COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 687
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 21 015
  • София
Никакви катаклизми не предотвратява щаба.
Замита нещата под килима.
Тестване на свои от държавни субсидии, а хора които наистина са болни в къщи на самолечение,  без тест. Колко души в последния момент в болница и скорострелно починали.
Но на масата и дай числата от щаба.
Ще повярвам на управляващите, когато имат връзка с ЛЛ, тестват се хора лекуващи се в къщи, следят се тези с + тестове. Не само да изкарват случаите стигнали до болница и единствено техните семейства, а контактните с тях, ако се разболеят и някой опре до болница.
Но мантрата вие сте отговорни, вече така се е вклинила, че като омажат положението- народа ще е виновен, нали защото не е бил послушен.

# 21 016
Би било редно, ако младият мъж е починал от белодробна емболия да бъде изваден от статистиката за смъртност от ковид.

# 21 017
Вчера слушах Кантарджиев, обяснява по случай зададен въпрос за ваксина. Как вирус от животно на човек се адаптира - 1 ставаме по-лесно възприемчиви, 2 предавайки се от човек на човек по - малко безопасен.
Трябват месеци за да се отчетат късните странични ефекти, един път здравно заразяване, втори път ваксиниране плюс заразяване.

Вече повечето от екрана смениха плочата, това как вируса си мутира го настояваше преди това д-Мангъров

# 21 018
Би било редно, ако младият мъж е починал от белодробна емболия да бъде изваден от статистиката за смъртност от ковид.

И аз така мисля, поне аз не я свързвам с вирусът. Само, че по новините казаха, че рязко му спряло сърцето? Откъде това инфо, че е белодробна емболия?

# 21 019
Има вирус, нанася поражения, борим се с тях.
О, канцлерът на Австрия и той така емоционално говори вече, не го слушам. "Всеки един ще познава умрели от корона." И веднага звъннах на бабата да и кажа да спира, ако гледа директното излъчване. Иначе не съм от вярващите, че е конспирация или неглежирам положението. Напротив, осъзнавам заради близките ни, които работят в болници, какво се случва. Но искам мерки, а не емоционален натиск.

Иначе тук на 2:40 водещата пита дали маските и в Австрия ще станат задължителни на обществени места, както било в България. Оф, и в нашето медийно село е същото, хора.

Общо взето преразказаното от мен и от Лу е едно и също.
Да, аз може би разбрах, че медиите имат предвид, че масово ще тестват на принцип и затова казах, че не е верно. Иначе има такъв метод, но е само сега в агенция SORA и ще се случи веднъж според информацията към днешна дата. Цифрата е 2000 в цялата страна, проверих пак за по-сигурно.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 11:30 от Анонимен

# 21 020
  • Пловдив
Само че казаха преди дни, че щом има доказан ковид, се отчита като починал от ковид. Ако не сменят мнението си до утре.

# 21 021
Тук в Уикипедия има таблица на държавите с брой направени тестове. За Норвегия и Швеция цифрите са достоверни според официалните данни, т.е. може да се предположи че и останалите данни са верни.

Беларус е направила почти 2 повече от Белгия и с 6000 теста повече от Швеция..... Беларус ?!
Не го вярвам ....

# 21 022
Снежана, Генералът каза, че поради внезапната смърт се предполага белодробна емболия, а не пневмония. Дори не спомена сърце.

Само че казаха преди дни, че щом има доказан ковид, се отчита като починал от ковид. Ако не сменят мнението си до утре.

Тази глупост изкуствено ще надуе процента смъртност.

# 21 023
Журналистите сутринта бяха доста по- агресивни, и с право.
Ноо защо никой не зададе въпрос депутатът в какво състояние е, и дали е в болница.
Разбрах от темата, че е стойностен човек, но дали и за него важат общите правила- по- леките случаи, вкъщи и лечение по скайп.

Направо се моля отнякъде да ми цъфне контакт с болен от корона и да ме изследват. Ама двайсе дни съм в изолация, та няма как да ми се сбъдне мечтата. Не ми се смейте . Сега има тестове за контактни, та по-голямо внимание биха ми обърнали в такъв случай, отколкото реално да ми се яви нужда.

# 21 024
Никакви катаклизми не предотвратява щаба.
Замита нещата под килима.
Тестване на свои от държавни субсидии, а хора които наистина са болни в къщи на самолечение,  без тест. Колко души в последния момент в болница и скорострелно починали.
Но на масата и дай числата от щаба.
Ще повярвам на управляващите, когато имат връзка с ЛЛ, тестват се хора лекуващи се в къщи, следят се тези с + тестове. Не само да изкарват случаите стигнали до болница и единствено техните семейства, а контактните с тях, ако се разболеят и някой опре до болница.
Но мантрата вие сте отговорни, вече така се е вклинила, че като омажат положението- народа ще е виновен, нали защото не е бил послушен.

Аз съм от повече от седмица с лек задух, лека кашлица, болки в гърдите , но без температура.
Минах през Пирогов - само ме преслушаха, изписаха ми витамини.
От там при личния лекар - на ренгена излезе бронхит. Изписаха ми антибиотици, но седмица след това нямам подобрение.
Тест за корона вирус не може, нямам температура. Ако обърна на пневмония може и да ми пуснат.

# 21 025
Снощи съобщиха, че Адемов е в добро състояние. Но ще бъде, въпреки това, приет в болница. Ноу комент.

# 21 026
Тук в Уикипедия има таблица на държавите с брой направени тестове. За Норвегия и Швеция цифрите са достоверни според официалните данни, т.е. може да се предположи че и останалите данни са верни.

Беларус е направила почти 2 повече от Белгия и с 6000 теста повече от Швеция..... Беларус ?!
Не го вярвам ....

Гледай към коя дата са цифрите - за Белгия броя направени тестове са до 18 март, на Беларус до 30 март.

# 21 027
Физическото дистанциране като стратегия е абсолютно безполезно, ако откриваш някакви случаи без да тестваш и изолираш контактните. Това, което има като стратегия в България е наливане на вода, в продънена каца...
Нямам никакво обяснение, с какво щабът си уплътнява времето между пресконференциите, трябва непременно някой да зададе въпроси в тази връзка, например:

Какво прави държавата да се сдобие с тестове ? Имат ли представа на какъв етап от епидемията се намира България? Какво се прави като подготовка за следващия етап? Каква им е цялостната стратегия?

От случващото се в момента, излиза, че държавата е хлопнала кепенците и чака вирусът да си изчезне от само себе си, прехвърляйки цялата отговорност на гражданите...
Подобна стратегия е по-малоумна и от шведската.

# 21 028
Защо искате да ви изследват като 20 дни сте в изолация? Това изследване без симптоми какво ще ви даде...
Може би е добре да почне тестуване от работодатели на неспиралите да работят.

# 21 029
Слушах днес Министъра на образованието и с идеята децата да влязат в училище на 14 май,
Защо ли това ми се струва нереалистично?
14 юни е друг въпрос, да , но Май е прекалено скоро, колко от вас ще си пуснат децата сред всички други в една сграда след едва приключило ИП . .......

Искрено съжаление  отправям към децата след 7 и 12 клас, всичко е напълно неясно за тях.
Министъра каза че се обмисля и учене през събота, а аз си мисля че и през лятото ще трябва, дано не съм лош пророк.

Общи условия

Активация на акаунт