COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 507
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 770
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Щатите ще дадат най много жертви,както и ще са №1 по случаи.
Трудно е да се контролира толкова голяма държава,но и администрацията се забави с тестването.Ню Йорк,10 милиона жители, пламна,тестват агресивно и се опитват максимално заразени хора да хванат и съответно да изолират,но пак няма да е достатъчно.
Дано не са вярни прогнозите за между 100-240 000 умрели от Ковид,с пик - средата на април.

За тестването в България не ми се говори.Тестват,колкото да отчетат дейност.

# 19 771
  • София
Пак не сме поръчали бързи тестове като слушам. Няма скоро да и дойдат у нас.

# 19 772
  • София

Бояна, всички да се държим отговорно не знам как ще стане. Опитът дотук показва, че не се случва.
И като ни тестват няма да се промени картината. Всички са се хванали за това масово тестване, защото всичи ни е страх и поне по няколко пъти на ден имаме симптоми на коронавирус. И все пак, не мисля, че това в момента би променило нещо освен, че всички, които вярват, че са го изкарали през януари ще научат, че това не е вярно.
Ще трябва психически да се справим по друг начин.

Важно е в момента някой да съобщи как частните болници ще лекуват болни от коронавирус. Не вярвам да е само по здравна каса и това променя картината, защото лечението там ще бъде недостъпно на повечето хора.

# 19 773
Зададоха дежурния въпрос за тестовете за антитела. Сега остава да питат кога ще дойде пикът Satisfied
И все пак, не мисля, че това в момента би променило нещо освен, че всички, които вярват, че са го изкарали през януари ще научат, че това не е вярно.

Мда, съгласна съм с болднатото.

# 19 774
  • София
Най-после малко на въпроса за Банско!

# 19 775
  • София
Бояна, масовото тестване ще покаже кой е болен и ще си седи вкъщи без да сее зараза и няма да излиза нито до магазина, нито на разходка.
Иначе само отчитат дейност

# 19 776
Смятате ли че за маските може да се разчита на съзнанието на хората?
Те си показаха съзнанието с неспазването на карантината, вземането на температуропонижаващи в самолета и т.н. А този е стигнал още по-далеч (в Ню Йорк)- имал контакт с болен, сам имал симптоми, които е скрил, за да може да се натресе болен в родилното при току що родилата си жена (която също развила симптоми, а контактният персонал продължава да  работи): https://www.yahoo.com/news/dad-hid-coronavirus-symptoms-visit-120214951.html

# 19 777
Цеца Караянчева ли разпорежда кой да се тества, мислех че това се преценява от медицински специалисти?
Всички решения се вземат на политическо ниво след препоръки и консултации с медицински специалисти (или без).

# 19 778
  • София
Бояна, масовото тестване ще покаже кой е болен и ще си седи вкъщи без да сее зараза и няма да излиза нито до магазина, нито на разходка.
Ще го покаже в момента. След момента вече няма да е достоверно, защото дори докато се събират, за да се тестват хората могат да се заразят и вече отрицателните да са станали положителни. Хубаво би било да имаше начин да ограничим всички заразени, но просто си представете технически как се тестват не 6 милиона души, а дори 60 000. За колко време, къде и така нататък.

А депутатите трябва да бъдат тествани, защото, колкото и да не ни се иска, но те са по-важни от останалите в момента, защото парламентът трябва да продължи да работи. Ние сме парламентарна република и трябва да имаме парламент, за да не тръгнем по пътя на Унгария или Китай.

# 19 779
Очаквам смислени въпроси в тая посока днес към Мутафчийски!
Къде да ги задаваме?
Парацетамол на мен е забранено да пия, защото лъже организма че е здрав.  Това ми го препоръчаха като малко дете ( с редовното  му пиене съм потушила симптомите на коварна пневмония). МП е получил същият съвет, макар и без особена причина, от един частен лекар, практикуващ в чужбина. Думите му са били същите: Парацетамолът лъжи организма, че е здрав и той намаля имунният отговор.

# 19 780
хахаха как го питат яко за депутатите Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
И как 1300 теста капацитет, като говореха за 1000, ама като открият и в Пловдив, и не нам къде си.. миналата седмица изобщо нямаха такъв капацитет, очакваха го "някога си"..
Как мажат здраво....

# 19 781
  • София
Южна Корея е доказателства, че масовото тестване помага за овладяване на ситуацията.
Това, че нямаме капацитет, че се вадят от 1000 кладенеца вода, за да не го направят само удължава ситуацията.

Ще го покаже в момента. След момента вече няма да е достоверно, защото дори докато се събират, за да се тестват хората могат да се заразят и вече отрицателните да са станали положителни. Хубаво би било да имаше начин да ограничим всички заразени, но просто си представете технически как се тестват не 6 милиона души, а дори 60 000. За колко време, къде и така нататък.

А депутатите трябва да бъдат тествани, защото, колкото и да не ни се иска, но те са по-важни от останалите в момента, защото парламентът трябва да продължи да работи. Ние сме парламентарна република и трябва да имаме парламент, за да не тръгнем по пътя на Унгария или Китай.

# 19 782
Очаквам смислени въпроси в тая посока днес към Мутафчийски!
Къде да ги задаваме?
Парацетамол на мен е забранено да пия, защото лъже организма че е здрав.  Това ми го препоръчаха като малко дете ( с редовното  му пиене съм потушила симптомите на коварна пневмония). МП е получил същият съвет, макар и без особена причина, от един частен лекар, практикуващ в чужбина. Думите му са били същите: Парацетамолът лъжи организма, че е здрав и той намаля имунният отговор.

Ние никъде, питат го журналистите

Хаха, Мутафчиев си избърса ръцете 10 пъти с маската....същата ли ще си сложи на лицето...гнус!

# 19 783
  • София
Днес нашият човек изглежда доста по-бодър и спокоен. Май голяма караница е била за маските онзи ден. В момента говори доста по-смислено, може би все пак лекарското надделява пред политическото.

# 19 784
Днес нашият човек изглежда доста по-бодър и спокоен. Май голяма караница е била за маските онзи ден. В момента говори доста по-смислено, може би все пак лекарското надделява пред политическото.
Да, наистина изглежда по-добре.
Ама как си мачка маската в ръце, Хич не прави добро впечатление .

Общи условия

Активация на акаунт