COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 415
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 730
Не съм казала, че ще изчезне вируса или ще спре паниката. Казах, че като се намеси КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България) и най-вече мосю Домусчиев, прясно-прясно оцелял от COVID-19, и ще има "спешно преразглеждане" на мерките и извънредното положение. Или вие нещо решихте, че Борисов и компания наистина ги е грижа за вас? Или Мутафчийски, който си сменя мнението през около 12 часа? Извинете...

Аааа излиза,че вие сте заинтересувана за нас.
Може  да се окаже че КРИБ проявява повече човечност от вас и да са  проумели, че бизнес без хора не се прави.
Защото аз не чух едрия бизнес  да роптае срещу мерките, колкото разни обидили се фризьорки.маникюристки и други ЕТ-та.
Нали се сещате какви данъци плащат едните и какви другите. И кой в момента иска държавата да му плаща, щото не работел.
Аз не мисля, че ИП ще продължи повече от 13 май.
 Хайде изчакайте да мине Великден пък тогава се възпалявайте.

# 20 731
Семейство Домусчиеви е дарило 100 000лв на болницата в Ловеч

https://www.economic.bg/bg/news/12/sem-domuschievi-dari-100-000- … ata-v-lovech.html

# 20 732
  • София
Ама никой не следи контактните, това е въпроса. Вместо да впрягат де шо има полицаи да обикалят по паркове и градинки, да ги накарат освен карантинираните, да поставят под карантина и контактните. Така се прави. А не да разчитат на самосъзнанието им.

Много ясно, че леля Пенка, която изкарва единствените си пари за живеене от магазина, в кохто работи, ще се мъкне там до последно, за да има пари за да яде. В тези моменти у повечето хора самосъзнанието е на друго ниво....

Мъжът ми се опитва да си уреди час за специалист, едвам едвам с триста зора успя, защото цялата ни здравна система е спряла! Едвам се намират лекари, консултации..... Да не говорим колко важни планови операции са отменени.

И междувременно по 60пъти на ден ти се повтаря колко е зле положението и как мерките не работят. То който не го хване параноята и не получи задух от стрес в един момент, ще да е егати здравеняка.

# 20 733
Скрит текст:
Аз не мога да разбера защо изобщо все Италия ни е голямото плашило. Защо да не сме като Полша, Словакия, Словения, Хърватия? Не можем да станем като Италия, просто е невъзможно. .... Отделно на това сме по-доказано рядко населени. И като говорим за Италия, говорим за Ломбардия, която не е цяла Италия! Аман от глупости. Разберете, ние се движим примерно наравно с другите бивши държави от соц блока.
Ние не се движим. Движи се вируса.
И не му пука дали е в бивша соц държава, в развита демократична или в страна с палатки.
Заразяването нараства по еднакъв начин във всички засегнати страни.
При нас е илюзорно по-бавно, заради малкия брой тестове.
Скрит текст:
А че не можем да станем като Италия... Има математически, биологически, расови, възрастови или какви спънки?!? Дано не ставаме.
Забелязвам, че има хора вадещи заплати, занимавайки се с нови технологии, а без никакво понятие от математика, статистика, елементарна логика... За мислене се смята търсенето на конспирации и роптаенето срещу всякакви мерки...

Ами ако е така, защо ни е това извънредно положение?
Ако илюзорно е по-бавно, защото няма тестове означава, че вирусът въобще не е толкова страшен и смъртоносен, колкото го описват, не мислите ли? Защото ако е толкова тежък и при положение, че смятате, че вече са много заболелите в България, вече щяха да са използвали новите вентилатори...все пак, те са едва 500.

Мисля, че това, което от тук нататък трябва да се направи и се уморих да повтарям, е мерките да се насочат към рисковите групи, а всички останали да продължат да си живеят нормално, с повишено внимание откъм социално разстояние, хигиена, който иска маски и така.

# 20 734
Само да споделя първата ми мисъл в главата, след като прочетох за църквата “Искат от мен да стоя вкъщи, а на Великден ще се съберат стотици хора БЕЗ призив #останисивкъщи? Искат от мен да не излизам, да пазя дистанция, да не пазарувам ежедневно, а стотици вярващи ще отидат да се скупчат там ?” Адски демотивиращо. Много хора ще спрат да правят и малкото, което са правили с цел предпазване. Първичното чувство, което изпитах беше дразнене. Не е честно.

# 20 735

Мисля, че това, което от тук нататък трябва да се направи и се уморих да повтарям, е мерките да се насочат към рисковите групи, а всички останали да продължат да си живеят нормално, с повишено внимание откъм социално разстояние, хигиена, който иска маски и така.

А кои са вече рисковите групи. Последния починал на 40 години..
Вие ли ще определите кой е рисков и кой не, кой ще живее и кой не.

# 20 736
Отделно чета, че в Америка, където няма също възможност всички да са в болница се дават комплекти с лекарства и апарати за дишане на всеки болен. Тук няма такова нещо. Пий парацетомол. Със същия успех могат да ти кажат: пий чай. Просто тук който го хване е потенциален пътник, ако организма му не се справи сам. Абсолютно безобразие е това! Защо няма комплекти като в Америка? За тестовете пък изобщо не ми се говори.

В Америка нещата са зле. Онзиден даваха интервю с българка, която раказваше как се грижат за болните там. Тъй като нямат достатъчно апарати въртят един апарат на двама души - 10 минути го слагат да обдишва един, после 10 минути друг. И така - който оцелее. Това е в болниците. И не знам изобщо колко точно е вярно това, че имат достатъчно апарати, та чак и по домовете да ги изпращат.

# 20 737
  • София - Рим и обратно
Радостта на някои, че умират възрастни, може да я изхвърлите в коша. Починал е 40 год мъж в Пирогов. Мир на праха му.
Грозно е да се говори за нечия “радост“ от смърт, особено без конкретни доказателства.
А 40 годишния, ти знаеш ли от какво точно е починал? Не се заяждам, но всеки ден умират 40, 30, 20 годишни...

# 20 738
  • София
Вие не разбрахте ли ,че приетите мерки са бутафорни и просто са оставени вратички, за да се заразят възможно най-голям брой хора. Нямат и намерение да лекуват никой, както се вижда , освен тях си. Продължават да се връщат хора от рискови държави. Не се правят тестове. Не се приемат хора в болници. След 2 месеца, кой оцелял, оцелял , останалите ще са придобили "стадния " имунитет.  В тази картинка, дали ще забранят ходенето на църква , няма никакво съществено значение.
To добре, ама няма да стане за 2 месеца, единият, от които, вече изтече....

# 20 739
Според вас как ще живеят хора на мин. заплата, чиито кредит е почти толкова или цялата отива в банката?! Сериозно?

Трудно, да не кажа никак. И какво следва? Да се отменят всякакви мерки, юруш на парите, пък каквото стане.

# 20 740
April, дреме му на едрия бизнес. Малкият и средният бизнес са тези, които страдат и затъват. Те ще са потърпевшите.
Аз работя в най-голямата компания в нашия сектор, пряко сме засегнати от ситуацията, но шефовете казват - спокойно, имаме ресурс да се справим. Мои колеги и приятели от по-малки компании в същия сектор ми споделят, че техните шефове са им казали, че могат да издържат- в едната компания два месеца, в другата - един,третата вече е минала на половин работен ден.

Кафе, получил е сърдечен арест.

# 20 741
Досега ви призовавах да не се обръщаме един срещу друг - млади срещу стари, местни срещу емигранти, вярващи срещу невярващи, ама вие вече прекалявате. Сега и срещу депутатите и олигарсите скочихте. Срам нямате ли? Край, спирам, каквото искате правете Joy Wink

Не ние, те трябва да имат срам.

# 20 742
Чудя се защо всички си мислите, че испанците, французите, американците, англичаните са толкова тъпи, че не са се сетили да вземат мерки, а ние сме толкова отговорни и сме открили топлата вода.
Просто преценяват, че ще има жертви, примиряват се с тях и се хвърлят в боя.
Мерките се приемат едва, когато е тръгнала заразата, за да могат да вървят на някъде.
Знае се предварително, че ще има натиск към здравната система, но той няма да е с такъв интензитет, както натискът към всички останали системи след това.
Според мен умишлено не се взеха мерки в повечето големи страни още, когато са имали идея какво ще се случи.

# 20 743
  • Бургас
Радостта на някои, че умират възрастни, може да я изхвърлите в коша. Починал е 40 год мъж в Пирогов. Мир на праха му.
Грозно е да се говори за нечия “радост“ от смърт, особено без конкретни доказателства.
А 40 годишния, ти знаеш ли от какво точно е починал? Не се заяждам, но всеки ден умират 40, 30, 20 годишни...
Е те писаха че сърцето на човека  е спряло, светла му памет. Обаче в статистиката е жертва на Коронавируса.

# 20 744
  • тук и там
Белгия- 13,964 общо, от началото,но  сега се правят тестове само на тежките случаи вече-тези за хоспитализация,което ще рече че са много повече..
Хоспитализирани-4,995
 Под интензивна грижа-1,088
 с Вентилация- 834
Починали-828
Вече 54 процента от всички легла за интензивна грижа за заети.

Не  вървят добре нещата. Знам че  сигурно около 98 процента от хората не ги интересува какви са цифрите във Белгия.Но това са цифри за държава,която по площ е по-малка от България.По население е по-голяма,но са съпоставими нещата горе-долу. Та може да представлява интерес за някого.

Общи условия

Активация на акаунт