COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 041
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 995
Скрит текст:
Франсоаз, аз разбирам какво искаш да кажеш. Не казвам, че си налагаш мнението, а споделям аз защо не налагам своите виждания и се стремя без да ги губя да се адаптирам към условията на "средата".  Помисли, реално погледнато кой лидер на държава или организация може в съвременния свят да предложи твоя модел? Реалността е различна просто. Идеите ти са смели и звучат прекалено екзистенциално и за хора с моята "по-натурална" същност, а какво остава за поголовно разпространените съвременни начини на действие.
И понеже стана въпрос за малко по-различни виждания, ще спомена, че аз продължавам да вярвам, че България ще бъде някак защитена и ще минем "встрани" от пожара. И май месец светът ще почне да си отдъхва /малко да дам воля на моята "лудост" и вяра в разни метафизични и "други" закони/

За Италия и аз продължавам да се чудя защо случаите се концентрираха в  Ломбардия, финансовото сърце на Италия. Помня, че първите случаи бяха в Ломбардия и Венето, но във втората област не се разви толкова драматично картината. Но каквато и да е причината - реагираме на фактите.

Аз смятам и вече писах по темата, че причините са:
1. Голяма диаспора от китайци около Милано
2. Много хора, които са в стара възраст (застаряващо население)
3. Лайфстайл - жизнерадост в комбинация със "здравословен" мързел

# 19 996
И аз много се притеснявам за депутатите, дано не са болни, защото те и  неосигурените като напълнят болниците и....

# 19 997
Нещата описани в тази статия са потресаващи!
https://nova.bg/news/view/2020/04/01/283512/без-карантина-за-колегите-на-починала-от-covid-19/
Особено след като разбрахме как треперят за депутатите.

# 19 998
И аз смятам, че депутатите трябва да си направят платени тестове.

Изгледах видеото с жената от Благоевград и ми стана много мъчно. Дори и да е манипулирано в някаква степен, е ясно, че са били забавени и не са тествани навреме.
Голяма трагедия. Да почиват в мир!

# 19 999
April, казвам, че има предпоставки, а не че е същото като комунизма. То е като да те дращи гърлото, но ти да не му обръщаш внимание, защото е нещо дребно, и изведнъж да се окажеш с корона вирус, ама станало твърде късно Grinning
Дори и да сме твърде бдителни, предпочитам така, отколкото един ден да се окажем в 1984-та. Grinning

Това, което пишеш за следенето го разбирам, има логика. Но не може ли, като се разболея, да им разкажа къде и с кого съм била? Simple Smile

# 20 000
Скрит текст:
Изчетох ви.
Щото ми беше интересно коментирали ли сте Банско.
И за мен има нещо много неясно в случая . Мутафчийски се опита да намекне, и аз го тълкувам така :
Заради икономическите им интереси банскалийските джипита са прикрили случаи . За толкова време нито един заразен си беше чиста мистерия, както и вчера написах. Оттам тепърва ще излязат резултати, при това негативни. И престъпни действия на лекари. Ще следя това развитие, защото то е нещо като лабораторен тест.
Как се прикриват случаи на ковид19 ми е много интересно.  Или всички заразени банскалии го карат леко или безсимптомно? Това би била още по-голяма мистерия. Всички в заговор да не пострадат икономическите интереси? На града, на бизнеса, на джипитата? То в една компания от 10 човека винаги има кой да изпорти работата, та камо ли  в цял град...
Е, как така. Така. Не са подавани проби към РЗИ. Все пак, минали са само 14 дни, нали.
Тепърва с 50-те проби ще стане ясно. И после с още.
И хората, особено ако имат симптоми, ще си мълчат?

# 20 001
Какви са тия човешки права, дето все ревете, че ви се потъпкват? Излизайки и неспазвайки рестрикциите, в желанието си да се смамоизтъкнете как вас никой не може да ви контролира и прочие булшит, застрашавате себе си и другите. Което не е ли един вид потъпкване на правата на хората около вас? Измествате фокуса на ситуацията. Който е да се опазим живи и здрави, to flatten the curve и после да се борим с икономическите последствия.

# 20 002
И аз много се притеснявам за депутатите, дано не са болни, защото те и  неосигурените като напълнят болниците и....
Нибойся, ще ги почнат спешно с всякакви лекарства и препарати налични, няма да чакат симптоми, и до 3-4 дни ще са свежи като репички. (лично мнение) Това е смисъла на спешното тестване по мое мнение.

# 20 003
)

Това е валидно повече за южните части на страната.

# 20 004
Странно защо има хора които мислят че точно те са важните във вселената и точно тях ще следят 🤔.  Не зная каква професия имат подобни хора , но с такова мислене , най-малко трябва да са тайни агенти на ФБР🤣🤣.
Половин Европа боледува (не ме интересува в момента от къде идва вируса , когато му е времето ще се разбере И дано ако има виновен за създаването му, си плати ) , но вие мислите че точно вашата особа ще е важна за някого 🤣.

Годишно умирали хора от не знам какво си... И? Към тях прибавете и тези които сега умират от Ковид , защо сравнявате ?
Напълно съм съгласна относно "следенето". Не правя нещо, от което да се срамувам или крия. Като решат да ме набедят, ще го направят и без проследяване.

Това сравнение /за починалите/ носи някакво спокойствие /ако изобщо има такова/, че вируса е опасен, но не повече от вече познато. Предвид, че голяма част от починалите са имали хронични заболявания т.е. КВ се явява като катализатор, а не е основния убиец.
В никакъв случай, не подценявам ситуацията или умаловажавам мерките и действията на хората към КВ пандемия, напротив.

# 20 005
Нещата описани в тази статия са потресаващи!
https://nova.bg/news/view/2020/04/01/283512/без-карантина-за-колегите-на-починала-от-covid-19/
Особено след като разбрахме как треперят за депутатите.
Което не е ли потвърждение на факта, че на депутатите и Сие, не им дреме за бг народ?   Smiley
И че "Спасението на давещия се, е в ръцете на самия давещ се!"?

# 20 006
)

Това е валидно повече за южните части на страната.
Северните райони като манталитет са доста по-близки до Западна Европа, отколкото до Средиземноморските митове за мързел и танци и песни по цял ден.

# 20 007
April, казвам, че има предпоставки, а не че е същото като комунизма. То е като да те дращи гърлото, но ти да не му обръщаш внимание, защото е нещо дребно, и изведнъж да се окажеш с корона вирус, ама станало твърде късно Grinning
Дори и да сме твърде бдителни, предпочитам така, отколкото един ден да се окажем в 1984-та. Grinning

Това, което пишеш за следенето го разбирам, има логика. Но не може ли, като се разболея, да им разкажа къде и с кого съм била? Simple Smile

А как ще опишеш хората които са били с теб в метрото, магазина, аптеката.

# 20 008
Бояна, точно това, което си написала накрая, е за мен разковничето - официално.
И още нещо - че го правим доброволно. Заставаме и  казваме - моля ви, бъдете наши господари. Правете каквото поискате, контролирайте ни както поискате, само ни опазете живи. Ами не ми допада.
То затова не трябва да е чак така и затова и извънредното положение е за по две седмици-месец навсякъде. Унгария и Орбан опитват да направят друго, но в момента всички останали страни ги хокат. Навсякъде хората, юристи, философи, социолози и прочее следят зорко да не станем по Оруел и мисля, че няма да стане. Затова са ни важни и депутатите тук, каквито и да са, без тях наистина няма как да ни функционира демокрацията.

Ам....тук бая хули отнасям, като настоявам, че мерките трябва да продължат да са препоръчителни, в т.ч. карантина, маски и каквото зависи от държавата да го прави (ограничаване на придвижването, но без налагане на санкции), съвети от експерти, обясняване на ситуацията на разбираем език и пр.
Много е важно властта да не си превишава правомощията, разбирай, да се запази демокрацията на всяка цена! До момента се справяме с тази рискова за демокрацията ситуация, надявам се да продължим така.

П.С. Ако наложат вечерен час и добре ни обяснят, че е за да се предотврати престъпност или струпване на хора, аз съм ЗА доброволно, предполагам и другите граждани ще се съгласят. Добро информиране на населението е важно.

# 20 009
Скрит текст:
Какви са тия човешки права, дето все ревете, че ви се потъпкват? Излизайки и неспазвайки рестрикциите, в желанието си да се смамоизтъкнете как вас никой не може да ви контролира и прочие булшит, застрашавате себе си и другите. Което не е ли един вид потъпкване на правата на хората около вас?
Измествате фокуса на ситуацията. Който е да се опазим живи и здрави, to flatten the curve и после да се борим с икономическите последствия.
Което звучи като
"...дайте сега да гасим пожара, пък после ще смятаме колко % са изгарянията.И ако оживеем, може и да помислим как да се върнем в изгорялата къща.".
Абсурдно, откъдето и да го погледнеш....

Общи условия

Активация на акаунт