COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 553
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 115
Проблемът май не е в антибиотиците, а в пневмонията. Човек докато си е вкъщи и чака да се влоши няма как да знае дали има пневмония или не. Трябва да имаме поне достъп до рентген ако не до тест. Поне според мен.

Това е огромния и страшен проблем - да не можеш да отидеш една снимка да си направиш, платена дори, щото нямаш право да излизаш от вкъщи. Т.е. в ръцете на Бог си отвсякъде.

Мхм, защото отглеждаме здравна система, която в такъв момент не иска пациентите. Друго си е да докарваме отчетите до касата, но когато се наложи да лекуваме реално болните, системата рухва без дори да започнала да лекува Ковид. И да всяка здравна система се задъхва по света, но нашата я няма, съответно няма какво да се претовари. И затова - болните настрана ако обичате.

# 20 116
  • Буркина Фасо
Мантуто не показва наличие на имунитет, показва единствено дали си заразен с туберкулозна бактерия. Само на новородени бебета се слага БЦЖ ей така, на всички останали първо се прави тест - в случая манту и само при отрицателен тест се слага БЦЖ, в противен случай има риск от тежки нежелани реакции.
В България по незнайни причини се смята, че мантуто е проверка за имунитет - не е.
Както каза генералът, дай боже да е вярно.
ама генералчето каза и да следим бившата ГДР защото резултатите са интересни.  там са им слагали БЦЖ. Smiley
това чу ли го ?

# 20 117
Това е огромния и страшен проблем - да не можеш да отидеш една снимка да си направиш, платена дори, щото нямаш право да излизаш от вкъщи. Т.е. в ръцете на Бог си отвсякъде.
Да, звучи като присъда.
Ако си в задължителна карантина, заради потенциален Ковид, как ще излезеш, за да си направиш рентген? Нали ще те глобят 5000 лв.

# 20 118
Добре де, в момента ми се струва, че щом не искат да ни тестват поне да ни снимат дробовете. Това за безсимптомната пневмония ме побърква като мисъл. Чудя се дали човек би могъл да иде поне на такава снимка?

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 23:27 от lovely

# 20 119
Ако вирусът се повлиява от БЦЖ ваксина, логично е да се повлиява и от медикаменти за туберкулоза, но няма такива опити.

Не, няма такава логика. Едното е жива бактерия, с която сме еволюирали заедно и която взаимодейства с нашата имунна система по особен начин като имуномодулатор, другото са тежки антибиотици.

# 20 120
  • на пъпа на Златията
За Банско не се разбра нищо, защото НИЩО не стана.
А нищо не стана, защото няма какво да става.
Дигнаха пак една пушилка, в стил "Вижте ни каква хубава работа вършим!", измиха си ръцете и това е.

Скрит текст:
Аз пък хич не вярвам, че депутата е заразен.Пак си е чиста манипулация....
Как пък заразените височайши особи за 5 дена оздравяват  и не умират, а мрат само обикновени хора?!
Цялото Театро е тип "Ето, вижте, и богатите боледуват!"....

Има ли някъде сайт/блог/страница, където да подкрепя хора, искащи "Цялата тая дивотия да се прекрати!!!"?

Ама разбира се  че нищо не стана.

Преди 10- тина дни бяха по 1- 2 на ден , после стигнаха  10 -20  и днес колко са ?
33  , до края на седмицата ще започнем ли да броим по  50-60 на ден??
Ами нищо е разбира се , нали?  .

# 20 121
Скрит текст:
Реимунизация, но нямаш белег. Много хора около мен са изпълнили всичко по имунизационен календар, а нямат белег на рамото.
Тези с белега на рамото са, които са ваксинирани някъде преди 1978. Поколението след 78-ма (в което попадам и аз) нямаме този кръгъл белег на рамото, защото ваксината ни е слагана по някакъв друг метод. Не знам точно как и защо, но си спомням, че така са ми обяснявали навремето, когато питах дали имам ваксина и защо нямам такъв белег.

Аз имам. Доста след '78-ма съм, но е виден кръгъл белег.

# 20 122
То няма грип, но не може да няма други вируси от рода на кашлици, сополи и температури, гърла - които нямат общо с вируса. Голяма обърквация.
Значи схемата, ако нещо такова ти се появи каква се очертава...Звъниш на джипито, той ти казва как да се лекуваш. Ако си направиш тест и излезе положителен - оставаш вкъщи и не можеш и снимка да си направиш дори, ако чувстваш, че не си добре. Ако пък не си направиш тест и решиш да си пуснеш снимка на своя глава, докато чакаш някой да ти обърне внимание - впоследствие се окажеш с коронавирус - ми ти си минал през сума ти народ на път за снимката. Безумие и в двата случая.

# 20 123
  • София
Това БЦЖ звучи обнадеждаващо, ама не ми е ясно, ако нямаш белег считаш ли се за ваксиниран? И ако след първата бебешка имунизация си имал само отрицателно манту - считаш ли се за ваксиниран...
Сега гледах Португалия, дето уж прилагали БЦЖ - 7000+ болни, починали 160, критични 188.
A съседката й Испания? Над +100 000, починали - над 9 000
Разлика в населението - Португалия - 10 милиона, испания - 46 милиона. Т.е. - 4,5 пъти по-голяма е населенеито на Испания.
Случаите в Испания не са 30 хиляди (4,5 повече от тези в Португалия), а ок. 12,5 пъти повече....

# 20 124
Аз пак да питам някой ако знае. Как ги броят тези нови случаи след като не се правят тестове и съветите на спешните екипи някъде били - да не се ходи в болниците...?!

# 20 125
Скрит текст:
Реимунизация, но нямаш белег. Много хора около мен са изпълнили всичко по имунизационен календар, а нямат белег на рамото.
Тези с белега на рамото са, които са ваксинирани някъде преди 1978. Поколението след 78-ма (в което попадам и аз) нямаме този кръгъл белег на рамото, защото ваксината ни е слагана по някакъв друг метод. Не знам точно как и защо, но си спомням, че така са ми обяснявали навремето, когато питах дали имам ваксина и защо нямам такъв белег.

Възможно е, не споря. Помня, че така ни обясняваха навремето.

# 20 126
Скрит текст:

Възможно е, не споря. Помня, че така ни обясняваха навремето.
По-скоро до към 90та има хора с белези.

# 20 127
  • София
Без осигуровки е 30 годишния мъж от варненското село Кипра, до Девня. Сега се лекува във Варна, но си е дошъл от Великобритания с лек автомобил. Представете си път с кола от Великобритания до Девня. Бензиностанции, тоалетни, кафета по магистралата.
Той и тук се е поразходил преди да влезе в болницата, хем доволно се е поразходил. ..
А защо не е бил под карантина? За него наказание няма ли да има?

# 20 128
Тази работа с болниците не е само тук момичета и на запад действат по същият начин. Хората с леките симптоми си седят вкъщи, тези с по тежките се хоспитализират. Някой успяват и се възтановяват, други за съжаление не.

# 20 129
Мерси за разяснението за белега от БЦЖ, стана ми ясно.

Роналд, за Португалия дадох примера, защото в единия линк за БЦЖ я даваха като старана с прилагано БЦЖ - а то май излиза, че положението не е по-розово, предвид много по-малкото население от съседката й Испания.

Общи условия

Активация на акаунт