COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 978 943
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 645
Скрит текст:
Аргументи за БЦЖ - Банско не беше силно изразено огнище по време на карантината, както и гетата. Бившите комунистически държави се справят учудващо добре. Имаме по-скоро единични случаи отколкото масови заразявания на цели болници да речем.
Въобще не тая надежди в БЦЖ-то. Примерно за Испания намерих, че са спрели масовата ваксинация през 1981 г. Смъртността при тях е като при другите - основно възрастни хора умират (ваксинирани). А тези без ваксини и реимунизации - не.
Т.е. точно обратното, ваксинираните са именно болните и починалите.
Доколкото разбрах от репортажа по Нова испанците са слагали БЦЖ само петнайсетина години - от шейсет и някоя до 1981.

Опитват се да изкарат, че в Япония и Южна Корея няма смъртност заради БЦЖ, а не заради мерките, които взеха. И всички тактично мълчат за Франция, която от 1950 до 2007 има задължителна БЦЖ ваксинация. Много холивудски този сценарий.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 00:05 от Анонимен

# 21 646
  • BG
Имам познат, който беше в  Индия, не знам какво е видял там, но като се върна беше като че ли идва от ада, не искаше да говори за тази си авантюра,  дума не спомена, личеше му обаче, че е потресен.
Diavolo, аз въобще не искам да споря с теб, напротив, надявам се да си прав, успокояващо е човек да те чете, но ми се струва твърде нереално това, което виждаш ти като вариант за изход. Дано все пак си прав.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 00:06 от нощен гост

# 21 647
  • Пловдив
В бройката на Франция влизат 884 души, починали по домове за възрастни хора и това е само част от реалната цифра, защото не е събрана пълната информация от всички райони.

# 21 648

Опитват се да изкарат, че в Япония и Южна Корея няма смъртност заради БЦЖ, а не заради мерките, които взеха. И всички тактично мълчат за Франция, която от 1950 до 2007 има задължителна БЦЖ ваксинация. Много холивудски този сценарий.

Ееее, недейте да разваляте каефа на хората. Тъкмо си помислиха, че БЦЖ е панацея за справяне и това вече е неоспорим факт и вие сега с тая Франция... Еми това да речем, че не се брои.

# 21 649
Доколкото разбрах от репортажа по Нова испанците са слагали БЦЖ само петнайсетина години - от шейсет и някоя до 1981.
В България е въведена през 50-те, т.е. малко по-рано. Така че за хората над 69 г. положението ще е като при страните, в които не е поставяна.
За Франция писаха вече, тя даже 1 г. преди нас я въвеждат.

# 21 650
  • Germany
Големият брой на смъртни случаи във Франция, мисля че е свързан с починали в старчески домове, които до сега не са били обявени и сега го правят наведнъж.
За всички, които напират да се връщат на работа и имали затворен бизнес. Тоя бизнес освен ако не е свързан с производство на маски, ръкавици или дезинфектанти, не знам точно какво ще печели. За всички тези магазини, кафета, туристически услуги и др. ще са им нужни платежоспособни клиенти. А когато цялата икономика страда, много ще му е на някой до кафета и пътувания. Че и вирус за бонус има. Големите фирми в цяла Европа  свиват максимално разходите си. Никой бизнес не е самотен остров...Та в този ред на мисли е редно всяка държава да подпомогне малкия, средния бизнес, фрийлансърите. Не ЕВропейският съюз и незнам си кой съюз, а държавата.

# 21 651
  • Пловдив
По бтв проф. Кантарджиев каза, че у нас бцж се слага от 1928 г. Та не знам Франция къде са спрямо нас с прилагането й от 1947 до 2007.

Нашата икономика не вирее сама за себе си. Дори и тръгнем всички вкупом на работа, докато другите държави не влязат в някакъв ритъм, ние ще си се влачим.
Но реално и в Италия не са спрели всички нежизненоважни дейности, нито във Франция.

# 21 652

Ееее, недейте да разваляте каефа на хората. Тъкмо си помислиха, че БЦЖ е панацея за справяне и това вече е неоспорим факт и вие сега с тая Франция... Еми това да речем, че не се брои.

Понеже аз и още няколко потребители постоянно я споменаваме тази пуста БЦЖ, отговарям за себе си - честно, не ми се разваля кефа Smile
Но в тази тема все пак може да се публикуват и хипотези, нали? За сега БЦЖ е само хипотеза, без да се омаловажават мерките.

# 21 653
  • София
Да обобщим тогава така към днешна дата, БЦЖ + мерки е един добър вариант. Simple Smile
Във Франция до скоро нямаше мерки, отдавна изтървано положение, така че нямаме единия компонент.

# 21 654
По бтв проф. Кантарджиев каза, че у нас бцж се слага от 1928 г. Та не знам Франция къде са спрямо нас с прилагането й от 1947 до 2007.
И мен това ме учуди, защото навсякъде пише 1951 г.

# 21 655
Днес отново бяхме на инфарктен пазар. Лидл избрахме уж да няма много хора. Ми бая хора си бяхме вътре и постоянно се оказвах заобиколена от поне 4 души на по-малко от метър, които точно в същия момент непременно трябваше да вземат нещо в непосредствена близост до мен. Нужно е вече да има яки глоби за магазините. Съвсем се разпасаха вече и не се спазват никакви правила за пропуск. Пускат си вътре, който дойде и после ходи чакай на хората да са разумни и да не се бутат. Ми още съм изнервена от това пазаруване и съм убедена вече, че и да мишкуваме до декември по къщите, ако магазините не почнат да спазват правилата, точно там ще се заразим.

# 21 656
В България е въведена през 50-те, т.е. малко по-рано. Така че за хората над 69 г. положението ще е като при страните, в които не е поставяна.
За Франция писаха вече, тя даже 1 г. преди нас я въвеждат.

Във Франция тийнейджърите не са ваксинирани, те се заразяват и носят вируса на своите семейства. Освен това зависи и по каква схема се поставя ваксината и от какъв ред е. За сравнение ваксината в България се поставя 4 пъти и се намира на първи ред след оригиналния щам.

# 21 657
Скрит текст:
Аргументи за БЦЖ - Банско не беше силно изразено огнище по време на карантината, както и гетата. Бившите комунистически държави се справят учудващо добре. Имаме по-скоро единични случаи отколкото масови заразявания на цели болници да речем.
Въобще не тая надежди в БЦЖ-то. Примерно за Испания намерих, че са спрели масовата ваксинация през 1981 г. Смъртността при тях е като при другите - основно възрастни хора умират (ваксинирани). А тези без ваксини и реимунизации - не.

Дали новите французи са ваксинирани?

# 21 658

Сигурно и вашия кеф ще разваля сега, но над 70% от починалите във Франция са над 75 годишна възраст, т.е. родени поне 5 години преди въвеждането на БЦЖ ваксинацията в страната.

# 21 659
Скрит текст:

Дали новите французи са ваксинирани?
Французин роден след 2000 няма ваксиниран.

Общи условия

Активация на акаунт