COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 978 985
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 22 230
Цитат
Нахални са и при всички положения е абсурдно, да не сме крепостни селяни, но къде прочете безвъзмезден?
Обществено полезният труд не е платен доколкото знам. Наистина абсурдно звучи.

# 22 231
  • В офиса
И мен ми е притеснено за детето от В. Търново.
И аз бях чела, че се е повлияло от терапията, че докторите са се консултирали със София, че всичко е наред.
Освен антиваксърството, което няма отношение към сегашното боледуване на детето, а само към истерията на родителите му, тук също четох възмущения как видиш ли детето било оставено вкъщи 3 дни с температура. Е, как се гледа дете болно от грип, още повече в тази обстановка. И моите деца ако се разболеят (не дай боже) и си мисля, че е грип, няма да хукна да ги водя веднага на преглед, че да се заразят с друго. Освен това всички знаем как малките деца могат както си карат обикновено вирусче някакво, за часове да се влошат. И 10 прегледа да им направиш преди това, няма да има полза. Спомням си случай с моята най-малка дъщеря, щяхме да ходим на почивка, тя с кашлица от няколко дни, но иначе жизнена и видимо във форма, заведох я на лекар сутринта преди да тръгнем, за да каже има ли нещо притеснително, дали да си отлагаме почивката. Преслуша я, преглед я, и даде зелена светлина, не, всичко е ОК, можете да ходите, даже ще й се отрази добре (не беше грешка, човекът е много добър специалист) Кое дяволче ме накара да не тръгнем, не знам. Вечерта детето бе с пневмония. Това коментирахме с мъжа ми после, че първо ако не ни предстоеше пътуване, нямаше да отидем на лекар и второ, ако не бяхме ходили на лекар, щяхме после да се самообвиняваме защо не сме отишли по-рано.

# 22 232
Преди кризата това им беше най-голямата болка на едрите работодатели (ония с майбасите), че нямат (евтина) работна ръка. Е добре ще се възползват от ситуацията, не съм се и съмнявала.

# 22 233
  • София
За съжаление повечето интубирани ще починат. Аз дори мисля, че досега нямаме екстубиран.
Има един - лекарка май във ВМА. Екстубирана преди около седмица, добре била.

# 22 234
  • Варна
Професор Григоров (известен бг кардиолог) сподели, че има съмнения за биологична разработка. През 81г, именно в Ухан е изтърван подобен вирус. Имало е зараза сред населението. Дотук с мита за прилепите.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 18:32 от Viviana91

# 22 235
Скрит текст:
Ей сега Патриархът на Руската православна църква призовава миряните да се въздържат от посещение на храмовете. Призовава към уединение вкъщи и общуване със себе си и Господ.
А нашите от БПЦ дремят, сакън, да не изпуснат келепира! Срамота!

Не е само руската. Католиците отдавна затвориха, съседите ни също и безпрецедентно и църквата в Божи гроб също. Само ние сме ербапи
"Oбщyването с Бог е личен акт и той може да бъде осъществен на всяко място и по всяко време".
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8329215?

# 22 236

Разпространението на корона вируса има и положителни страни. Ето как е повлиял на развитието на сезонния грип в Хонгконг след въведените ограничителни мерки. (период / регистрирани грипни случаи на седмица )

# 22 237
  • Пловдив
В 21 век да говорим за стаден имунитет. Да, смятам, че е примитивно. По тази логика защо са ви магазини, барове и ресторанти. Марш по пещерите и който оцелее от стадото, оцелее. Може ли малко по-сериозно.

# 22 238
  • Другата България
Момичета и момчета, антибиотикът за Фанфанито е закупен и ще бъде закаран лично до дома ѝ.
Респект пред FlameV, едно момиче/жена, което откликна веднага, отиде, купи и закара до дома на съфорумката.
Иска ми се в такива моменти да забравим предразсъдъци, политически пристрастия, това в какво вярваме или не вярваме, да забравим теориите за конспирация, рептили и илюминати, да свалим за малко маските и ръкавиците и да се усмихнем и ръкопляскаме /образно казано, естествено/, на добрите хора. Защото добрината и съпричастността, проявени днес от едно момиче към съвсем непозната жена, утре ще ѝ се върнат, надявам се. Силно се надявам!

# 22 239
Цитат
Ами някои хора имат и други страхове, съвсем реални и доста по-значими статистически. Примерно аз в момента се чувствам около 5% застрашена от вируса, но пък съм 100% лишена от приходи и възможност да работя. Имам спестявания за 2-3 месеца на дивана, но ако трябва до Нова година да стоя да чакам на фотосинтеза или заеми вирусът "да изчезне", защото Лили от това най-много я е страх, как мислиш, че ще стане? Въпросът е след 2-3 месеца кои ще са повече - гладните или уплашените. А на бас, че ще са първите?
Днес това каза президента и е прав. Огромният проблем предстои като свършат спестяванията на хората, което ще стане съвсем скоро.

# 22 240
В 21 век да говорим за стаден имунитет. Да, смятам, че е примитивно.
Скрит текст:
По тази логика защо са ви магазини, барове и ресторанти. Марш по пещерите и който оцелее от стадото, оцелее. Може ли малко по-сериозно.
Интересно, а как мислиш, защо приключва всеки един грипен сезон, всяка зима?   Smiley

# 22 241
Респект пред FlameV! Simple Smile Както се казва"Браво момиче"

# 22 242
  • София
Ант, нашенската църква някак с половин уста го казва това, а и всички следващи декларации как от светото причастие не можело да се зарази човек, нито от икони, пък как щели да дезинфекцират, е меко казано противоречиво. Прозира нежеланието да се съобразят и да застанат твърдо.

# 22 243
Момичета и момчета, антибиотикът за Фанфанито е закупен и ще бъде закаран лично до дома ѝ.
Респект пред FlameV, едно момиче/жена, което откликна веднага, отиде, купи и закара до дома на съфорумката.
Иска ми се в такива моменти да забравим предразсъдъци, политически пристрастия, това в какво вярваме или не вярваме, да забравим теориите за конспирация, рептили и илюминати, да свалим за малко маските и ръкавиците и да се усмихнем и ръкопляскаме /образно казано, естествено/, на добрите хора. Защото добрината и съпричастността, проявени днес от едно момиче към съвсем непозната жена, утре ще ѝ се върнат, надявам се. Силно се надявам!
Hands ClapHands ClapHands Clap FlameV, доброто се връща, от опит знам.Hug  Разплаках се, стана ми хубаво.
Фанфанито, да оздравява! (по Мутафчийски) Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 18:08 от Sysly

# 22 244
В 21 век да говорим за стаден имунитет. Да, смятам, че е примитивно.
Скрит текст:
По тази логика защо са ви магазини, барове и ресторанти. Марш по пещерите и който оцелее от стадото, оцелее. Може ли малко по-сериозно.
Интересно, а как мислиш, защо приключва всеки един грипен сезон, всяка зима?   Smiley
Виждам, че ти е много смешно, но не разбирам защо.

Общи условия

Активация на акаунт