COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 296
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 715
  • Пловдив
Soft Click, спор за прелитането на вируса от Китай към Европа няма.
Но пък такива сбирки на вярващи могат да се превърнат в развъдник на заразата.

# 20 716
  • София
Абсолютно вече не вярвам на Щаба и аз, а ги подкрепях много. Не мога вече да го гледам генерала как се мъчи да не отговори на директни резонни въпроси - за депутатите, за малкия брой тестове и да, основно за липсата на воля да затвори църквите.
Все се надявам, че това сега го правят, за да няма много бунтове, а като дойдат празниците, ще постъпят както трябва. Нооо, не вярвам вече.

# 20 717
Кой знае какво ще пропуснем, ако се събираме...дано да има здрав разум, че е по-добре една година да сме изолирани, отколкото да няма повече.

# 20 718
Скрит текст:
Има още, но всичко, което чувам, чета и гледам все повече остава в мен чувство, че ме лъжат, че са загрижени за хората.

Mama_Nana, няма как да са загрижени същите онези, които оставиха същите въпросни пенсионери от 30 години да умират в глад и мизерия.
В държава, в която хора, работили по 35-40 години, получават 100 евро пенсия и по още 20 - два пъти в годината, подхвърлени като на куче, не съм очаквала нито за миг, от самото начало, някой наистина да е загрижен.
Важното в момента е, че всички европрограми се опразват до шушка "за борба с коронавируса", със същия лозунг се тегли заем, със същия лозунг се очерня всеки, дръзнал да говори против правителството и назначения от него щаб, пак с този лозунг ни държат изплашени, смирени и неспособни дори да се ядосваме.
И в нищо от това няма конспирация. Това е нашата държава и нашата действителност.
Горките жени от Благоевград, съветвани да си пият парацетамола и да не товарят здравната система, горката жертва от гара Илиянци, останала нетествана и непроследена... За да има тестове за депутатите и болници за Домусчиев.
Приемам и заставам зад всяка твоя дума, защото всичко е истина, подкрепена с факти. Въпреки всичко, в момент като този, в който умират много хора накуп, не мога да остана безразлична и изпълнявам /ще продължавам да изпълнявам/ мерките, с надежда за чудо /друго не виждам/.
Не съм изплашена, не съм и ядосана, повече се чувствам наранена, защото открито  се подиграват, на цялото усилие и старание, на лишенията и загубите на много хора.

# 20 719
Не съм казала, че ще изчезне вируса или ще спре паниката. Казах, че като се намеси КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България) и най-вече мосю Домусчиев, прясно-прясно оцелял от COVID-19, и ще има "спешно преразглеждане" на мерките и извънредното положение. Или вие нещо решихте, че Борисов и компания наистина ги е грижа за вас? Или Мутафчийски, който си сменя мнението през около 12 часа? Извинете...

Добре, какво ще работи? Извън България като не работи, тука какво ще работи? Или сме независими?

Ако наистина тука четат журналисти - питайте не е ли редно да се сложи крайна дата за връщане в България, на желаещите, тия дето по принцип не им харесва в България, ама точно сега са решили, че ще се връщат. Както и не е ли редно да се карантинират отделно от семействата им, по хотели, санаториуми и т.н, на техни разноски? Да си платят на 14 тия ден теста и ако е отрицателен, тогава да се освобиждават от карантина?
Гледам в уърлдометъра на тоя етап смъртността е почти 20%. Тука в България ще е по-висока, щото няма да се борят за живота на обикновените хора. Ама и никога няма да стане официално, защото няма да влезнат  в статистиката.

# 20 720
Еми , ето.
Само нашият Синод е извън мерките. Така ли.
Бясна съм.
Цялата държава на стоп - пауза заради Синода.
Няма ли как да спрем това своеволие.
Всичко друго мога да приема, живея в тази държава от раждането си.И депутати, и бизнасмени с предимство.
Но заради Синода да се удължава ИП, прогнозно ?! Защото е видно, че това е основанието. Друго няма.

# 20 721
Много тъжно това за тираджията и родителите му, ако се окаже, че той ги е заразил. Иначе Мутафчийски специално се оплака от Пловдив, че не тестват според инструкциите и скоро щели да имат случка. Похвали обаче Бургас.

Аз като гледам и в София как тестват - визирам колегите на починалата жена от гара Илиянци, при положение, че се е влачила болна на работа няколко дни, и в Благоевград -  от контактните на починалите жени никой. Даже не са ги потърсили.

# 20 722
Цитат
То по принцип и в България няма да се празнува,
Ще празнуват масово.Някои се чудят могат ли да напускат града по адресна регистрация,за да отидат при роднини в друг град.Всички останали ще си ходят по гости,защото не е забранено да си каниш гости.Аз мислех,че при ИП е забранено събирането на групи хора на едно място.Полицаи ме светнаха,че само ако е на открито.На закрито нищо не може да ти кажат и можеш да имаш гости.Много хора плануват да се събират по Великден.Моето семейство не.Не каним никой и няма да ходим никъде.Спазваме социална изолация,но всички видяхме,че мерките са спекулативни и се обезмислят.

# 20 723
Някой следи ли САЩ? Току-що видях, че към момента са отбелязали близо 20 хиляди новозаразени. Това вече е доста плашещо...

# 20 724
  • София
За църквите съм сигурна, че Бочко не дава да се затворят - не обича да се конфронтира той, още повече с божия наместник, смее ли 😂 Генерала е серт, досега да им е сложил катинарите.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 23:07 от yovanka

# 20 725
Във фб гневен татко се заканва към протест срещу удължаването и мерките, заради това, че остават без доход. Има към 14 хил лайка и сумати подкрепящи. Няма да е само той. Всеки, който остава без доход за 3 месеца евентуално, ще се вдигне на бунт. 1 месец всеки може да издеяни, но тия мерки удължават във времето нещата, които така или иначе ще се случат.
Според вас как ще живеят хора на мин. заплата, чиито кредит е почти толкова или цялата отива в банката?! Сериозно?

# 20 726
  • Варна
Вие не разбрахте ли ,че приетите мерки са бутафорни и просто са оставени вратички, за да се заразят възможно най-голям брой хора. Нямат и намерение да лекуват никой, както се вижда , освен тях си. Продължават да се връщат хора от рискови държави. Не се правят тестове. Не се приемат хора в болници. След 2 месеца, кой оцелял, оцелял , останалите ще са придобили "стадния " имунитет.  В тази картинка, дали ще забранят ходенето на църква , няма никакво съществено значение.

# 20 727
Много тъжно това за тираджията и родителите му, ако се окаже, че той ги е заразил. Иначе Мутафчийски специално се оплака от Пловдив, че не тестват според инструкциите и скоро щели да имат случка. Похвали обаче Бургас.

Аз като гледам и в София как тестват - визирам колегите на починалата жена от гара Илиянци, при положение, че се е влачила болна на работа няколко дни, и в Благоевград -  от контактните на починалите жени никой. Даже не са ги потърсили.
Добре нали казаха да не се ходи болни на работа.. Самосъзнание трябва

# 20 728

Аз някъде четох, че били уж карантинирани контактите на жените от Благоевград.

# 20 729
Някой следи ли САЩ? Току-що видях, че към момента са отбелязали близо 20 хиляди новозаразени. Това вече е доста плашещо...
Над 20 хиляди днес.
Не са готови за това.
Нямат здравна система, която да поеме наплива...
Ще бъде зле, за най бедните...Ще умрат доста хора.

Общи условия

Активация на акаунт