COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 533
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 980
Не ми допадат журналисти, които се бутат в трагедиите на хората буквално часове след като са се случили.

# 19 981
Скрит текст:
Изчетох ви.
Щото ми беше интересно коментирали ли сте Банско.
И за мен има нещо много неясно в случая . Мутафчийски се опита да намекне, и аз го тълкувам така :
Заради икономическите им интереси банскалийските джипита са прикрили случаи . За толкова време нито един заразен си беше чиста мистерия, както и вчера написах. Оттам тепърва ще излязат резултати, при това негативни. И престъпни действия на лекари. Ще следя това развитие, защото то е нещо като лабораторен тест.
Как се прикриват случаи на ковид19 ми е много интересно.  Или всички заразени банскалии го карат леко или безсимптомно? Това би била още по-голяма мистерия. Всички в заговор да не пострадат икономическите интереси? На града, на бизнеса, на джипитата? То в една компания от 10 човека винаги има кой да изпорти работата, та камо ли  в цял град...
Е, как така. Така. Не са подавани проби към РЗИ. Все пак, минали са само 14 дни, нали.
Тепърва с 50-те проби ще стане ясно. И после с още.

# 19 982
  • Ispania
Странно защо има хора които мислят че точно те са важните във вселената и точно тях ще следят 🤔.  Не зная каква професия имат подобни хора , но с такова мислене , най-малко трябва да са тайни агенти на ФБР🤣🤣.
Половин Европа боледува (не ме интересува в момента от къде идва вируса , когато му е времето ще се разбере И дано ако има виновен за създаването му, си плати ) , но вие мислите че точно вашата особа ще е важна за някого 🤣.
Тази сутрин се събудих с поредното видео на плачещи роднини на хора починали от вируса ..(както можете да разберете, това е новина номер едно в страните в които за съжаление стигнахме положение в което хората да умират, защото няма достатъчно медицинско оборудване ) и съвсем сериозно се замислям ....Дали някой от “противниците “ на вируса би имал достойнството да застане пред тези хора и да им каже “Вие лъжете , вашият роднина не е умрял. Всичко е за да ми следят данните. Няма пандемия, това е конспирация на извьнземните за да завладеят развитите страни ..”
Защото нали логиката в тях (в страните) да има повече заразени от факта че има повече влизане и излизане през границите им- е без значение в случая.
Годишно умирали хора от не знам какво си... И? Към тях прибавете и тези които сега умират от Ковид , защо сравнявате ?

# 19 983
Това за контрола и следенето в България и страховете ви е много смешно. Кой ще го прави? Аз лично бих била по-щастлива и спокойна ако тук наистина имаше реален и резултантен контрол. Има разлика с комунистическо време, мисля, преживяла съм го тогава и знам как беше и колко бяха гадни.
Всяка нормална държава контролира населението си и знае във всеки момент горе-долу кой къде е и какво прави. У нас следене в буквалния случай е възможно за много малък брой хора. Ако обаче се наложи за конкретен случай ще му изкарат запис с движението в последните доста месеци, възможно е. Но само case by case, не за всички в реално време.

# 19 984
Val, изкривяваш ситуацията и ще се опитам да обясня отново какво имам предвид. Изобщо не се съмнявам, че вирусът убива хора, нито си мисля, че всичко е просто една конспирация. Смятам обаче, че ситуацията се използва и за разни социални експерименти от рода на - колко бързо можем да започнем да контролираме едно общество и то как ще реагира. Дори и историята с маските е като експеримент - задължителни са...опаааа, разбунтуваха се, тва няма да стане, чакай да мислим нещо друго.
И изобщо не смятам,че съм важна за някого, горкият, дето би решил да ме следи, ще умре от скука Grinning Говоря за едни изконни човешки права, свобода, неприкосновеност. Неща, заради които са се борили хората и са умирали.
Разбирам, че в пирамидата животът е най-долу, но все пак...

# 19 985
  • София
Скрит текст:
И за франциузите да напишем, че към момента не си ваксинират дечица при раждане..
Но последно отговарям на ваш коментар.

Ами там и не умират дечица. Умират хора, ваксинирани с БЦЖ преди 2007 година. 2007 е спряла задължителната ваксинация. Ама едно си баба знае, едно си бае.
Да във Франция са правели имунизация на децата веднъж до 6 годишна възраст, без реимунизации. 2007г. спират. Правят само на деца, които с в рискови групи например общуват си отблизо с хора от Гвинея или ще ходят в Гвинея и ще бъдат в близък контакт с местни хора, т.е. при възможен риск поставят ваксината
.
Докато при нас след първата в родилния дом се правят 3 (три) проби манту, съответно реимунизации, до 11годишна възраст.
Може да се хващаме като удавник за сламка, но може и да изскочи нещо...

# 19 986
Кои точно изконни права на човека се нарушават сега, не се заяждам, питам, защото не виждам така нещата? И по време на извънредно положение не смятате ли, че правата са малко по-различни и че това нарушаване е временно и с по-хуманна цел? /независимо от причината - дали е експеримент/
А по време на война пак ли ще претендирате за права...

# 19 987
След като гледах господарите, оставам без коментар. Господ да ни е на помощ!

# 19 988
  • София
Кажете честно, а аз ви мислех, че наличието на мобилен телефон е достатъчно условие, за да те локализират и следят, когато пожелаят...

# 19 989
Браво, Валче! Чудесен пост.
И аз това се питам, могат ли тези самоуверени дървени философи да отрекат личната трагедия на толкова хора?!

Хич не ме вълнува кой ме следи. И без това от 20 години имаме видеонаблюдение на работа, все ми е тая дали ме гледат в Лидл ли съм, или Кауфланд.
Също и в личен план не треперя за живота си.
Но не искам заради болните фантазии на някои безотговорни хора, да пострада майка ми, която стои от 13 вкъщи и я пазим строго.

# 19 990
  • София

Бояна, искрено се надявам, че и у нас зорко следят да не се стига до ексцесии. Но все пак доброволно изявеното желание да бъдем контролирани ме разстройва Grinning

То никой не иска той да бъде контролиран, всеки иска да бъде контролиран врага. Надявам се тук, въпреки настроенията срещу цели групи хора, да продължаваме да осъзнаваме, че доколкото имаме враг този враг е вирус, не човек.

# 19 991
Това, което мен ме учудва в цялата ситуация, е, че болезнено преживявахме обстановката в комунизма. Намирахме за зверство да се следим, контролираме, да има доносници... Сега изведнъж казваме - моля ви, заповядайте, ние доброволно ще следим, доносничим, вие ще ни контролирате и това е страхотно.
Ето, например с прословутите декларации. Бога ми, блъскам си главата вече една седмица в мислене каква практическа полза има от тях и не мога да я намеря. Съвсем сериозно, ако някой ми обясни каква е идеята им, ще бъда благодарна. Това са декларации, които на практика всеки може да напише и може да напише каквото си пожелае. Тоест, не спират никого. Събират се едни купчини и след това какво? Ако аз се  разболея, докато съм в собствения ми град и кажа, че не съм ходила никъде, те след това ще вземат купчинката и ще търсят името ми да видят дали не лъжа? Или какво? 

Бона, искрено се надявам, че и у нас зорко следят да не се стига до ексцесии. Но все пак доброволно изявеното желание да бъдем контролирани ме разстройва Grinning

April, за мен ограниченията в момента са достатъчни. Не е въпросът къде ходиш или колко далече. Да обяснят ясно и категорично, че струпването на хора е забранено и да спрат да те дебнат ходиш към работа или ходиш просто така.

Идеята с декларацията и на мен ми беше малко необяснима.
Сега чакам да чуя Томислав Дончев какво ще обясни за това прословуто приложение.
И мисля че двете неща имат връзка с това да се установи кой къде е по едно и също време.
Така по лесно ще се хващат потенциално заразени.
Например в 12 часа аз съм в Халите. По същото време там има още десет човека. След пет дни един от другите  е установен с КВ.
По това приложение ще се разбере че аз също съм била там и мога да бъда потенциално заразена и мога да бъда предупредена.
Малко е сложно но аз така си обяснявам нещата.
 А относно сравнението с комунизма според мен е напълно неподходящо.

# 19 992
Логично е Северна Италия да е по-пламнала от Южна.Там има много целогодишен туризъм,а южната част е по-популярна през лятото. По същата причина и ние имахме огнище в Банско, а не в Албена.
Лацио, Венето, Емилия-Романя и Тоскана са доста по-туристически от Ломбардия, целогодишно. Не е много удачно сравнението Банско и Албена със Северна и Южна Италия. Банско е град с постоянни жители, а Албена е курортен комплекс, няма постоянни жители, доколкото съм запозната.

# 19 993
  • Варна
.
Даже снесоха цифри за дял от 1 000 000, айде сега тези, които твърдят, че не се извършват тестове, да посочат достоверен чуждестранен сайт, в който да е описана тази бройка тествани на 1000, за да си потвърдят теориите, иначе олеквате.
Ами има противоречие в изнесеното инфо.
Даде статистика по колко теста правят в другите държави на определен брой хора. При нас бяха около 1200, но после каза, че от лабораториите подават 400. Затова поне аз не разбрах на пълен капацитет ли се работи или правят само 400 на ден.
Така, 1200 е бройката на милион, Според генерала!!! Не дневна бройка. Вие слушате ли какво се говори докато си пиете кафенцето ? Бройка тестове извършени на 1 милион човека. Моля, извадете си памука от ушите и си го сложете в устата, както беше лафа.

400 е бройката, която излиза от лабораториите.

Ама вие като видите 2 трицифрени числа и се обърквате. Съвсем различни таблици и категории са това. Мислете, моля!

Повтарям, 1200 тествани на милион човека /да речем до този момент/.

400 на ден от лаборатория, това прави 1200 за три дни , за 21 дни - 7 пъти по толкова, 8400 теста са направени до момента, което след елементарна математика излиза по 1200 на 1 милион население.
Ето я: 8400 теста на 7 милиона /делим двете страни на 7 - 1200 на 1 милион.

Поне от тази сметка установих, че сведенията са им съвсем consistent, няма Никакво противоречие.
Еее, недей така. Как може да им излизат сметките?! Няма такова нещо. Иначе противоречи на теориите на някои. Например тук се твърдеше, че в Сърбия тестват много повече, отколкото тук. И удобно никой не чу, че цифрата тествани там на милион е почти три пъти под нашата.
Щото важното е ние да сме най-зле, най-излъгани, най-прецакани и в никакъв случай да няма полза от нищо, което ограничава заветните ни граждански права. Нищо, че като се иска да сме граждани, не сме.

# 19 994
Затова са ни важни и депутатите тук, каквито и да са, без тях наистина няма как да ни функционира демокрацията.
И ти си права. Без парламент потъваме в авторитарните времена. Дано не го и разпуснат сега, тъкмо имат и повод.
Все пак в тази ситуация смятам, че е доблестно да кажат: ще си платим тестовете. Един PCR тест в Рамус е 100 лв. Не е непосилно за депутатите. Нека отстъпят безплатните държавни тестове на обикновени хора: контактни, медици, хора работещи на терен (полицаи, РЗИ), пък даже и за персонала си в парламента. Ето това би било похвално ако го направят нашите народни избраници. Но се съмнявам.

Общи условия

Активация на акаунт