COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 690
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 865
Носенето на маски остава препоръчително и допълнително ще се прецизират местата, в които ще е задължително, нали така?
Вчера се наложи да посетя банков клон в София, в който ме посрещна преграда с табела, че достъпът вътре е само с лични предпазни средства-маска. Имах. Да имате впредвид.
Във Варна пък, в градския транспорт раздавали еднократни маски.
Надявам се и на 7-ми, отнякъде да намерят и да раздават в пощите, когато тръгнат пенсионерите за пенсиите. Решават обектите по свое усмотрение изглежда засега.

# 20 866

Цифрите са си цифри. За сега е едно нищо, акО да не се тества повсеместно, но 8 починали за да спреш всичко си е Бай Ганьощина от всякъде. А мерките са привнесени, но от други общества, с различен манталитет и възможности, ако ме разбираш. Едва ли. Успех с този начин на мислене и плюене ти желая

Колко хора според теб трябва да умрат, за да ''спреш всичко''? Защо да се чака да пламне преди да се вземат мерки, чиито ефект ще е много по-малък, защото междувременно много голям брой хора ще са заразени и ще умрат СЛЕД въвеждането на мерките? Хора, чиито животи биха били спасени, ако мерките бяха започнати предварително?
Остави манталитет и възможности, хората са хора и умират еднакво. Особено пък страни като Италия и България с голям брой стари хора.

# 20 867
Изхабиха 200 теста за безсимптомните ни депутати, колко пари в кофата!

# 20 868
  • Петрич
April 1 (GMT)
4782 new cases and 727 new deaths in Italy [source]
March 31 (GMT)
4053 new cases and 837 new deaths in Italy [source]
ето това е италия на 31,03 1/04
четете и мислете преди да публикувате нещо което да нагнети обстановката още повече!

# 20 869
  • София
Журналистите счупиха тъпометара. Явно са забравили, че са там, за да отразят и подават информация към широката публика. Ако ги е страх, да си го питат лично.

# 20 870
Здравейте.Знам,че в темата има много компетентни по различни казуси.Имам въпрос,зададен от моя приятелка,която няма профил тук.Тя живее в село,в което нямат аптека(аптекарката си е взела 2мес. отпуска,което изобщо не е редно според мен).Нямат банки и банкомати.Имат 3 хранителни магазина,в които няма голям избор на храна и продукти.Повечето хора пазаруват в областния град.Имали са автобуси на час,които вече са спрени.Имат автобус сутрин рано и вечер късно,който е удобен само за работещите.Има си декларация,има си и уважителни причини(грижи се за възрастна роднина,която не вижда,астматичка и със сърдечни проблеми).Но няма как да излезе извън селото.Пита ме към кого да се обърне.Подписка ли да събере от съселяните си..Към РЗИ ли?

# 20 871
  • Петрич
Че нямат ни ренген, ни лаборатория, че никой не ги е потърсил да пита има ли болни, няма ли. Едната обясни как изключително трудно е вкарала пациент с пневмония в болница

че не са крили случаи и че има взети само 21 или 23 проби.
по време на карантината са пуснали и проверяващи органи по обектите за проверка.пълно мазало и разбиране за понятието карантина.

# 20 872
Здравейте.Знам,че в темата има много компетентни по различни казуси.Имам въпрос,зададен от моя приятелка,която няма профил тук.Тя живее в село,в което нямат аптека(аптекарката си е взела 2мес. отпуска,което изобщо не е редно според мен).Нямат банки и банкомати.Имат 3 хранителни магазина,в които няма голям избор на храна и продукти.Повечето хора пазаруват в областния град.Имали са автобуси на час,които вече са спрени.Имат автобус сутрин рано и вечер късно,който е удобен само за работещите.Има си декларация,има си и уважителни причини(грижи се за възрастна роднина,която не вижда,астматичка и със сърдечни проблеми).Но няма как да излезе извън селото.Пита ме към кого да се обърне.Подписка ли да събере от съселяните си..Към РЗИ ли?
как няма как да излезе от селото, пробвала ли е да каже къде отива, а именно за лекарства?

# 20 873
Да се обърне към кмета, който да организира транспорт или пазаруване на храна и лекарства!

# 20 874
  • София
Генералът май прехвърля топката към РЗИ за всички гафове

# 20 875
Имат автобус сутрин рано и вечер късно, който е удобен само за работещите. - > значи може да излезе... За нея специално няма кой да пусне автобус. Да отиде с някой комшия с кола...

# 20 876
  • София
LillyM, колко българина са изследвани с надеждни тестове?

Колко българи....
Само ако не си българка можеш да бъдеш извинена.

# 20 877
Няма с какво да излезе от селото.Няма автобус.Освен такси,което струва над 10лв,друг избор няма.Няма шофьорска книжка,няма автомобил,няма желаещи да я закарат.Какво може да предприеме,за да им осигурят автобус поне още 1-2 пъти дневно.

# 20 878
Браво на журналистите тази сутрин!

# 20 879
Нали ти отговорих. Към кмета да се обърне. Ако той не съдейства, към доброволци от съответния район

Общи условия

Активация на акаунт