COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 485
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 210
Продължавам да не разбирам принципа, на който се тества. Кому се полага безплатен тест?
На контактни лица (вкл. ЛЛ) не се полага, на хора със симптоми и пак контактни - също.
Как решават кой да се тества, като изключим важните персони? Някакъв логичен принцип, целящ реално опазване здравето на хората има ли?

Дано се светнат, че ако не започнат да тестват повече хора със симптоми, смъртността при нас може да излезе доста по-висока. И реално, и на книга.

# 21 211
Пак вестник СЕГА : "Все повече тежко болни хора не получават адекватна медицинска помощ заради истерията около коронавируса и презастраховане на лични лекари и болници. Някои пациенти се третират погрешно като болни от COVID-19 и получават погрешни инструкции за домашно лечение. "
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bolnici-otkazvat-pr … aradi-koronavursa

Значи, аз до сега заставах на страната на лекарите, че им е тежко на хората и да ги разберат и тях, но вече мисля - 5000 лв глоба за невдигане на телефон от ЛЛ, 10000 лв. при отказ от лечение и съд ако болен с доказан коронавирус се влоши в дома си. Така добре ли е? Няма само нас да ни глобяват с баснословни суми и да ни плашат със затвор.

# 21 212
  • в страната на чудесата
Китайците супресираха тайванските съобщения до СЗО. Тази организация трябва да бъде закрита, вместо това е кандидат за световен жандарм.

# 21 213
5000 лв глоба за невдигане на телефон от ЛЛ, 10000 лв. при отказ от лечение и съд ако болен с доказан коронавирус се влоши в дома си. Така добре ли е? Няма само нас да ни глобяват с баснословни суми.

А защо само с коронавирус? Тепърва ще измират доста хора от други (лечими) заболявания защото са лекувани по телефона, ако ЛЛ въобще отговаря на обаждания.

# 21 214
  • При семейството си
unabella, аз ли...да престанат да ми вменяват вина как заради неспазването на наложените в БГ мерки, при положение че същите не изискваха и все още не изискват даже затваряне на всички по къщите, не сме го убили този вирус за 2-3 седмици.
Видно е вече, че дори с мерките, приложени в Ухан, не го убиха и се страхуват от втори, трети и н-ти вълни. Хонконг защо обмислят отново карантина, защото го убиха ли и май си седяха по къщите повече от 2-3 седмици.
Спазвам мерките, не съм казала, че някакви мерки, ограничения не трябва да има, ама тази мантра "вие сте си виновни...само да се бяхте зазидали 2-3 седмици вкъщи" ми идва в повече.

# 21 215
Извинявам се, ако е коментирано, но се изкуших да проверя картата на Германия, има значителна разлика в разпространението между бившите източни и западни провинции наистина. Има ли разлика в подхода към изследванията, или обективно е така?

# 21 216
И аз съм "За" ранното диагностициране и лекуване. От друга страна явно и в болница не е безопасно, че и там циркулират разни вируси и бактерии, които могат да се окажат по опасни от опасния вирус. У дома пък да бъдеш оставен на самолечение пак не е добра идея. Направо не знам.

Нещо чува ли се дали можеш да пиеш антибиотик, ако имаш някакви симптоми, че нещо тези парацетамол и вит С дето ги препоръчват не ми вдъхват доверие.

# 21 217
Мнението на германския вирусолог Мартин Айхнер:
https://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D1%82%D0%B0%D0%B … OKnBfiIrNolCQDllY

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 15:17 от Не се сърди, човече

# 21 218
И аз не мога да разбера защо сега изведнъж се присетиха, че Китай лъже. Накъде отива този свят, щом Щатите, ЕС и Путин чакат официални данни от Азия, а не си ги набавят сами!

# 21 219
Извинявам се, ако е коментирано, но се изкуших да проверя картата на Германия, има значителна разлика в разпространението между бившите източни и западни провинции наистина. Има ли разлика в подхода към изследванията, или обективно е така?

Според най-новата теория ГеДеРейците били задължително БЦЖирани и затова било така.
И нас това щяло да ни спаси.

# 21 220
Добре е да се прави разлика между "има вирусна епидемия и необходимо да се вземат мерки да не се разпространи" и "буря с невиждана ярост ще ни помете".
Слушам тона на медиите и ръководните фактори и установявам, че идва апокалипсиса.
Слушам тона на лекарите и...ами не идва апокалипсис. Има вирус, нанася поражения, борим се с тях. На пресконференциите ни казват - имаме н-на брой в тежко състояние, докторът от ВМА казва - имаме хора в по-сериозно състояние, лекуваме ги с антибиотици, не се налага да ги слагаме на кислородни апарати засега.
Та, всяка информация може да бъде поднесена спокойно и обективно, а може и да свирим на струната "всичкишеомрем". Въпрос на избор е на коя да откликнем.

https://dnes.dir.bg/svyat/vseki-den-gledam-kak-izvozvat-trupovet … -sestra-v-italiya

# 21 221
  • в страната на чудесата
Изтокът е беден и не е ходил на ски в Австрия.

# 21 222
Къде са по вече?

# 21 223
5000 лв глоба за невдигане на телефон от ЛЛ, 10000 лв. при отказ от лечение и съд ако болен с доказан коронавирус се влоши в дома си. Така добре ли е? Няма само нас да ни глобяват с баснословни суми.

А защо само с коронавирус? Тепърва ще измират доста хора от други (лечими) заболявания защото са лекувани по телефона, ако ЛЛ въобще отговаря на обаждания.
Не, ако се влоши доказан случай на корона в дома си - направо съд. Другите глоби за всякакви ситуации. Ми така де... Или може и директно съд и глоба за отказ от лечение или неадекватно домашно лечение за всичко.

# 21 224
Китайците супресираха тайванските съобщения до СЗО. Тази организация трябва да бъде закрита, вместо това е кандидат за световен жандарм.

Тя се контролира от Китай в момента, те набутаха техния кандидат за шеф
все пак най-първото, което направи СЗО по въпроса е да  измисли име на вируса и то да не е свързано с Китай,
защото ''китайският вирус'' щеше да е съвсем на място- умишлен или не, този вирус е китайски,
докато ''испанският грип'' няма много общо с Испания ....

Общи условия

Активация на акаунт