COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 898
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 385
Да попитам тези, които са против удължаване на извънредното положение- какво ще направите, ако утре ви кажат, че всички забрани падат? И аз си искам предишния подреден живот, но като нищо не е преминало, да излезна и да се бутам в хората ли?
Ще работя, спазвайки препоръките - маска, ръкавици, дезинфектант и на 2м разстояние.

# 20 386
  • Шумен
някой знае ли колко заболели на 1000 жители са необходими за да се обяви епидемия ?
в началото на март имаше грипна епидемия.

200 на 10000  по спомен, много сме далеч от тия цифри...

ето един линк:

https://www.dnevnik.bg/zdrave/2020/01/23/4020155_kakvo_triabva_d … biavi_nacionalna/

# 20 387
  • на пъпа на Златията
И аз мисля, че е по добре да хванем шведския модел, и на Дарвинов принцип да оцелеем. Не виждам смисъл от това ИП, необосновано никак, отделно всичко се блокира и много народ остава без доход. А като откараме и Май, отиде коня. Самия вирус е опасен, не споря, но е далеч от смъртността на много други болести! Ако теглим чертата на края от рак ще са умрели повече хора в БГ за ИП, отколкото от корона. И то щото няма да са имали възможност да получат адекватно лечение, а не нещо друго!

Пак ще го  го пусна
https://www.youtube.com/watch?v=ilUfmZVTfCA

Виж какво ти казва човека .
При колкото повече го пуснеш , толкова повече  ще се репликира , тъй  е толкова повече  вируса ще  се опитва да напада клетките  , поне аз го разбирам че няма да може повече да го спреш .
Да ти кажа ли до какво може да доведе това?
Просто трябва да се спре !! А става със защитни средства  и веднага изолация .

# 20 388
И да се вихри, и да не се вихри, максимума ще е до 5000 жертви! През това време ще се прекара от всички други. Аз съм добър приятел на жената в перфорираните черва, дето 10 дена я мотаха че е с коронавирус, та някой все пак се присети да провери със скенер, че в корема има не само коронки. Лошото е, че и друг приятел имам, който беше с нестабилна стенокардия и яко го беше стегнало в гърдите, не искаха да го приемат в бърза помощ, щото видиш ли било корона, момчето едва дишаше. Е, появи се един разумен кардиолог, та разпозна проблема. Затова казвам, че ще затрие тая простотия с вируса повече хора , които не са го пипнали, отколкото болните!
И то щото няма да са имали възможност да получат адекватно лечение, а не нещо друго!

А като се развихри ковид и се срине здравната система, тогава ще получат адекватно лечение, така ли? Освен това при дарвиновия принцип, който предлагаш, тези хора са едни от най-застрашените. Така че твоята загриженост за тях е меко казано фалшива и лицемерна. Ама много меко казано.

# 20 389
Щом по новините повдига темата за БЦЖ ваксината, дали пък няма нещо истинско в тази история?!

# 20 390
# 20 391
  • София
Да, Мериан, при промяна на условията се променя и поведението. Нормално е хората да се притесняват, защото са принудени да стоят вкъщи доста време и да не знаят какво се случва. В нормални обстоятелства на третия ден човек вече се обажда на ЛЛ или направо отива пред кабинета. Дори му се карат, че чака няколко дни. А сега при този вирус трябва да стои вкъщи.

# 20 392
  • София - Рим и обратно
https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/97750/Vielzahl-an-Lungene … en-in-Norditalien
Лекар ми изпрати тоя доклад в немско медицинско издание от 2018 г. Изследване установява силно завишени случаи на бронхопневмонии в района на Ломбардия. Започват проучвания и изследвания на водата.
Май правим софра с претоплена манджа?
Който иска, да го сложи в google translate, не е дълго. От телефона ми е трудно.

# 20 393
  • Точно където трябва
Добре де, всички да се самолекуват, сакън системата да е Ок. Та чак с-мата ще заспи.

# 20 394
https://www.vlastta.bg/momche-na-13-godini-pochina-sled-covid19v … zHm-DD-pTsLLthu9g

Момче на 13 години почина след COVID19 в болница в Лондон.

Явно не трябва да пазим само възрастните, защото COVID не прощава и на децата.

# 20 395
  • Другата България
Да, Мериан, при промяна на условията се променя и поведението. Нормално е хората да се притесняват, защото са принудени да стоят вкъщи доста време и да не знаят какво се случва. В нормални обстоятелства на третия ден човек вече се обажда на ЛЛ или направо отива пред кабинета. Дори му се карат, че чака няколко дни. А сега при този вирус трябва да стои вкъщи.
Ами трябва да си стои вкъщи именно заради условията. Заради които трябва да си промени поведението.
Ако иска.

# 20 396
Да попитам тези, които са против удължаване на извънредното положение- какво ще направите, ако утре ви кажат, че всички забрани падат? И аз си искам предишния подреден живот, но като нищо не е преминало, да излезна и да се бутам в хората ли?
Ще работя, спазвайки препоръките - маска, ръкавици, дезинфектант и на 2м разстояние.

И сега може да се работи. Като се спазва това соето сте и описали. Няма забрана да се работи.

# 20 397
https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/97750/Vielzahl-an-Lungene … en-in-Norditalien
Лекар ми изпрати тоя доклад в немско медицинско издание от 2018 г. Изследване установява силно завишени случаи на бронхопневмонии в района на Ломбардия. Започват проучвания и изследвания на водата.
Май правим софра с претоплена манджа?
Който иска, да го сложи в google translate, не е дълго. От телефона ми е трудно.

Бях чела, че в този район на Италия имат масово проблеми с дробовете по някаква причина, по принцип.

# 20 398
И да се вихри, и да не се вихри, максимума ще е до 5000 жертви!

И това го изчисли как точно? Сънува ли го или звездите ти го прошушнаха?
Пак те питам, ако сега здравната система ти се струва натоварена с ковид, как си представяш да се разтовари, ако пуснем ковид да се разпространява свободно навсякъде? Sleeping

# 20 399
Добре де, всички да се самолекуват, сакън системата да е Ок. Та чак с-мата ще заспи.

Всички без богоизбраните 😉
Нале. Тях задълже в болница под наблюдение.
За останалите - парацетамолче и вит.Цъ...😉

Общи условия

Активация на акаунт