COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 163
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 450
Скрит текст:
На кой му е забранено да работи, не разбрах?

На всички кафенета и ресторанти например.
Това са видове бизнеси. На хората никой не е забранявал да работят. Аз разбрах, че ти говориш за хората, защото говореше за тестове и т.н. В момента не е забранено да работиш или да започнеш работа без тест.

zverino, и на мен ми е адски неприятно, че моето здраве и живот и това на моите близки, особено тези в рисковата група, зависят и от индивиди като теб, но това е положението, природата не те пита какви са ти желанията.

# 21 451
Освен всякакви заведения (не само кафенета и ресторанти), не работят и всички магазини в моловете (освен хранителни и аптеки), туристическите агенции (освен за да връщат пари, но приходи едва ли имат), фитнеси и всякакви спортни школи, детски школи, частни детски градини и центове, повечето хора в сферата на услугите също с огромен спад в работата, организатори на всякакви събития, културни дейци и сигурно още много пропускам. Хайде да не омаловажаваме ситуацията, защото за много хора е тежка.

# 21 452
Как няма да ги е страх хората. Умират 40-50-годишни без придружаващи заболявания.
Всички имаме близки в рискова група.
Всички имаме семейства за издържане, кредити за плащане, сметки за погасяване.
Страх ме е, да...... И глупак е този, който поне малко не се страхува от неясното бъдеще.

# 21 453
И някакви заводи май затвориха

# 21 454
Имам следния въпрос (ако е отговорено, моля само да ми посочите отговора): България, бидейки светска държава, не може ли да разпореди затваряне на църквите?

Приемането на причастие остава непроменено. Това е цитат от сайта на Българската патриаршия: "4. Чинът на преподаване на св. Причастие остава непроменен. Свещенослужителите се задължават с особено внимание да преподават св. Причастие само на тези православни християни, които са се изповядали при тях и ги познават лично."

Защо българските власти "флиртуват" с Българската православна църква?

Аз съм вярваща, но считам поведението и на двете за безотговорно.

# 21 455
Мутафчийски е Големият Брат! Ние сме овце и ни облъчват от телевизорите. Светът се е съюзил за да отнеме правата и свободите на българските граждани. Да ни ги направи гладни.

# 21 456
  • В заешката дупка
Не мога да повярвам, че и CNN така се издъниха. Как направиха този извод в заглавието от нещата, които пише вътре в нея?! Обаждат ми се познати и приятели да ме питат дали това е вярно. Не, не е!

Iceland lab's testing suggests 50% of coronavirus cases have no symptoms

Ето цитат от статията:

“ Iceland had tested more than 17,900 people for the virus -- nearly 5% of its population.  And while its National University Hospital tests people who are high-risk or show symptoms, nearly half of Iceland's tests have been conducted by biopharma company deCODE Genetics, focusing on the the wider population.Crucially, deCODE's "screening program accepts everybody who is not showing symptoms and not currently in quarantine [...]“ DeCODE, a subsidiary of US biotech company Amgen, has so far tested about 9,000 self-selected people. [...] Although fewer than 1% of the tests came back positive for the virus, the company's founder Dr. Kári Stefánsson told CNN that around 50% of those who tested positive said they were asymptomatic

Пише, че 17900 суши са тествани в Исландия. И че около половината тестове се правят от Националната унивесритетска болница на симптоматични и рискови. Другата половина (9000) се правят от компанията deCode, които тестват сред населението, което не показва симптоми и не е в карантина. Едва 1% от тестивете на deCode са позитивни. И 50% от тези позитивни тестове са на асимптоматични.

Как точно СNN са решили, че това означава, че 50% от всички тествани са безимотомни нямам идея, при положение че тук става дума само за тестванията през DeCode, но не и за тестванията пре Здравната система. А точно Здравната систме, която тества симптоматичните, открива най-много случаи. В предишния си пост, когато коментирах подобна статия, даже седнах да смятам каква част от всички диагностицирани са несимптоматично диагнистицираните през DeCode (т.е. тези 50% от техните положителни резултати), защото данните са публични и линкове съм пускала. И се оказа, че са едва около 3,5%. Ако някой иска да си ги сметне към настоящия момент: Линк. Но и просто око се вижда, че половината позитивни тестове от DeCode са мноооооооого далеч от 50% от всички положителни резултати.

# 21 457
Чудя се кога ще престанете да тиражирате версията "без придружаващи заболявания" - масово българите имат такива, но и масово не ходят по доктори. Как аджеба да се документира това нещо, което го има човек?

Колко от вас ходят на годишни профилактични прегледи ама "как си требе" - ПКК и урина, ехограф, ЕКГ, невролог, интернист, очен?

А някой като умре, особено па в сегашната ситуация - никой няма да дълбае имал ли е болести, нямал ли е. Умрял от короната и толкоЗ...

# 21 458
Освен всякакви заведения (не само кафенета и ресторанти), не работят и всички магазини в моловете (освен хранителни и аптеки), туристическите агенции (освен за да връщат пари, но приходи едва ли имат), фитнеси и всякакви спортни школи, детски школи, частни детски градини и центове, повечето хора в сферата на услугите също с огромен спад в работата, организатори на всякакви събития, културни дейци и сигурно още много пропускам. Хайде да не омаловажаваме ситуацията, защото за много хора е тежка.

Сега се търсят хора за хранителните магазини. Който ИСКА да работи, може да се ориентира натам...принципно.

# 21 459
  • София
За Турция
Вчера там бяха регистрирани заболели от Ковид-19 във всички райони на Турция и едва тогава пуснаха карта с повече данни.

На картата са показани резултатите от вчера.
Днес се добавят още нови 2456 заболели и 79 починали.
Доста бързо стигнаха до 10-тото място в тази антикласация по разпространеност на Ковид-19, а утре ще са вече на 9-то място.
Има доста болни медицински лица - дали не бяха над 600...
Към момента са направени 125556 теста. И там пари няма, а трябва да се правят много тестове, защото са с голям брой население. Обявени са дарителски сметки.
Преди 2-3 дни показаха и първия вентилиращ апарат, произведен там по лиценз на някаква фирма, която не запомних.
Имат си поръчани консумативи от Китай и им се доставят - там си имат стари отношения от времето на Ататюрк още, но трябват и още повече.
Турция, нищо че са извън ЕС изпратиха дарения за най-засегнатите страни в Европа - Италия и Испания.

# 21 460
Няма нормално управленческо поведение, което включва редене на легла в зали
Редене на легла в зали има в други държави.
Скрит текст:
.

# 21 461

Защо българските власти "флиртуват" с Българската православна църква?

Аз съм вярваща, но считам поведението и на двете за безотговорно.

Това е въпрос, задаван тук от доста време насам.....Но е глас в пустиня.

Апелирах към журналистите в темата, ако има такива, да бъде зададен по време на брифинга. Нищо не се чу....
Вероятно има въпроси, които за забранени да се задават.....

# 21 462
  • Шумен

Шефът има право да те пусне в платен в рамките на половината за настоящата година, без да ти иска съгласието. Аз в момента съм в такъв. Имам неизползвана от миналата година, но не съм навита да вися вкъщи до 13.05. Продължавам да смятам, че се преиграва с всичко това. Не смятам да влизам в диалог - защо и как. Очаквам и вечерен час, както се закани нашият кмет, въпреки че по мои наблюдения хората спазват всичко и градът на практика  е буквално празен.

# 21 463
В момента не е забранено да работиш или да започнеш работа без тест.

Това ми е ясно. Просто дадох предложение - така по-евтино ще излезе на държавата масовото тестване, мисля че го написах.

# 21 464
  • София
Скрит текст:

На всички кафенета и ресторанти например.
Това са видове бизнеси. На хората никой не е забранявал да работят. Аз разбрах, че ти говориш за хората, защото говореше за тестове и т.н. В момента не е забранено да работиш или да започнеш работа без тест.

zverino, и на мен ми е адски неприятно, че моето здраве и живот и това на моите близки, особено тези в рисковата група, зависят и от индивиди като теб, но това е положението, природата не те пита какви са ти желанията.
Който се чувства застрашен нека си остане вкъщи, кой го е спрял? И как аз или някой друг може да те зарази, като си седиш вкъщи? Не вменявайте вина на хората, че разсъждават и за живота след този вирус.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 20:42 от zverino

Общи условия

Активация на акаунт