В момента има Заповед на Министъра на здравеопазването. Това не е закон.
Да, казаха за маските, че не пазят.
Да, нямаше маски. Аз купих на 1 лв. в една аптека и сърце ме заболя, защото бяха по 10 ст. май преди.
Нормално е да се запиташ защо не са полезни при епидемия. Нормално е човек да е виждал репортажи с лекари при грипни епидемии, че са с маски, но са здрави на работното място. Кой пазят лекарите тогава, болните ли или себе си с тези маски?
Маски нямаше и затова така лъжеха. Не само у нас.
За тук не е вярно и не съм съгласна, че това , онова, засегнати чувства, достойнство, непоносимост, тежест, липса, дрън-дрън.
Същото беше и с пътуванията към Италия и др. страни, когато пламна самата Италия и ни се подиграваха и махаха волни птички, че са по-по умни, интелигентни и отворени за света.
Същото беше и когато искахме да затворят границите, да се пускат само товарни камиони, да затворят хотели с чужденци и т.н. Писнаха, че икономиката ще пострада, че ние сме злобни, зелени човечета , тесногърди и т.н.
Сега с маските
Даже и подписка да падне ИП.
Нещо да се питате от кои идват тези вопли? Къде е сега една параскева, каква беше паулина ли.. дето беше за икономиката, за работата, старците са тежест и да мрели, младите да си изживеят живота, какво ли не.
Каквото и да кажат и каквото и да направят ще има недоволни.
Просто на някои им се бръкна дълбоко и въртят, сучат, да излезнат хората. Даже и протести ще спретвали. Ми замислете се кои са тези хора. Не са обикновените хора, ама те се хващат за куката, защото хляба е под въпрос, работата, всичко. Забравят, че ако си отидат нищо няма да ги вълнува. Че са пионки за акулите.
Бе пак се отнесох, ама...маските не са проблема толкова, това е възпитанието, културата и отношението към ближния. Това обаче е също и изкривената представа да се покажеш и докажеш-фолка е жив, мда.