COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 372
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 840
Маските ще станат неотменим аксесоар към облеклото ни, особено в зимните периоди, свиквайте с това, и не питайте кога. Когато и да е - няма да е късно. Не само в БГ - в цяла Европа, така както маски носят всеки грипен сезон в Корея, Сингапур, Япония и пр. Ще си го подбираме в тон с облеклото.....
А така... Сега само остана да обясниш, как аджеба, въпреки, че всички в посочените от теб страни носят постоянно маски, вируса се появи и разпространи толкова бързо ТОЧНО в Китай, където всички по принцип са с маски? А Япония, а Корея... все страни в които масово се носят постоянно маски. Как пък ТОЧНО в тези страни вируса си се разпространява съвсем спокойно, ВЪПРЕКИ маските.
Айде стига с тези маски - и за слепия е видно, че маските не спасиха никой в Китай, въпреки, че 98 % от населението е ПОСТОЯННО с маски.
Китай никога не са били масови маските. Даже в началото имаше клипове в нета как се карат да носят маски. Имаше снимани и някакви прекупвачи, които събираха използвани маски, за да ги продават. Китайците са отвратителни.
За сметка на това графиките на Япония, Южна Корея и Сингапур са неоспорими. Япония беше една от първите държави, в които се откри, японското правителство се издъни зловещо със круиза и накрая напуска един куп хора да си пътуват през цяла Япония. И все пак имат под 3000 заболели. Дали е случайно?

# 21 841
Бързия влак, дори да не развие траен имунитет, следващата среща ще бъде по-лека.
Отделно от това вирусът мутира с времето.

Истински ми беше неудобно да слушам Бойко и глупостите му.

Цитат:

"Проучванията на пациенти с други вируси от семейството показват, че анти-коронавирусните антитела не съществуват много дълго в кръвта на оздравелите.
След преболедуване е възможно да има имунитет, но е малко вероятно той да е дълготраен."

# 21 842
  • Пловдив
Вече бях публикувала за имунитета. Имаме имунитет за морбили защото имаме ваксина. Ако нямахме и разчитахме на колективен имунитет при заразяване, някой от привържениците на естествения имунитет със заразяване, ако може да сметне фирата при епидемия от морбили. По тънък лед се ходи с това заиграване с живота на хората.

# 21 843
  • София
Маските ще станат неотменим аксесоар към облеклото ни, особено в зимните периоди, свиквайте с това, и не питайте кога. Когато и да е - няма да е късно. Не само в БГ - в цяла Европа, така както маски носят всеки грипен сезон в Корея, Сингапур, Япония и пр. Ще си го подбираме в тон с облеклото.....
А така... Сега само остана да обясниш, как аджеба, въпреки, че всички в посочените от теб страни носят постоянно маски, вируса се появи и разпространи толкова бързо ТОЧНО в Китай, където всички по принцип са с маски? А Япония, а Корея... все страни в които масово се носят постоянно маски. Как пък ТОЧНО в тези страни вируса си се разпространява съвсем спокойно, ВЪПРЕКИ маските.
Айде стига с тези маски - и за слепия е видно, че маските не спасиха никой в Китай, въпреки, че 98 % от населението е ПОСТОЯННО с маски.
Напротив - веднага ти обяснявам, в Сингапур, Корея и Япония конкретно, вирусът се разпространява много бавно, положението е по-скоро овладяно, отколкото изпуснато, за разлика от Европа, където е точно обратното. В тия държави няма подобни на нашите карантини, но хората се държат сякаш са си в карантина.
И да, маските разбира се, не предпазват 100%, особено тия обикновените, които носим и тук, и които носят и там, но вече изговорихме над 100 стр. защо е добре да се носят.

# 21 844
Повтарям се вече, ама явно няма начин. Починалата жена от гара Илиянци е била до последно на работа. Била е омърлушена, с температура и не е обядвала както обикновено. Без маска. Какво прави тази жена на работа, след като е болна? Защо след като е имала симптоми, не е била с маска там? Кой тук не си е свършил работата? Онези, дето не са тествали, или началникът на гарата и починалата жена?
Да бе, ББ й е виновен и на нея, и на шефа й, че не си е пуснала болничен.

И аз в момента би трябвало да съм в болничен, който не пускам. И в моята фирма се гледа зле на това. Не съм заразно болна, друг ми е проблемът.

Ще има и друг плюс от тази пандемия, вече болните няма да ни принуждават да ходим по офисите. Най-сетне, бих казала. Мислете позитивно, има много възможности в тази криза.

# 21 845
Искам да ви кажа, че колежката, с която сме в една стая и бюрата са ни почти залепени, цяла зима идваше болна на работа. Всеки път като я видя, че се сополяви и няма глас, я питах да си стои вкъщи, но не - щяла да й падне заплатата и пенсията. Много ме беше яд на тъпото й мислене, защото естествено й беше и студено и не даваше да се отвори прозорец. Аз все пак отварях и на секундата отиваше да затвори пак. Смятайте колко хора разсъждават като нея и ходят болни само и само да вземат пълна заплата. Така е била и жената от Илиенци.. Без думи просто Smirk

# 21 846
В тия държави няма подобни на нашите карантини, но хората се държат сякаш са си в карантина.
И да, маските разбира се, не предпазват 100%, особено тия обикновените, които носим и тук, и които носят и там, но вече изговорихме над 100 стр. защо е добре да се носят.
Да, хората там имат самосъзнание, затова няма карантина.

Тук се изписа много за това как не можели да си стоят вкъщи, като паднат мерките веднага ще хукнат и т.н. Ми заради това сме в карантина, много години ще минат, докато българинът се научи на превенция! Не само за вируси, има много други заболявания, ракови, диабет, сърдечно-съдови. Държим се безотговорно, а после държавата и докторите ни виновни, че нямало лечение.

Яна, и това го има, да. Кой му ниска заплатата и 80% не го устройват, кой работодателят го гледа накриво. В моя случай е второто обаче. И понеже шефовете не желаят сами да си пуснат работниците в болничен /разбирай правят им проблеми/, просто ги принудиха! И сега същите тези рИват, че нямали бизнес. Еми логично следствие от дългогодишно поведение в неправилна посока. Ако имахме тази култура, за която се говори  - част от Азия - нямаше да има карантина, не и в такава степен. Ама какво стана-  затвориха парковете, Ганьо напълни Витоша. На зла круша - зъл прът.

# 21 847
Ако нетрайния имунитет можеше да помогне да се омаломощи вирус, нямаше да си караме гриповете А и Б всеки сезон или през един. И за някой хора на н-тия път да е фатален.

# 21 848
Днес ще бъдат преведени по 1000 лв. на всички медици на първа линия! Започва се от първите болници, в които има регистриран случай/и на К-19. Simple Smile

# 21 849
Искам да ви кажа, че колежката, с която сме в една стая и бюрата са ни почти залепени, цяла зима идваше болна на работа. Всеки път като я видя, че се сополяви и няма глас, я питах да си стои вкъщи, но не - щяла да й падне заплатата и пенсията.
Точно така, това беше масова практика. Всеки ходеше на работа болен и това се считаше за нормално. И вината не е само на колежките, а и на работодателите, които не толерират болнични и затова хората не смееха да излязат в такъв.
Затова и казвам, че този Ковид ще ни създаде един-два полезни навика за след това, които се надявам да спазваме трайно. Единият е да носим маски в затворени помещения като сме болни. Другият - да не ходим болни на работа, а да оставаме вкъщи с болничен. Дано и работодателите се научат на толеранс в тази посока, като видяха сега какво става.

# 21 850
Те сами няма да се научат, ще ги принудят. Или сега като погладуват някой и друг месец ще им дойде акъла.
А за парите на хората - те не са ли на борсата? Неплатеният е един месец, в крайна сметка, колко пари ти трябват, за да се храниш един месец - говорим за млади, здрави, прави .. сервитьори и бармани. Осигурявали се преди това на 300 кинта, така щото да имат за екскурзии и телефончета последен модел. Не знам, не знам. Не ми е оправдано да се хвърлят пари за 1-2 месеца. Да се даде при трайни последици, има време дотогава. Била съм в майчинство с новородено през 2006-та година - 240 лв. ми беше, ипотеката беше толкова. Издръжка от бащата - 80 лв. Никой нищо не ми даде. Не виждам разлика, честно. Намерих работа, оцелях. Има начини, човек ако иска.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 10:28 от Анонимен

# 21 851
Искам да ви кажа, че колежката, с която сме в една стая и бюрата са ни почти залепени, цяла зима идваше болна на работа. Всеки път като я видя, че се сополяви и няма глас, я питах да си стои вкъщи, но не - щяла да й падне заплатата и пенсията.
Точно така, това беше масова практика. Всеки ходеше на работа болен и това се считаше за нормално. И вината не е само на колежките, а и на работодателите, които не толерират болнични и затова хората не смееха да излязат в такъв.
Затова и казвам, че този Ковид ще ни създаде един-два полезни навика за след това, които се надявам да спазваме трайно. Единият е да носим маски в затворени помещения като сме болни. Другият - да не ходим болни на работа, а да оставаме вкъщи с болничен. Дано и работодателите се научат на толеранс в тази посока, като видяха сега какво става.
Освен това масово ще се въведе Home Office, както е в момента.

# 21 852
И при нас така припадна колежка, с висока Т и трети ден на АБ. Заради заплатата.
Тя поне носеше маска.
Но сега вече мерят Т на входа и не може да мине такъв човек.

Кои са двамата починали?

# 21 853
И при нас така припадна колежка, с висока Т и трети ден на АБ. Заради заплатата.
Тя поне носеше маска.
Но сега вече мерят Т на входа и не може да мине такъв човек.

Кои са двамата починали?

Като бъдеща мярка с висока температура може да не пускат в градския транспорт или на работното място и готово. Няма да има болни колеги в офиса.

# 21 854
Детенцето от Велико Търново, май е преместено в Пирогов. Боже, дано го оправят! Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт