COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 416
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 095
Тези 1 милион маски ще се раздават на социално слаби само? Защо Марешки вместо да се прави на палячо в парламента не раздава на пенсионерите маски в аптеките си?

# 19 096
Лошото е, че можехме да сме всички с маски, но свободни. Сега ще сме който иска с маска, но всички ограничени.
Ще го кажете ли на брифинга ? Понеже ми се струва, че сте от щаба с това изказване.

# 19 097
Има някаква история с тези тестове - някъде се твърди, че Мангъров има частна лаборатория за изследване на такива, другаде се говори за голям конфликт между генерала и Костов, а неговият съвет настоява за бързите. Кой знае....
Снощи официално заяви, че няма такова нещо.
Разнобоя, който е в щаба и комисията от специалисти, скоро ще излезе  наяве, но всичките все повече се компрометират пред обществото.

# 19 098
  • София
Лошото е, че можехме да сме всички с маски, но свободни. Сега ще сме който иска с маска, но всички ограничени.

Хайде сега да определиш какво искаш. Нали беше Ухан точната стратегия? Там и с маски не излизаха.
И как точно да се осветят всички болни освен с тестове?
Сравнете Сърбия и България. Съседни държави, еднакво население, по едно и също време стартирахме.
Как пък те откриват толкова заразени, а ние не? Дали не е заради тестването?

А за парите може да говори някой, че не са важни, който никога не е бил притеснен. Във фейса сподели една жена, че е инвалид със 160 лв. пенсия. Издържат се основно с работата на мъжа й. Чрез онлайн магазин. И сега продажбите драстично са намалели.

# 19 099
Мангъров не мога да го гледам, има нещо в него, което ми натиска някой бутон и агресирам Simple Smile НО, имам въпрос за масовото тестване по повод тази новина:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2020/03/30/404 … ePyU9aXQqcOT_kxFE

Появи ли се Гешев в картинката, антенките ми щръкват. Какво се случва и защо гестапото му е подхванало такава война срещу масовото тестване? Има нещо много мътно покрай отказа на щаба (който като цяло одобрявам от ден едно за всичко останало), но не мога да го схвана.
Първо мислех, че е просто защото нямаме пари и капацитет, вече не мисля така. Какво казва бегемамското ни общество по въпроса? (без ирония)
Съвсем лаишко мнение...
Масовото тестване няма да покаже 300-на болни, а най-вероятно поне 30 000.
Без тестване, до болница стигат само най-тежките случаи, останалите са "Стойте си в къщи, пийте чайчета  и чакайте!".
Това е и повод да се хвалят пред Евросъюза, как видите ли, какво правим ние и мерките действат, вижте колко малко заразени имаме...днес, не помня по коя тв, точно това чух, как от ЕС ни похвалили колко добре се справяме.
Като напълно възможно е да има и още по-скрити цели.....

# 19 100
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223255903403372&id=1157872542

Това е Анджела, бременна в 8 месец и болна от Covid. Семейството и събира пари, защото застраховката й не покривала такъв тип лечение...
В момента е в изкуствена кома на вентилатор. Вливат и антибиотик и се надяват на чудо да издържи и да пребори вирусът.
Продължавайте да си казвате, как на Вас това не може да Ви се случи. Всеки един от нас, може да е на мястото на тази жена.

# 19 101
  • София
Бледолилава, права си за кредитите. Мен точно ипотеката ми щеше да ме събори през кризата 2008ма. Иначе колан се стяга, голяма част от тук пишещите сме минали и през Луканова, и през Виденова криза, на мен тая ще ми се падне четвърта поред.

По другата тема с църквите също не ми се пише, че срамни думи ще изпиша. Но усещането е, че ще ни се изплюят в лицето за всички усилия, които сме полагали един месец да стоим затворен и да пазим всички.

# 19 102
Скрит текст:
Аз искам да питам работещите в темата, имат ли частично може би намаление на заплатите?
Нали ББ каза че ще дадат по 1000 лв. на мед.специалист от засегнатите места. но вече от три познати семейства, работещи на държавна работа са им казали, че им намалят заплатите за да отидат в помощ на мед.сестри.
Извинете понеже и предния ми пост беше подобен, дано не сметнете че  за пари говоря, но с една заплата, ми е притеснено. Понеже и при нас се отрази, но нямаме такова обяснение....

По 1000 лева ще за тези, които са на първа линия. За останалия редови персонал май ще излезе друг проблем, за който не съм чула предложения. На практика има намаление на посещенията в болниците, планови въобще няма прием. И сега зависимите от т.н. пътеки ще се явят с анмалени заплати, защото един вид не са имали работа. Не че намалят заплатите, те основните си остават същите, но добавките от пътеки ги няма.
Не съм мед. персонал..

Самата истина.. така и не се установи някакъв правилник или механизъм за разпределение на тия пари по места. Шефчетата сигурно ще си раздадат колкото и досега, само низшия персонал ще пострада..

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 14:58 от bobby_me

# 19 103
Диорела, не виждам в списъка с имейли този на генерал Мутафчийски. Никаква сила не е бг мамата, щом досега не сме го намерили. А десетки знайни и незнайни пенсионери всеки ден си хортуват с човека на електронната поща. Слаба ракия сме.

# 19 104

Първо мислех, че е просто защото нямаме пари и капацитет, вече не мисля така. Какво казва бегемамското ни общество по въпроса? (без ирония)
Според мен реално нямат капацитет, вече и лаборатории правят тестове на частно, плащаш си, но ако е положителен, сигурно пак трябва да се потвърди в референтна. Как ще става това потвърждаване, кой плаща и колко е капацитетът на референтната?

# 19 105
Да влизаш в магазин без маска и да плюеш върху човека, който те обслужва в момент на пандемия и рискува здравето и живота си,  не е безотговорно, а грозно, невъзпитано и престъпно.

# 19 106
Ще преборим COVID-а,но съвсем ще останем без лекари и сестри !https://czpz.org/politics/12378-2020-03-28-08-24-03?fbclid=IwAR0 … xVtd24vkB4mmi7Wak

# 19 107

Това е Анджела, бременна в 8 месец и болна от Covid. Семейството и събира пари, защото застраховката й не покривала такъв тип лечение...
В момента е в изкуствена кома на вентилатор. Вливат и антибиотик и се надяват на чудо да издържи и да пребори вирусът.
Продължавайте да си казвате, как на Вас това не може да Ви се случи. Всеки един от нас, може да е на мястото на тази жена.
Всеки от нас може да бъде, но как стоенето в къщи и бездействието от страна на тези, които трябва да направят нещо ще реши проблема!
Да, спазваме първото, после второто, после махат първото, добавят трето, четвърто, махат трето, връщат първо. Това не е управление и мерки в извънредно положение, а безсилие, което скоро ще доведе до хаос и тогава ще бъдем на място, на което още никой не е бил.

# 19 108
  • Буркина Фасо

% на вероятност е доста малък да ни се случи точно същата случка.
както може би  е малък %  за нея да се случи моят или твоят казус.
на всички ни е ясно, че при пандемия  ще паднат жертви.

# 19 109
Да влизаш в магазин без маска и да плюеш върху човека, който те обслужва
Скрит текст:
в момент на пандемия не е безотговорно, а грозно, невъзпитано и престъпно.
Къде това?
Почти всеки ден пазарувам, от поне 45 години, нито веднъж досега не съм видяла клиент да плюе върху продавача...
Ако вие плюете, пазарувайки, о.к., не съм Ви видяла.
Но обикновено хората не влизат в магазини, за да плюят, а за да пазаруват.

Общи условия

Активация на акаунт