COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 010
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 365
Трябва да се носят маски в закрити помещения. Според мен ако не бяха издали заповедта от вечерта за следващия ден, в пълно противоречие с казаното от щаба сутринта и липсата на маски или високите цени на маските, нещата щяха да минат по-леко. Обаче то стана като лъжливото овчарче - пазят - не пазят - пазят - не пазят - задължителни. Ще се женим ли, няма ли да се женим? В допълнение хората го приеха повече като начин за събиране на глоби, а не за защита на населението.

В момента има Заповед на Министъра на здравеопазването. Това не е закон.
Анди, аз си сложих маска още, като се почна и то без да съм с проблеми някакви дихателни. Страхлива съм-да. Но и достатъчно се писа, дава, гледахме в Китай нещата, гледахме и клипчета , слушахме новините и така...
Да, казаха за маските, че не пазят.
Да, нямаше маски. Аз купих на 1 лв. в една аптека и сърце ме заболя, защото бяха по 10 ст. май преди.
Нормално е да се запиташ защо не са полезни при епидемия. Нормално е човек да е виждал репортажи с лекари при грипни епидемии, че са с маски, но са здрави на работното място. Кой пазят лекарите тогава, болните ли или себе си с тези маски?
Маски нямаше и затова така лъжеха. Не само у нас.
За тук не е вярно и не съм съгласна, че това , онова, засегнати чувства, достойнство, непоносимост, тежест, липса, дрън-дрън.
Същото беше и с пътуванията към Италия и др. страни, когато пламна самата Италия и ни се подиграваха и махаха волни птички, че са по-по умни, интелигентни и отворени за света.
Същото беше и когато искахме да затворят границите, да се пускат само товарни камиони, да затворят хотели с чужденци и т.н. Писнаха, че икономиката ще пострада, че ние сме злобни, зелени човечета , тесногърди и т.н.
Сега с маските
Даже и подписка да падне ИП.
Нещо да се питате от кои идват тези вопли? Къде е сега една параскева, каква беше паулина ли.. дето беше за икономиката, за работата, старците са тежест и да мрели, младите да си изживеят живота, какво ли не.
Каквото и да кажат и каквото и да направят ще има недоволни.
Просто на някои им се бръкна дълбоко и въртят, сучат, да излезнат хората. Даже и протести ще спретвали. Ми замислете се кои са тези хора. Не са обикновените хора, ама те се хващат за куката, защото хляба е под въпрос, работата, всичко. Забравят, че ако си отидат нищо няма да ги вълнува. Че са пионки за акулите.
Бе пак се отнесох, ама...маските не са проблема толкова, това е възпитанието, културата и отношението към ближния. Това обаче е също и изкривената представа да се покажеш и докажеш-фолка е жив, мда.

# 19 366
Италия
2,107 нови заразени
837 починали
1109 излекувани

Общ брой заразени? Това е сериозен спад и е вече доста добра новина.

105792
77635 са общо болните в момента

За пръв път спад в Тоскана от началото на епидемията, спад и в Лацио

Вече са в плато, но мерките остават, защото не се знае...

# 19 367
45 за денонощие! Много са.

# 19 368
Вкъщи се лекуваме с парацетамол.
Неосигурените се лекуват, даже има 7 такива във ВМА.

# 19 369
  • Варна
39000 мъртви от корона вирус за целия свят. Над 2 100000 мъртви от рак, 120 000 от др.видове грип.
Как за 2 седмици се появи бюджетен дефицит, а 2 г. ще са нужни за стабилизиране на икономиката?

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 21:42 от Viviana91

# 19 370
Гледам директно, без да имам регистрация във фейсбук, но не мога да задавам въпроси. Моля, ако някой има възможност да попита как се лекуват по-леките случаи, които не са в болница
Отговориха - с парацетамол. Mask

# 19 371
Щабът според мен няма вина, прозира премиерският маниер, първо пускат бомбата, чакат да гръмне, накъдето повее общественото мнение - натам. Това продължава вече години,  днес едно, утре-друго.
Има експерти и съветници, но накрая окончателното решение не зависи от професионалистите, а от политиците.

Е той Мутафчийски още сутринта на брифинга си каза, че е негово предложение. После Ананиев вика.. ".. след среща с премиера.." и те така Wink

# 19 372
  • Пловдив
Вие сериозно ли не сте виждали плюещи, храчещи, кашлящи и духащи си носа по улиците. Непрекъснато правя забележки на децата да си гледат в краката. Толкова много слуз и сопол има по тротоарите. Не знам коя е паралелната реалност.

# 19 373
Вкъщи се лекуваме с парацетамол.
Неосигурените се лекуват, даже има 7 такива във ВМА.
За съжаление и аз чух, че с парацетамол. Но и не го попитаха нищо повече, или аз не чух. Как се казваше лекарството, с което срокът на възстановяване се скъсява, при ранен прием?
 За неосигурените - 7 от 30 във ВМА, още толкова в Пирогов. Има още в страната.

# 19 374
  • София
В Азия, дето уж били много по-назад от нас, по принцип в грипния сезон си носят маски н95. В летния пък друг вид маски, които да пазят от замърсения въздух.

А тук глупакът иска да се чувства, че правила за него няма. Само свободи като свободата ако е заразен и знае или не знае да прецака и други като ходи близо до тях. Говори и плюе в лицето им защото е без маска, влезе в магазина за едно млекце и опипа всичките плодове.

И после държавата била виновна, длъжна, политиците не ставали. Да, да, ама не.
Ох, ти ако знаеш стоката докато стигне до магазина през колко ръце е минала и по колко складове е била, особенно пък плодовете и зеленчуците дето ги подхвърлят насам натам... оле мале.

# 19 375
45 за денонощие! Много са.

Денонощие и половина..

# 19 376
Вие сериозно ли не сте виждали плюещи, храчещи, кашлящи и духащи си носа по улиците. Непрекъснато правя забележки на децата да си гледат в краката. Толкова много слуз и сопол има по тротоарите. Не знам коя е паралелната реалност.
Явно в моя град хората са възпитани.

# 19 377
  • София
Мисля, че за всички ще е по-добре да погледнат малко по-оптимистично света около себе си. Това нагнетяване на напрежението не е от полза за никого. Хубаво е да не се правят свободни съчинения по теми, по които не сме специалисти, а да се доверяваме на хора, на които това им е работата. За съжаление нито един от тъй наречения НОЩ не е вирусолог и ми се струва, че не реагират адекватно и не управляват ситуацията. Добре поне, че ще направят в крайна сметка скринингов тест на 1000 човека.
Ето мнение на човек, който явно е опитен и има какво да се научи от него/нея/.
https://clubz.bg/96533-otkoga_covid_19_obikalq_bylgariq?fbclid=I … tvwnGIx_csus4N-Zg

# 19 378
  • София
Италия
2,107 нови заразени
837 починали
1109 излекувани

Общ брой заразени? Това е сериозен спад и е вече доста добра новина.
Не две хиляди, а 4053 нови случаи.
Все пак има спад.

# 19 379
Центърът за вирусология в Бон, Германия: Covid-19 не се предава въобще по въздуха, плодовете и зеленчуците и се запазва 3 часа върху пластмаса и метали

Бон. Центърът по вирусология в Бон, който оперира в рамките на местната клиника, обяви на обществеността първите резултати от изследванията за новия коронавирус, за да могат хората по-добре да оценят ситуацията, предава скопският телевизионен „Канал 5“.

Проучване, проведено от лекари в центъра, установи, че коронавирусът не оцелява във въздуха, което означава, че не може да се вдишва, не остава върху плодове, зеленчуци, хляб и основният път на предаване е чрез въздушни капки.

Това може да се случи чрез директен контакт с човек и често чрез контакт с ръце, ако след това контакта на заразеното лице си пипа носа или лицето.

На повърхности като пластмаса и метал, Ковид-19 остава най-много три часа, защото изсъхва, докато във вода оцелява по-дълго.

Смята се, че коронавирусът се задържа дълго време на тоалетна чиния, мивка, в кухнята или на всички мокри повърхности, защото влагата удължава живота му.

Това, което гражданите трябва да знаят, е, че той остава върху дрехите, но не са регистрирани случаи на инфектиране през дрехи и експертите от Бон дори изключват тази възможност.

Единственият доказан начин на предаване е директният контакт със заразения човек.

Носенето на маски и ръкавици е индивидуален въпрос, но в същото време не е необходимо, ако поддържате достатъчно разстояние и редовно миете ръцете си след контакти.

Превод и редакция: Иван Христов

Общи условия

Активация на акаунт