COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 270
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 350
  • София
Трябва да се носят маски в закрити помещения. Според мен ако не бяха издали заповедта от вечерта за следващия ден, в пълно противоречие с казаното от щаба сутринта и липсата на маски или високите цени на маските, нещата щяха да минат по-леко. Обаче то стана като лъжливото овчарче - пазят - не пазят - пазят - не пазят - задължителни. Ще се женим ли, няма ли да се женим? В допълнение хората го приеха повече като начин за събиране на глоби, а не за защита на населението.

В момента има Заповед на Министъра на здравеопазването. Това не е закон.

# 19 351
Скрит текст:
За 2 седмици докретахме до 399 заразени, като в това число влизат и излекуваните, които колко са до момента, 30 ли? Ако ги приспаднем, стават около 370 заразени до момента.  И ко праим? Thinking
Като започнете да регистрирате по 200-300 заразени всеки ден и по 10-15 починали, тогава вЕрно ще се питате :ко праим?

Не и слизайте на нивото. Двама трима са такива в темата, с дребни душички но огромна злоба.
И не ни пожелавайте да регистрираме такива бройки.
Пишете на български, значи поне малко би трябвало да ви интересува и България.
О, интересува ме България и то много! Точно защото всичките ми близки и роднини са там, живо се интересувам от това, какво се случва там. А цифрите, които цитирах, не бяха пожелание, а данните за заразени и починали всеки ден в държавата в която живея и която "води" България само с 8 дни.

Коя е държавата ви?
В Ирландия живея. Опитвах се да давам информация за положението тук, но мненията ми, както и на момичетата от други държави просто потъват между споровете за носенето на маски и излизането на тротоара.

# 19 352
Тука в темата май упорито се отказва да се разбере за какво е спора. И именно точно щото се отказва да се разбере точно заради това падна заповедта. Айде всички вече да разберет че той не е за или против маските а е за или против една незаконосъобразна заповед която освен че е незаконосъобразна не е издържана по никакъв друг начин освен епидемиологично, и то само наполовина. Ако можеше да се разбере че спорът е за съвсем друго не е за маските та да продължава да се намила маските, та маските, сега можеше да има реална мярка за носене на маски. Но понеже хората упорито отказват да разсъждават и да разберат защо падна заповедта прекрасно разбирам защо тя трябваше да падне, видно е от темата.

Това са пълни глупости!
Моля те, би ли ми обяснил защо Заповедта е незаконосъобразна? Кои са основанията , на които правиш това заключение?
Знаеш ли кои са условията за незаконосъобразност на общ административен акт?  Можеш ли да ми ги изредиш?
Ще ти подскажа малко, а ти го разтълкувай :
Тази заповед е законосъобразна, издадена е от компетентен орган, в кръга на неговата компетентност и няма съществено противоречие с материалноправни и процесуалноправни норми.

Аз не си позволявам да се изказвам толкова категорично за неща, от които не разбирам.

# 19 353
Не сте първата, която споделя тук за изписване  на антибитиотик. Явно, нашите лекари не са се отказали на този прийом за работа“бързо подобрение за сигурност, без да се гледа какви са последиците.” Най - вече сега е много важно да се пази имунитета и да е минимално изложен на лечение с антибиотик, ако ситуацията не е тежка, за да го налага. Лично мнение.

А за преглед през камера на телефон е точно толкова безумно, колкото по телефона да ти се каже “ Рецепта от съседката (примерно) и едно курсче антибиотик ще изкараш.”  Пак лично мнение.
Защо смятате че лекуването по телефон е лудост.Ако всеки започне да ходи при личния лекар те първи ще се споменат...
И още нещо в извънредно положение в която и държава да сте а6о случаят ви не е толкова тежък ще ви лекуват по телефона.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:59 от bubanka

# 19 354
Скрит текст:
Гледам директно, без да имам регистрация във фейсбук, но не мога да задавам въпроси. Моля, ако някой има възможност да попита как се лекуват по-леките случаи, които не са в болница
Симптоматично, но без нурофен. Може витамини, антиоксиданти, добавки от рода на коластра, това разбрах аз.
В тази връзка е важно да се изясни да се приема ли примерно изопринозин. Една позната го почнала профилактично, което не ми прозвуча никак добре, предвид изкуствения имунитет, който коментирахме като вероятно опасен при сблъсъка с вируса, или не съм права?
Имах предвид да се попита Мутафчийски дали се прилага лекарството, което приемат при по-леки симптоми в Китай и Япония или чакаме да се стигне до по-сериозни симптоми и в болница

# 19 355
Мангъров трябва да го пратят санитар в интензивното, където лежат болните от ковид19. Той нали каза, че не може да ги лекува така или иначе, поне да свърши някаква полезна работа. А, и без маска, защото е метална решетка и не помага и без ръкавици да не му излезнат гъбички.
Мангъров не трябваше ли досега да бъде подведен под отговорност за разпространяване на неверни данни за "грипа"? Съвсем сериозен ми е въпроса. Някой от управляващите/щаба дава ли си сметка, колко зашаматени благодарение  на неговите изказвания има?

# 19 356
Борсите в САЩ са нагоре това ми дава надежда ,че всичко скоро ще премине.А дано.

# 19 357
Няма нужда да има закон, който да ни принуждава да пазим собственото си здраве.

Съгласна съм с всичко от поста ти, освен с това. Съвестните хора си се съобразяват с дистанцията, стоят вкъщи, носят маски.

Безхаберните обаче - като не носят маска заразяват по-лесно здравите. Съжалявам, но както глупакът има правото да е глупак, така и аз ако някой ми накърни правото да съм жива и здрава ще искам да има последствия.

Глоби ли ще са какво ли ще е. Да се решава бързо, защото 14те интубирани в момента със сигурност не са снисходителни към тези, които са ги докарали до кофчег почти.

# 19 358
Стига сте се карали! До дни ще се изгладят някои неща и заповедта ще се върне и влезе в сила.
Има много жалби в съда покрай тези налажени глоби. Бреййй, народа се активира баш сега, когото е по-добре да си седи на дупЕто. Спрете се  де, и в съда хора работят, но тях изолация не им ли се полага!

# 19 359
Щабът според мен няма вина, прозира премиерският маниер, първо пускат бомбата, чакат да гръмне, накъдето повее общественото мнение - натам. Това продължава вече години,  днес едно, утре-друго.
Има експерти и съветници, но накрая окончателното решение не зависи от професионалистите, а от политиците.

# 19 360
  • София
Елфхичка, моля те, всички ни е страх, но ти вече се държиш истерично. Съвсем спокойно можеше да се направи това с маските, но не по този начин - от вечерта за сутринта. Аз така и не разбрах какъв беше този зор точно тогава да я издаде министърът.

# 19 361
Италия
2,107 нови заразени
837 починали
1109 излекувани

# 19 362
Италия
2,107 нови заразени
837 починали
1109 излекувани

Общ брой заразени? Това е сериозен спад и е вече доста добра новина.

# 19 363
В Азия, дето уж били много по-назад от нас, по принцип в грипния сезон си носят маски н95. В летния пък друг вид маски, които да пазят от замърсения въздух.

А тук глупакът иска да се чувства, че правила за него няма. Само свободи като свободата ако е заразен и знае или не знае да прецака и други като ходи близо до тях. Говори и плюе в лицето им защото е без маска, влезе в магазина за едно млекце и опипа всичките плодове.

И после държавата била виновна, длъжна, политиците не ставали. Да, да, ама не.
Не определяте вие кой е глупак. Това, което научих днес в темата, е че съм живяла в някаква паралелна реалност. За 30 години никога не ми е кихал и кашлял някой в лицето, нито пък аз съм кашляла по продавачката, кихала по хляба. Не съм виждала и хора да се плюят вместо Добър ден или влюбени вместо прегръдка да храчат един върху друг. Не съм виждала и никой да плюнчи доматитО. Очевидно аз не съм живяла с това население и съм спусната от някоя друга планета.
И престанете с тези ковчези. Ако бяхте в щаба(ти и още 2 потребителя) досега да сте направили грандиозно мазало и да сте уморили бая народ от глад.
Апелирам да се направи щаб относно психичното състояние на българина. Там вече аз ще вляза в статистиката със сигурност, зорлем, защото такива като вас не спират да обвиняват, да броят трупове, ковчези, хладилни камери, да всяват паника, да вият(много добре се изрази една дама с тази дума). Как да издържи човек без поне да се вбеси от изказванията ви ? То бива веднъж, втори път, трети път, картинка на ковчег, пети път, масов мор........ до безкрай. Аман !

# 19 364
Факт е, че времето е в полза на Щаба. При условие, че навън е студено, хората почти не излизат и не се събират по градинки, пейки, паркове. Но когато се затопли, най-вероятно заповедта ще се върне и като нищо ще се стигне до там, да се излиза само с деекларации. Томислав Дончев току що съобщи, че се разработва приложение, което да замести декларациите за излизане от дома и така обсъжданите СМС-и. Другата сряда в моя град ще бъде 17 градуса, в четвъртък 20...така че....очаквам тогава да ги въведат. Още повече, че с този ръст на заболеваемостта бройката на установенище случаи като нищо ще достигне около 400 - 450.

Общи условия

Активация на акаунт