COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 593
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 680
Тук една интересна статия за мед. сестра от Варна, сега на работа в Италия.
Пише за тестовете и изобщо..полезна ми се видя.
Как се изследва кислорода в кръвта? Чета, че по това се разбирало и май е важно.
Съвсем се обърках. Че аз съм имала 2 седмици същите симптоми. При нас изобщо не казваха за повръщане, че е симптом за вируса преди.
Дано не станем , като в Италия. Направо ми е жал за хората там, кошмар е пълен. Дано издържат всички.
https://www.varna24.bg/novini/varna/Medsestra-ot-Varna-v-Italiya … AExFQMDoCxpUDm8pA

# 19 681
Не се коментира БЦЖ тук, навсякъде по света, но не и тук. Учените се изказаха - там където БЦЖ приема е най- продължителен, смъртността е най-ниска...

Германия е с най-ниска смърност, а БЦЖ не е никак популярна. Напротив, от 1998 институтът Робърт Кох изобщо не я препоръчват. Дори в повечето от провинциите нямат право на лечение след увреждане от БЦЖ, именно защото са препоръчали да не се прави.

https://www.rki.de/SharedDocs/FAQ/Impfen/Tuberkulose/FAQ01.html

От друга страна, България е на първо мястото по заболеваемост от туберкулоза в ЕС, два пъти над средното.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/balgarija-sred-parvite-v-es-po-b … -tuberkuloza.html

# 19 682
Pea Pink,
Знам че в Германия я няма, но е добре че вие (надявам се) и детенце я има.

При вас те първа ще се говори. Германия бяха едни от първите обърнали внимание на ползите от БЦЖ ваксинирането.
Ето инфо:
"A separate large-scale study is planned to include older patients and health care workers at several hospitals in Germany and similar trials are in the works in the Netherlands, the UK and Greece."

https://www.forbes.com/sites/ericmack/2020/03/31/a-vaccine-from- … mic/#18befaac1220

Wаgabunga, аз за Германия пиша, че не съм чела някъде да се обсъжда БЦЖ ваксината. Тук ( в Германия) тази ваксина я няма. Моето дете примерно има само поставена в родилното в България и това е.
По повод броят на тестовете в България, градът в който живея е да кажем като София ( около 2 млн население). На ден се правят до 4000 теста. Такава информация изнесоха днес. Вярно, че тук има много повече инфектирани, но просто ориентировачно като бройка 👍

# 19 683
Банско можеше да е представителна извадка. Това са нашите Швейцария. Ако там няма заразени , щото то хотели, то персонал, и нямаме заразени, е прекрасно.

Не им изнася...щото току виж се окаже, че короната не е чак толкова страшен, а пък я колко пари пръснахме...
Ученият от БАН каза също така, че имунната система е различна при различните хора по света по географски показатели и генотип на популацията....та така. Току виж, за нашата популация не е толкова опасен и това би било една добра новина. Но се пропусна шансът да се изтестват хората от Банско след двуседмичната карантина. А така се надявах на Щаба да разпореди това...

П.С. Борисов каза, че тестовете са много скъпи, та сигурно за това не купуват и не се тества масово в момента...

# 19 684
  • Варна
В никакъв случай не трябва да се хабят тестове за целия парламент!!!
Просто карантина и се следят за симптоми.

+ Парацетамолче !

# 19 685
  • Бургас

На мен Парацетамол въобще за нищо не ми действа. Нурофен също не пия.
За Т само Аналгин ми помага, най-обикновен. И стария Амидофен.
Така, че смятам, на своя глава, при нужда, да си почна направо АБ, без да чакам докторите да се наумуват.
Извинявам се за въпроса но от къде намирате Амидофен?

# 19 686
А се смяха на Марешки, като им напомни, че само в Парламента и Столипиново не се спазват мерките.
Не трябва ли да ги карантинират всичките и да ги тестват след няколко дни? То сега няма много смисъл, няма да открият всички.
А като затестват и контактните на контактните....

# 19 687
Генерала по повод на починалите ги нарече "тези двете от Благоевград" и ми направи много лошо впечатление. Може да е било случайно, но някак супер дистанцирано и равнодушно ми се видя. То вярно че ако вземе да припада при всеки смъртен случай няма и той да издържи, но доста хард ми идва държанието му.
Аз ако съм на негово място си подавам оставката на минутата.
точно обратното, напълниха му се очите със сълзи, поне на мен така ми се видя

# 19 688
  • Sofia
Как не те беше срам да го кажеш? Естествено, че трябва, налага се, даже се чудя, как ще удържат до утре, още днес трябва да ги тестват. Друга категория са те, а обикновените хора, уж техните работодатели кучета ги яли!

# 19 689
Намериха причина да тестват всички в Парламента. Сега за тях ще се намерят тестове. Недай си боже да има и други болни там и леглата в болниците съвсем ще свършат.
И как ли са го открили при него???Казаха като се оправел щял да си каже той ...Даааа...Кой се тествал,тествал....ама не знам защо не ги оставят тях под карантина и кой се разболеее-парацетамол и вит ц да си пие....Ама ,че ме е яд....

# 19 690
  • Пловдив
Възрастните от най-засегнатите страни не са ли ваксинирани с БЦЖ? Виждам, че във Франция са ваксинирани до 2007. Но дори и по- рано да е отпаднала от календара им, хората на 50+ вероятно са ваксинирани.

Французите се питат сега как са позволили да са зависими от Китай за производство на някои лекарства. До 2 седмици ще им се изчерпат запасите, а в най-засегнатите райони и по - рано. Поръчките за разни медикаменти за реанимациите са нараснали с 2000 процента в световен мащаб.
Дано да удържим положението у нас.

# 19 691
  • на пистата
Всички да си ги платят.Нали.мислят за народа..хрантутници.

# 19 692
Намериха причина да тестват всички в Парламента. Сега за тях ще се намерят тестове. Недай си боже да има и други болни там и леглата в болниците съвсем ще свършат.
Значиии, тях в Арената трябва да сложат. Широко е, ново е, пък и ще са си съседи. Ще ги разделят ляво и дясно и така ще си гласуват и законите дори. Направо натам да ги карат, че и охрана ще си имат , бе предвидено си е за тях. Да не объркат да ги карат по болниците при простолюдието само.

# 19 693
Интервю с по-детайлна информация за лечението в България, вкл. фазата преди хоспитализацията, за която много питаха https://www.credoweb.bg/publication/120482/dots-popov-sazdadeno- … henie-na-covid-19

# 19 694
БЦЖ ъпдейт

Coronavirus update- TB vaccine in childhood may offer Covid-19 protection: Researchers
https://m.hindustantimes.com/india-news/childhood-tb-vaccine-may … bvLIylXUAhlI.html

Това е чудесно!

А всъщност нали всички  Българи я имаме тази ваксина Или греша ? Тя пожелание ли е?

Общи условия

Активация на акаунт