СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 14

• 26 909
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • sofia
Явно от МОН са съпортвали успешно училищата. Децата успешно са си препратили мейлите и паролите за достъп до Офис365. Има и създадена група за класа, добавени са и учителите.  За сега само учителя по география е дал сигнал на децата, че ще ползва Teams. Надявам се и другите да се подготвят за ползването на Teams.

Големият са на гугъл класни стаи.

# 226
  • София
Божеее, моят е в централно столично училище. Цял ден чака, не може да влезе в Школо. Към 16 ч успя, но досега акаунт не потвърден, няма съобщение в пощата.
Накрая един тест и един преразказ по БЕЛ от класната, едвам върнахме през Школото. Пишеше до 17, успяхме в 19 ч.
От другите учители... Няма нищо.
Просвета в 14 заби... Скъсах си нервите.
Цяла седмица се карам с набора, едва успях да мотивирам... Говоря как всичко е супер сериозно, като наистина, с отсъствия, пускам новини и заповеди... И накрая... Хили се и вика, че ми казал, че така ще стане, ясно било в тая държава, така си и знаели с приятелите...
Изпих три чаши вино..

# 227
  • София
Аз да похваля нашето квартално училище. В недела класният по Физическо събра пробно класа в zoom и проиграха всичко. После създадоха групи в месинджър и сутринта в 9.00 стартираха. Девойката остана доволна и очарована. Домашните бяха със срок до 19.00. Очаква утрешният ден с нетърпение.

# 228
  • у дома
Малко не по темата с онлайн обучениено-издателство Артлайн има 30%намаление-моето чете тази поредица ,където даже не мога да й напиша името https://artline-store.net/search.html?phrase=%D0%A1%D0%BA%D1%8A% … D1%8A%D0%BD%D1%82 -та ме тормози да пусна 2 книги,защото ги нямаме и аз съм в чуденка дали Еконт ще продължат да работят и да носят на адрес,защото въобще не ми се виси в офис и даже не ми се и излиза.

# 229
Светле, това е любимата поредица на Ния. Последната книга така и не я преведоха и благодарение на този им акт Ния започна да чете на АЕ Simple Smile.
Скрит текст:
Я виж дали това ще му хареса: https://archiveofourown.org/works/21722995
по темата със Скълдъгъри. Аз така и не го прочетох.

# 230
Не успявам нищо да направя с дистанционното обучение при седмокласника. Толкова много се зарадвах, че Уча.се е със свободен достъп и го приканих преди да напише домашното по физика, да си изгледа последните уроци. Какво ли не избълва-  говорели със смешен тон, като на деца от детската градина, стараели се да го правят интересно, а било ужасно. А аз си изгледах уроците и ми хареса. Той обаче всичко си знаел за оптични уреди. Роден научен.
Накрая просто ще се откажа от всичко, да си прави тестове по БЕЛ и математика.

# 231
А как стои въпросът с отсъствията, някой има ли информация? Или се решава на местно ниво за конкретен клас (училище).

# 232
Ние не успяхме да изглеждаме нищо, не тръгваха клипчетата.

# 233
Аз вчера без проблем гледах.

# 234
Тъпото Школо пак не работи 😁
Днес отказвам да го следя Stop

# 235
  • София
А как стои въпросът с отсъствията, някой има ли информация? Или се решава на местно ниво за конкретен клас (училище).
При нас се преброяват в нач.А класната по обяд ги караме да се отбелязват,за да подава някаква информация някъде.

# 236
  • гр.Пловдив
При нас са на Google classroom. Вчера са им качили по математика задачи (преговор),  нови уроци по география и физика и по рисуване да рисуват натюрморт ваза с цветя. Та вчера с малката са рисували. И на двете много им липсва училището и градината.
Не знам как е при вас по другите градове, но аз много се дразня. Тук в Пловдив повече от половината магазини работят, вчера като се прибирах от работа, по улиците имаше доста народ, даже в кварталния парк имаше доста деца. Наложи се да мина през кв. Изгрев (цигански) ми там беше страшно, пълно по улиците. Знаете ли къде могат да се подават сигнали.
И да ви кажа почвам да се депрепресирам все повече. С мъжа ми имаме фирма за химични препарати. От мниналата седмица правим основно дезинфектанти и хипохлорид (вече всичко ми мирише на белина Imp. Продали сме количества, които обикновенно продаваме за една година. А с цените е страшно. В страната почти няма никакво производство на хим. препарати, всичко е внос, основно от Италия, Румъния, Германия и Турция, а внос сега няма. Поради това наличности при големите вносители вече няма, а цените хвръкнаха нагоре и се очаква още повече да хвърчат. Миналата седмица купувахме хипохлорид на 0,50лв, а вчера цената вече беше 2лв/л. Спиртовете пък са увеличени пет пъти и никъде ги няма. Така че, сериозните икономически проблеми, тепърва предстоят. И много са ми смешни по телевизията, като почнат да успокояват хората, че всичко имало, да не се презапасяват. Ми, не няма, защото страната няма производство. Точно в момента почти всички плодове и зеленчуци са внос, 80% от млякото и месото също са внос.
Така че, на фона на всичко ставащо в страната изявленията на министъра на Образованието за дистанционното обучение ми са много смешни и маловажни.
Излях си болката. Съжалявам за дългия пост.

# 237
Каза вчера един лекар по БНР да не се мие с белина или препарати с хлор. Дразнели белия дроб и т.н. Който се интересува може да прочете на сайта, да не преразказвам.

# 238
  • гр.Пловдив
Значи ей на такива изказвания по телевизията много се дразня. Когато се използва при посоченото разреждане няма никакъв проблем. Това, че повечето мият с чиста белина, за да се презастраховат е друг въпрос. Това е един от най-добрите и евтини дезинфектанти. В басейните няма проблем, а пода да си измиеш е вредно.
ПП. Бети, поста ми не е насочен към теб.

# 239
Като за първи ден обучението беше асинхронно. Без живи включвания много-много
По физика само пусна презентация и обясняваше върху нея.
Иначе домашни заваляха здраво

Общи условия

Активация на акаунт