COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 185
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 420
Бил Гейтс доста акъли дава.
Симулацията я е пуснал на Event 201.

# 21 421
Тръмп: Запасите ни от защитни материали са изчерпани.
По предварителна информация Тръмп е купил за Сащ и количествата маски вече продадени и натоварени за заминаване за Франция и Канада. Ще е като на война за продуктите за защита. Дано не възникнат допълнителни конфликти между страните в тази връзка.

# 21 422
Не съм злобарка, но ми се искаше заседанията на Народното събрани да се провеждат в Арена Армеец - реална обстановка на кризата. Всичко е подготвено, напрежението между партиите можеше да бъде туширано с пижамено парти.
Обаче се радвам, че няма заразени сред депутатите, че нямаше да остане място в болниците.Blush

Е, има вече - две Даниели - Дариткова и Малешкова.

# 21 423
За да направи нещо Мутафчийски трябва да има ресурс -човешки и материален.
Какво да направи, като са единици, които работят професионално сред лекарите.
Как да замести липсващите маски, облекла, апаратура.
Той ли да купи тестовете . Осигурил си е болницата с пари от бюджета и колкото е могъл.
Даренията ги е разпределил и дал указания.
Не зависи от него нищо за мен. Тръгна въодушевен да спаси хората, да направи нещо и докаже в България, че макар и малка страна, бедна и ощетена може да се справим.
Кой го подкрепи? Само в началото, като се взимаше на майтап положението и че ще е временно.
Като опря до работа, пари, болести и вече той е на мишената.
Не го оправдавам, той замазва, преди седмици още ми направи впечатление и наистина се тревожи, защото сега е ни напред, ни назад.  Той е лицето.
РЗИ е виновна за тестовете и хората дето не изследва. Личните лекари са виновни, че се покриват. В болниците са виновни, че не спазват мерки и изолация.
Хората са виновни, че от всичко се жалват, заплашват и не спазват нищо.
Министрите са виновни, че не си огледаха ресорите и дадоха указания как да минем по-безболезнено.
Направиха Арената и др. места , направо полево и смешно да се лекува ковид там. Но това имаха и това му дадоха.
Обещаха облекла и защита на лекарите. ББ се хвали и какво ли не, накрая обаче лекарите са като голи охлюви.
Да, повечето ги е страх, ама и повечето и не знаят какво да правят си мисля.
Не е виновен Мутафчийски за мен. Друг по-добре ли щеше да се справи за вас. Дори трябва да сме му благодарни, че е успял не знам как да се почне ИП, защото виждаме какво имаме и кой ще ни лекува. Къде е РЗИ , какво прави там втория щаб, чува ли се с нещо да е измислил, защото доста пари получава и това са наши пари.
Мутафчийски е сам за мен. Да, нервен е, езика на тялото показва притеснение и умора за мен. Притеснен е защото знае какво ще стане, ако изпуснем положението и може и да сме го изпуснали. Знае и колко починали ще има.
Не се сърдя на него. Но другите ги няма никъде и за нищо.
За него съм питала на шега. Ми направо само дето не станаха и да отдадат чест.

ПП. Този сайт Петел е най-несериозния и лъжлив във фейса, моля ви. Дори и аз, дето се ровя и не обръщам внимание знам за Петела.

# 21 424
Едно видео защо е добре да се носят маски.
Живея в Прага и мога да потвърдя, че наистина всички хора, които излизат навън ги носят.

# 21 425
  • При семейството си
И едно доста умерено, разумно мнение (може и да е пускано, няма как да проследя):
https://dariknews.bg/novini/sviat/koronakrizata-ot-podceniavanet … -panikata-2219958

# 21 426
Поредният случай на загинал ЗАРАДИ коронавируса. Тази жена и мъжът от Разлог, починал от инфаркт, щяха да са все още живи, ако не живееха в това безвремие! Жалко! А колко ли още има, които не стигат до медиите?
Помислете - може да се случи и на вас и вашите близки! Кога здравият разум ще надделее, за бога!

Късно вечерта в сряда във врачанската болница „Христо Ботев“ загива 52-годишна пациентка. Тя не е болна от COVID-19 и няма да влезе в печалната статистика, която Националният оперативен щаб разпространява. Смъртта й обаче е свързана с епидемията, защото тя е косвена жертва на заболяването и на системата за диагностика на вируса. Причината: пациентката четири дни е съветвана да следи заболяването си вкъщи и не е взимана в болница. Тя е имала температура и това било погрешно интерпретирано (само) като един от симптомите на коронавируса.
Жената от Враца е загинала след тежък перитонит. Спешната операция, която правят лекарите във врачанкста болница, не е успяла да я спаси. „Тънките й черва бяха перфорирани на четири места, имаше разпад на тъканта“, казва пред Свободна Европа директорът на болницата в града д-р Петър Керемидчиев.

За случая съобщи врачанското издание „Зов news“. Четири дни преди фаталната сряда пациентката изпитва болки в корема и има температура. След обаждане до личния лекар е посъветвана да си остане вкъщи и да следи състоянието си. Причината – епидемията от COVID-19 и разпоредбите за диагностика и лечение, давани от националния оперативен щаб. Според спуснатите до личните лекари указания за действие, пациентиетите им трябва да бъдат консултирани по телефона и съветвани да остават в домовете си, а при спешно състояние да се извика бърза помощ. Ето защо 52-годишната жена след позвъняване до личния си лекар остава вкъщи, изпълнявайки указанията – да следи състоянието си. Личният лекар пък изпълнява указанията, че при температура пациентът не бива да бъде преглеждан в кабинет. Пациентаката съобщава и за болки в корема, но те също могат да бъдат сметнати за симптоми на вируса.

Четири дни по-късно болките стават непоносими. Пациентката постъпва в частна болница, където губи съзнание. Оттам директно я транспортират в МБАЛ „Христо Ботев“, където поставят диагнозата й – перитонит. „Когато постъпи, жената беше контактна. Последва много тежка операция и тя за жалост не успя да я спаси“, допълва д-р Керемидчиев. По думите му състоянието на жената е било тежко, а възпалението е довело до ендотоксичен шок и полиорганна недостатъчност.

Има и други болести, освен COVID-19
„Темата е типичен пример, че от страх от COVID-19 много хора с хронични заболявания, или с други остри моментни състояния могат да загубят живота си“, казва директорът на болницата.

От тук:
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30525519.html?fbclid=IwAR1lAgxJm … 5Bft-CQmrcczlQBvo

# 21 427
  • София
Очакваме големия ден в който Италия ще публикуват под 4000 нови случаи. Когато тази граница бъде мината, тогава може да се очаква и по-бързо спадане на кривата. Дано е скоро, уф. Simple Smile
Трябва в някоя страна от Европа най-накрая да се види, че тези мерки дават резултат и Италия вярвам, че ще са първата такава. За това и толкова много ги следим и се интересуваме от тях, не че за другите не ни пука. Защото когато това се случи в Италия ще значи, че ще се случи и в Испания и така по веригата... Simple Smile

# 21 428
Хайде Италия да "провлачи крак", че и ние ня опашката.

# 21 429
За да направи нещо Мутафчийски трябва да има ресурс -човешки и материален.

Съгласна съм със всичко, но това от цитата специално - само, който не е опитвал да организира от нищо нещо, не е слушал хиляди пъти от хората, от които зависи как не може да стане - щото това винаги е първата реакция когато нещо е на зор и ги вади от зоната им на комфорт, който не е търсил хиляди начини да им обясни защо трябва да се направи, той може да каже че Мутафчийски нищо не прави.
Малцина биха издържали на негово място.

# 21 430

Коте - от къде ги взе тези числа - сама ли ги екстрапулира - каква си - вирусолог, епидеолог или няква висша раса? Как си позволяваш да хвърляш подобни числа в публичното пространство и на каква база? Засрами се - има хора, които и без това умират от страх (неоснователно или не). Shame on you! Както биеха оная в Got!
Много си мил! Да, прав си -  наистина не са ок тези цифри, но ги метнах в пространството, защото се опитвам да отворя очите на онези с конспирациите - световни и на местна почва. Всъщност, както знаеш привърженик и агитатор на стадния имунитет е Мангъров - вирусолог. Тряя да му  турим  КОР пред "вирусолог", за да е ясно, че "разбира" не просто от вируси, а и от корона такива. Wink Та според него, за да придобием стадния имунитет, трябва 70% от населението да го преболедува. Мисля, че сме към 7 000 000 в момента. Ако не е така, сметни си сам колко е 70% от населението. За останалите цифри - предположения са, на база смъртностт 4-6 процента. Разбира се, накрая ще теглим чертата, за да видим колко ще починат. В Италия и Испания процентите са доста по-големи, в Германия - по-малки. Слагам нещо средно.

# 21 431
И едно доста умерено, разумно мнение (може и да е пускано, няма как да проследя):
https://dariknews.bg/novini/sviat/koronakrizata-ot-podceniavanet … -panikata-2219958
Да, особено ми хареса този абзац, нещо върху което малко хора мислят

Личната свобода - големият залог

Кризи, войни, епидемии и социални трусове - те са здравето на тоталитарното подсъзнание на държавата. В такова време тя навлиза в личната ни сфера и после - трудно излиза. Частните свободи лесно се отдават при опасносност, но държавата рядко ги връща, щом мине кризата. Спряха протестите в Хонгконг, кротнаха се и “жълтите жилетки”, а вирутално следене, лицевото разпознаване, достъп до телекомуникациите ни вече са новото нормално в условията на глобална карантина. Политическите недоволства обаче засега са само отложени и тлеят. Те ще са функция на успешното решение на кризата, особено в икономическия й аспект.

# 21 432
  • София
Майко, явно това им е била целта - да умирате от страх. Вече и за 200-300к смъртност в България се говори.
Признавам ги - добре ви влезнаха под кожата!

# 21 433
Герберасчовците от 'Плюс минус' са ми особено неприятни.

(Коментарът за 'безплатното' здравеопазване в западна Европа е дива тъпотия.)

# 21 434
https://www.dnes.bg/stranata/2020/04/02/iskat-reklama-na-slynche … obno-bolni.444547

Абе, според мен туристите След юни месец ще идват при нас на Санаториум . Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт