COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 575
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 985
Франсоаз, 2000 починали са 0,03% от населението.
Скрит текст:
Натоящият вирус, без взети мерки, убива горе-долу по 10 на това, държавите със закъснели мерки го изпитват в момента на гърба си. Ако не се бяхме затворили, щяхме да имаме 20-тина хиляди в края.
Не знам точно кое продължаваш да не разбираш, честно.  Даже не се и ядосвам вече, минах я тая фаза.
А какъв % са 10 починали, на 7 000 000?
И нали все повтаряте, че българина е непослушен, не си седи дОма да трепери от страх, ами се е юрнал по разходки и обиколки на паркове и градини?
Това не означава ли, че с мерки, и без мерки, починалите пак ЩЕ са 10?
И последно, че и на мен взе да ми става досадно....
10 жертви имаме заради мерките, щото хората са послушни и си седят по къщите?
Или, въпреки мерките, щото хората са разхайтени и ходят насам-натам като изоглавени?

Като твърдите нещо, поне бъдете последователни в твърденията си....Smiley

# 20 986
# 20 987
Не са непременно "дефицити" в смисъл на олигофрения (означава малко интелект). Просто хората, при невъзможност да си обяснят някои факти, било то поради незнание или неразбиране, са склонни да съчиняват всевъзможни глупости или да вярват на такива.
Все пак, вярно е, че в повечето случаи, конспиративните теории намират почва сред по-слабоинтелигентни индивиди.
Това провокира - какви са хората, при които има невъзможност да обяснят фактите, въпреки знание и разбиране и са склонни да лъжат. В повечето случаи, висоинтелигентни индивиди го правят много умело.

Цитат
Ще се справим и този пьт, давайки светъл пример на останалите народи.
И как точно да стане това, с примера!

# 20 988
  • Сф
Е, кой как го облъчват и колко му е капацитета на багажа не се наемам да определям.Вижда се при криза кой как реагира и колко го в страх по действията му и към него самия и към околните.

# 20 989
  • София
За мен цялата история с грип Б си беше протакане от незнаене какво да правим.... вероятно са имали вече съмнителни непотвърдени.
100%!
Не случайно дадоха и втора грипна. А и тоя грип тип Б с бая пневмонии протече. Според мен ние си действаме по стар обичай - знаем какво е положението, но бавим. Примерно, аз очаквам че у нас вече има нарастване, но задържат да го кажат, за да затегнат първо мерките и паралелно да обявят по-сериозното нарастване. И ще кажат - ето видяхте ли, добре че въведохме мерките, а не чакахме....

# 20 990
В Австрия имат добър план : ще тестват 200 здрави индивида, подбрани на случаен принцип
За съжаление това не е вярно, медиите явно разказват непроверена информация. SORA е институт, който ще направи 2000 теста на случаен принцип, като от едно и също домакинство ще вземат проба само на един, дори и да са изтеглили повече и ще се съобразят с големината на различните общини. Доброволно е участвието, ако те изтеглят и няма квоти за пол или възраст. Искат да проверят твърдението, че от населението са заразени между 0,3% и 2% към днешна дата.

ПП В сряда ще излезе резултатът.
Актуално заразени: 10 809. Направени са 55 863 теста. (сайт на министерството)

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 10:51 от Анонимен

# 20 991
  • Пловдив
Смятам, че към края на април ще може да се прилагат тестовете за антитела. Ще са минали почти два месеца. Горе-долу за толкова време държавите с много заразени достигнаха пика. Така, ако се правят масово тези тестове, които са бързи и достъпни като цена, ще може да имаме някаква по-реална преценка на ситуацията. Сега не може да се тества масово с тези тестове, които са бавни и само доказват заразата, затова единственото, което може да правим е да спазваме изолацията и да си носим маските. Вирусът, колкото и дълго да живее във въздуха и по повърхтости, му трябва гостоприемник, за да се разпространява. За два месеца изолация ще се елеминират гостоприемниците, а тези, които са били болни или контактни, ще са оздравели. Дай Боже оздравели, а не умрели. Аз така го виждам.

# 20 992
  • София
И нали все повтаряте, че българина е непослушен, не си седи дОма да трепери от страх, ами се е юрнал по разходки и обиколки на паркове и градини?
Това не означава ли, че с мерки, и без мерки, починалите пак ЩЕ са 10?

А, не знам кой го твърди това, аз не.

# 20 993

Това го наблюдавам в обкръжението ми, именно най-слабоумните вярват в конспиративните теории.

Това е нормално. Нискоинтелигентните хора нямат необходимите логически умения за да свързват факти и на тази база да првят логични заключения. Вместо това, едно конспиративно обяснение е удобно и спестява непосилни, интелектуални усилия.

# 20 994
Като сте почнали да коментирате, че конспирацията е  за хора с умствен дефицит, да обърнем поглед и към другата страна на въпроса- активните мероприятия, пропагандата, фалшивите новини. Тез без умствен дефицит откъде са сигурни, че боравят с верните факти и не са жертва на някое такова мероприятие.
Все пак това, което не е конспирация обслужва официалната версия и вярата в него означава голям кредит на доверие да правилно решение и управление на кризата.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 11:42 от zari65

# 20 995
40 годишният дето починал снощи, не починал от пневмония , а от белодробна емболия...(не че знам какво е второто и дали се получава от вирус)

Белодробната емболия се получава от съсирена кръв, която запушва белодробната артерия. И аз не знам дали може да се причини от вирус, мисля че не. По-скоро се получава от тромбове. Имам приятел, който прескочи трапа на косъм. Не е бил болен изобщо.

# 20 996
Ли Лу, благодаря, че коригираш тукашните митове за Австрия, които, както видяхме, циркулират и на висше държавно ниво. Ето затова говоря. Митове циркулират и за другите държави, защото се информираме от фейк източници от нет-а.
Затова е много важно какво казват съфорумци от съответните държави.
За мерките, за болниците, за труповете, за всичко трябва да се подхожда доза критично, а не с истерия.

# 20 997
САЩ: +26,885(215,429) случая
+1,029(5,068) смъртни случая

САЩ са първата държава, която съобщава повече от хиляда смъртни случая на ден. А Тръмп им е казал да очакват между 100 хиляди и 240 хиляди жертви и това при взетите мерки за митигация.

# 20 998
Здравейте, аз винаги съм била от тези, които само четат и не пишат в тази тема. Спрях да гледам новини и от седмица само вас чета, за да се информирам.
Пиша ви, защото искам да ви споделя за колегите ми в Лондон.
Виждам, че много хора се притесняват, че тук се удължава извънредното положение. Страхуват се да не загубят работата си. Напълно им съчувствам.
Представете си обаче обратното, което всъщност беше реалност в Лондон доскоро. Хората бяха притеснени за себе си и за близките си. Притесняваха се, че прекалено леко се отнася правителството към ситуацията. Имаше дори обвинения към мениджмънта на фирмата, че все още не ги бяха пуснали да работят от вкъщи, когато при нас вече имаше обявено извънредно положение.
Не казвам, че знам кое е правилно или кое не е. Поста ми не е с цел да подкрепи каквото и да било. Просто да ви споделя, така да се каже, обратната страна на монетата.

Отделно, искам да споделя друго мое впечтление. Наложи ми се да отида за направление за изследвания (не-корона) до докторката. Точно до нас има два сторежа. Работниците предимно са роми. Сякаш нарочно запречваха пътя ми и кашляха срещу мен (наистина се надявам, че съм откачила и си въобразявам неща). Беше ужасен момент. Впоследствие се качих в автобуса - същата ситуация. Всички нормално изчакват и спазват дистанция - само те се бутат (буквално се допират в теб, при все, че има много много място). С маска и ръкавици бях и мисля, че точно това ги предизвиква. Против всякакви задължителни маски бях, докато не видях това.

# 20 999
Георги Дяков, хайде обясни ни тогава колко мг/ кг телесно тегло се дозира хлорохина Simple Smile Щом само ти от цялата държава знаеш.
Това, което го пише в листовката е средностатистическа информация. Фактори като възраст и килограми са основни, но индивидуалния отговор на организма трудно може да се предвиди, ако не се следят показателите, които показват този отговор. Има индивиди, които могат да поемат много повече от средната доза, но има и такива, които при минимална доза дават същия отговор, за тях средната, по учебник, вече е отрова.

Общи условия

Активация на акаунт