COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 013 545
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 22 035
Страхът е друга бира, говорим за инструкциите, официалните. Който не го е страх никого не връща.

# 22 036
Това е ситуацията в момента.. не знам какъв пик се чака, при положение, че имаме сравнително равномерно разпределение на 20-30 нови случая дневно. Удвояваме на всеки 8 дни, което е добре, дори очаквам този период да се удължи..

Скрит текст:

Скрит текст:
03.03   477   1.06
02.03   449   1.09
01.04   412   1.09
31.03   379   1.07
30.03   354   1.05

29.03   338   1.08
28.03   313   1.13
27.03   276   1.14
26.03   243   1.10
25.03   220   1.09
24.03   202   1.06
23.03   190   1.11

22.03   171
21.03   142
20.03   112
19.03   94
18.03   81
17.03   67
16.03   52

15.03   43
14.03   31
13.03   16
12.03   7
11.03   6
10.03   4
09.03   4

# 22 037
  • Варна
Бързият влак, лично ген. Мутафчийски го потвърди. Поспорете с него.

# 22 038
  • София - Рим и обратно
Тези много случай на пневмонии, кой ти каза, че ги има? И пневмонии е имало и преди тази треска, но никой не ти е докладвал за тях по тв-то. Сега всичко минава под знаменателя на ковид19, сменят се на поразия диагнози и епикризи...
За сменяне на епикризи не знам, но че имаше бум на пневмонии и смъртни случаи от тях (и на млади хора) в края на миналата и началото на тази година - знам със сигурност. Имало е и преди, и ще има. Това, че сега всички минават под знаменателя Ковид не е нашенски маниер сега, а по цял свят се прави. Само за Германия не съм сигурна, защото там открито се говори, че в Италия бройките са изкуствено завишени.

# 22 039
Вируси винаги е имало. Те не изчезват и не се унищожават. Все още съществува холерата и взима жертви. Но мисля, че случаите на мъртви от перитонит, страхувайки се от грип, ще зачестят. Да спреш ваксините на новородени и женските консултации е меко казано безумно. Отменят спешни, планови операции...

Пак говорите ей така. Сутринта обясниха, че болниците не спират да работят, защото те от това се издържат. Всяка клинична пътека им се заплаща, това е издръжката на болницата.
Нали се сещате че с един или два случая на ковид за месеца няма как да се плати ток, вода,заплати и др.

# 22 040
Къде пък отменят спешни операции? Отменят някои планови и то само тези, дето могат да се отложат. Останалите случаи си ги приемат.

Забравиха да приемат жените от Благоевград. И жената с перитонита пак са забравили да я приемат. Накрая е постъпила в частна клиника и пак не са успели да я спасят.
Доста жертви ще вземе гениалният алгоритъм на още по-гениалния щаб.
Но те явно не се притесняват, всеки смъртен случай, предотвратим или не,  само убеждава обществото колко е страшно положението и как всички трябва да се крием по домовете и да си траем, докато похарчат още едни пари.

Ми, това визирах под смут в обществото и измежду ОПЛ.  Това определено НЕ значи, че НЕ приемат спешни случаи. Това значи единствено и само, че сме мега хаотични всички. Заставам и против подобни обобщения, щото "отменят спешни операции" само по себе си означава, че жената е била в болницата и там са й казали "мне, съжалявам, чао". Това означава отменяне на спешна операция. Това, което вие визирате, са хаотични действия от много страни, неадекватност в преценките и реакциите. И ми е интересно защо ми цитирате 1 изречение от поста, когато надолу реално обяснявам точно това, което си правя труда да пиша за втори път? Пак избирателно се чете, избирателно се и коментира.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 13:53 от FlameV

# 22 041
Проф. Николай Витанов: Ако карантината се спазва, през юни ще сме прескочили медицинската част от кризата

Всичко зависи и от поведението на хората по време на празниците.
Ако всичко върви както досега и мерките се спазват, професорът математик, ръководител на екипа математици, който стои зад щаба,  до 3 седмици ще ни съобщи добрата новина.

https://m.dnevnik.bg/intervju/2020/04/03/4049588_prof_nikolai_vi … a_se_spazva_prez/
От кога да ги отброяваме тези 3 седмици?  Към момента е все от утре.

# 22 042
Бързият влак, лично ген. Мутафчийски го потвърди. Поспорете с него.

Ма няма какво да споря, факт е че част от лекарите се изпокриха, даже една потребителка написа за болницата, където работи нейна роднина, че нарочно пълнят отделенията, защото ги е страх да не ги накарат да лекуват КВ.

Казвам, че хората не се лекуват най-вече заради страхът на лекарите от зараза, а не защото някой официално е спрял спешните операции.

# 22 043

Нали се сещате че с един или два случая на ковид за месеца няма как да се плати ток, вода,заплати и др.
Да бе, като лекува неосигурени пациенти, ще плати и тяхното лечение.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 13:58 от Mama_Nana

# 22 044
  • Варна

Вчера една жена във Враца си е заминала от перитонит - нещо, което ако се хване навреме(при нормална медицинска обстановка) се оперира и оцеляваш без проблем. Обаче от страх от коронавирус са я изолирали вкъщи докато не й изгният отвътре червата.
Може и затова да обвините коронавируса, разбира се, а не абсурдността до която ни доведе...
Перитонитът не е съвсем нещо, което гарантира безпроблемно оцеляване. Много опасно състояние е, дори и при навременни мерки.

# 22 045
За фалшиво отрицателните PCR тестове. Статията е на Harlan Krumholz, M.D., is professor of medicine at Yale and director of the Yale New Haven Hospital Center for Outcomes Research and Evaluation.
Накратко - подозират, че около 30% от отрицателните тестове може да се окажат фалшиви.

https://www.nytimes.com/2020/04/01/well/live/coronavirus-symptom … N-Emy0Ixowk5lWFMQ

# 22 046
Репортаж на Channel 4 News за стратегията на Швеция

Explained: Sweden’s no-lockdown approach to coronavirus

https://www.youtube.com/watch?v=zdZAZRiFq24&feature=emb_title

Шведите са откачалки... ходят сами да се чипират за проследяване, отказват се от кеша и в свободното си време ритат камериерки в главата за забавление. Лично аз имах премеждие с един такъв екземпляр, които искаше климатиците в зала с 60 човека да се свалят на 18 градуса, щото на 23 му било жега. Нямам никакво уважение към тях..

# 22 047
  • София

Вчера една жена във Враца си е заминала от перитонит - нещо, което ако се хване навреме(при нормална медицинска обстановка) се оперира и оцеляваш без проблем. Обаче от страх от коронавирус са я изолирали вкъщи докато не й изгният отвътре червата.
Може и затова да обвините коронавируса, разбира се, а не абсурдността до която ни доведе...
Перитонитът не е съвсем нещо, което гарантира безпроблемно оцеляване. Много опасно състояние е, дори и при навременни мерки.
Не казвам, че е не е тежко, а че е напълно лечимо. Ама тази жена сега отива във статистиката "починали по дифоулт", вмество в статистиката "починали заради коронавирусмерки"
По време на втората грипна епидемия тази година средцата на февруари инфекциозните бяха пълни с двустранни пневмонии. Ако тогава имаше статистика за короната, да са ги записали всички на нея...

# 22 048
Ето това е проблема. Това се нарича псевдо-наука. Един, на вид издържан научно доклад или статия. Но базирани на данни, които са грешни или дори лъжливи. И после един куп хора им вярват, защото изглеждат добре, но всъщност вярват на лъжи.
30 секунди размисъл какъв въпрос да зададеш на Гугъл, пишеш и ти излиза информация.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Real-time_polymerase_chain_reaction
Ако някой сега ми каже, че два щама на един вирус, бил той и корона, могат да имат еднакво РНК, ще го върна да си чете уроците по биология от 10ти клас.
Ясно е, че в момента има плодородна почва за всякакви теории. Има почва и за псевдо-наука, затова зависи от нас самите да проверяваме информацията, не да вярваме сляпо на всеки.
От хора непроверявали информацията и вярващи на псевдо-наука имаме анти-ваксъри и хора, които вярват, че Земята е плоска.
Защото бТВ, има такива "научни" изследвания и за вредата от ваксините, и за лъжите на НАСА. И понеже съм чела, звучат също толкова достоверни, колкото тази статия. Но само за хора, като вас и мен, които нямат повече от базовите познания. На хора, работещи в тези области, звучат трагикомично.

# 22 049
Вируси винаги е имало. Те не изчезват и не се унищожават. Все още съществува холерата и взима жертви. Но мисля, че случаите на мъртви от перитонит, страхувайки се от грип, ще зачестят. Да спреш ваксините на новородени и женските консултации е меко казано безумно. Отменят спешни, планови операции...

Едва ли са спрели ваксините по родилните домове, айде, моля ви се. Спешните операции не са отменени. Контролни прокледявания на хронично болни с тежки диагнози също си се правят при съответните мерки.

Онази потребителка дето е възмутена, че сме тъпи и изманипулирани какво точно търси в темата не разбрах. Дошла е да поръси свежест и ни спаси от дълбокото ни заблуждение, може  би. Забелязала съм, че най-неинформираните хора са с най-големи претенции и най-яростно спорят. Други пък като са си заровили главата в пясъка, си живеят с илюзорната представа, че всичко е прекрасно, но някой лош висшестоящ иска да ги тормози и ограбва правата и парите им.

Цели семейства помита вируса, хора. Радвайте се, че сте Здрави и насочете енергията си в нещо  хубаво и полезно, което можете да правите сега, при тези кризисни условия. Не може да няма какво, но малко сме си загубили природната креативност в консуматорски-ориентираното ни обичайно поведение.

Общи условия

Активация на акаунт