцира капките, които изхвърляш. А освен това, аз също нося маска и малкото, което проникне през твоята ще бъде спряно от моята.

# 19 325
Ами ходя по улици, в магазин в аптека, разминавам се с хора. Винаги някой може да се изкашля или изкиха, а капчиците се разпростаняват на доста голямо разстояние.
Няма да танцувам блус с някой🤪
Не убеждавам никого, за себе си съм решила как да се пазя и действам . Не мога да накарам другите да го правят, за съжаление.

# 19 326
  • София
Има някаква история с тези тестове - някъде се твърди, че Мангъров има частна лаборатория за изследване на такива, другаде се говори за голям конфликт между генерала и Костов, а неговият съвет настоява за бързите. Кой знае....
Снощи официално заяви, че няма такова нещо.
Разнобоя, който е в щаба и комисията от специалисти, скоро ще излезе  наяве, но всичките все повече се компрометират пред обществото.

Само че трите му имена в търговския регистър за справка твърдят друго.
Можете сами да проверите.

# 19 327
В Азия, дето уж били много по-назад от нас, по принцип в грипния сезон си носят маски н95. В летния пък друг вид маски, които да пазят от замърсения въздух.

А тук глупакът иска да се чувства, че правила за него няма. Само свободи като свободата ако е заразен и знае или не знае да прецака и други като ходи близо до тях. Говори и плюе в лицето им защото е без маска, влезе в магазина за едно млекце и опипа всичките плодове.

И после държавата била виновна, длъжна, политиците не ставали. Да, да, ама не.

# 19 328
За 2 седмици докретахме до 399 заразени, като в това число влизат и излекуваните, които колко са до момента, 30 ли? Ако ги приспаднем, стават около 370 заразени до момента.  И ко праим? Thinking
Като започнете да регистрирате по 200-300 заразени всеки ден и по 10-15 починали, тогава вЕрно ще се питате :ко праим?

Не и слизайте на нивото. Двама трима са такива в темата, с дребни душички но огромна злоба.
И не ни пожелавайте да регистрираме такива бройки.
Пишете на български, значи поне малко би трябвало да ви интересува и България.
О, интересува ме България и то много! Точно защото всичките ми близки и роднини са там, живо се интересувам от това, какво се случва там. А цифрите, които цитирах, не бяха пожелание, а данните за заразени и починали всеки ден в държавата в която живея и която "води" България само с 8 дни.

# 19 329
Аз съм за маските. Вчера една мургава девойка от тези с метлите мина покрай мен и нарочно започна да кашля силно. Нямаше маска, естествено и сигурно й беше смешно, че аз имам. Ей така, нарочно се изкашля.

# 19 330
  • София
Ананиев на БНТ

# 19 331
В Азия, дето уж били много по-назад от нас, по принцип в грипния сезон си носят маски н95. В летния пък друг вид маски, които да пазят от замърсения въздух.

А тук глупакът иска да се чувства, че правила за него няма. Само свободи като свободата ако е заразен и знае или не знае да прецака и други като ходи близо до тях. Говори и плюе в лицето им защото е без маска, влезе в магазина за едно млекце и опипа всичките плодове.

И после държавата била виновна, длъжна, политиците не ставали. Да, да, ама не.

Носят, как няма да носят като са г@з до г@з и г@з връз г@з.

# 19 332
  • Варна
Продължават да спорят за очевидната логика на носенето на маски...

Ако никога не ви се е случвало да ви кашлят/кихат в непосредствена близост, сте големи късметлии. И не, не ние се врем в хората, които го правят. Просто има места, където дистанцията в нормална ситуация е минимална и когато другия няма възпитанието да ползва поне ръката си, нещата стават безнадеждни.
Колкото до сравнението между маската и металната решетка на прозореца... Ми, някак е странно да твърдиш, че няма да намалеят поне пръските, които ще преминат през маската на кашлящия, а отсрещната маска ще спре още повече частиците. Освен това комарите и мухите имат крила, за разлика от капките и вирусите.

# 19 333
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз чета, чета, и не мога да се начудя на мислите и разсъжденията на много от списващите тук,
Скрит текст:
които силно се надявам да не са олицетворение на целокупното наше общество. Наистина се надявам.
Постоянно се дават примери с други държави, как било там, какво било там, какво решили техните правителства, как всичко "там" е бяло, а ние тук сме в черно, всички, от чистачката до генерала. Всички виждаме как в страни с добро здравеопазване и икономика хора умират по домовете си и коридорите на болниците, защото няма легла, няма респиратори, няма как да им се помогне. Прави се избор между това кой да живее и кой да умре, лекари ще живеят цял живот с тези си избори. Пак тук се пише, че в Италия и Испания се е стигнало до там защото не са спазвали отначало препоръчителните мерки, продължили са да се събират по домовете и т.н., и т.н. И на фона на всичко това, при положение, че тук някой се опитва да прави нещо превантивно, именно за да не стигнем до тяхното положение, народа изтрещява при всяка една наложена забрана или препоръка, защото се нарушавали правата му. Същият народ, който не спира да попържа същите тези хора за това, че не тестват достатъчно, че не откриват навреме болните, че не реагират адекватно. Търсят се конспирации във всичко казано и направено, вадят се компромати, цитират се всякакви "жълтини", дори чета, че щом са толкова малко заразените у нас, значи вирус няма, точка. Не значи, че нещо е дало резултат, не значи, че това далеч не е реалния брой на болните и заразените, не значи, че трябва да продължаваме да се пазим - себе си и обществото, а значи, че всичко е лъжа и манипулация с цел контрол! Е, заслужаваме си всичко, което ни се случва. Само че не знам давате ли си сметка, че покрай всички заразени с коронавирус, които са в тежко състояние и са в болниците има и още много други болни, тежко болни, които се нуждаят от реанимация и респиратори. И които трудно стигат до болница именно защото "местата" са заети от тези с короната, не защото са с приоритет, а защото просто леглата са малко. Респираторите са малко. Болниците са малко. Лекарите са малко. Трябва ли да умират хора заради невъзможност да им се помогне не защото някой не иска, а защото просто не може?
Всеки с температура и кашлица напира за болница, но няма да сложи маска, защото му е спуснато "отгоре", наложено му е насила. Но същият всеки, ако се зарази от кихнал носител без маска, ще пише и до съда в Страсбург, защото е пострадал заради нечие безхаберие. В случая собственото си.
А на моите мисли и разсъждения чудиш ли се още? При нас всичко е "хубава работа, ама българска". Аз акъл не раздавам, щото не ме питат, ама като почнат да се оливат тези на държавното кормило няма как да си мълча и да търпя. Темата е дълга и ще спра дотук. Само ще посоча японците, които нито са тъпи, нито са болни с covid-19.
А безхаберието е на всяко едно равнище у нас и то не от вчера.
Нямам никаква представа какви са твоите мисли и разсъждения.
Ако ти си този, които вчера зовеше за анархия /че много народ тук си излива разсъжденията, явно не може на друго място, но пък и добре, че може да се скролва бързо/, та ако ти си този и не бъркам - вчерашните ти думи ги коментирах вчера. Ако е имало следващи, съм ги пропуснала.
До вчера се чудех умишлено ли ми изкривяваш думите или аз се изразявам сложно. Хайде да ми посочиш къде е моят зов за анархия?

# 19 334
Скрит текст:
За 2 седмици докретахме до 399 заразени, като в това число влизат и излекуваните, които колко са до момента, 30 ли? Ако ги приспаднем, стават около 370 заразени до момента.  И ко праим? Thinking
Като започнете да регистрирате по 200-300 заразени всеки ден и по 10-15 починали, тогава вЕрно ще се питате :ко праим?

Не и слизайте на нивото. Двама трима са такива в темата, с дребни душички но огромна злоба.
И не ни пожелавайте да регистрираме такива бройки.
Пишете на български, значи поне малко би трябвало да ви интересува и България.
О, интересува ме България и то много! Точно защото всичките ми близки и роднини са там, живо се интересувам от това, какво се случва там. А цифрите, които цитирах, не бяха пожелание, а данните за заразени и починали всеки ден в държавата в която живея и която "води" България само с 8 дни.

Коя е държавата ви?

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:56 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт