Дистанционно обучение за учениците

• 30 457
  • 886
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз съм доволна от организацията за работата в нашето училище-веднага се задействаха и направиха акаунтите в офис365,като успоредно с това действаха и през школото.Провеждат часове  по важните предмети през Microsoft Teams,физическо,рисуване,музика им пускат през школото.Нашият хитрее и не пуска камера,само на слушалки и микрофон е и се скатава,но те май повечето са така Kissing FaceНе ми се мисли с тези матури,ама да сме живи и здрави

# 571
  • Ямбол
Зависи за какво ще го ползваш. През телефон не може да се редактира споделен документ на уорд, ексел и пауърпойнт, примерно. Но то и с каквато и да е друга платформа телефонът за учене и писане е неудобен.

Въпросът ми е породен от факта, че учениците на ММ са 4-ти клас и само някои имат телефони (други вземат назаем телефони, за да учат, трети ползват споделен интернет, включват се по различно време) и единственият вариант за учене към момента е през месинджъра на Фейсбук. Натискът за регистриране на учениците и ползване на платформата е голям.

Затова задавам въпроса към всички, които ползват тази платформа: Дали при тези устройства, които учениците имат (а някои нямат постоянно в наличност), ще може да се ползва ефективно тази платформа, включително провеждането на уроци как би могло да протече?
От месинджър ще е по-ефективно. Но трябва да се изтегли на телефона приложението Тиймс.

# 572
  • Бургас
Нашият хитрее и не пуска камера,само на слушалки и микрофон е и се скатава,но те май повечето са така

Не е скатаване, за пестене на трафик е. И ние сме така. Когато всички си включат камерите, връзката много се натоварва, глъхне и насича. Даже и микрофоните са им изключени за да не става микрофония. Когато госпожата задава въпрос посочва някой и той си включва микрофона и отговаря. После отново го изключва.

# 573
Моля за мнение тези, които в момента ползват платформата на Microsoft Teams.

Каква е възможността и доколко е ефективно ползването на телефон при работа с платформата на Microsoft Teams?
Ние сме с тиймс. По напред потребителка беше обяснила как се инсталира на телефон стъпка по стъпка.
И на телефон има възможност да се ползва.
Ние сме на компютър и не мога да помогна.

# 574
  • София
Нашият хитрее и не пуска камера,само на слушалки и микрофон е и се скатава,но те май повечето са така

Не е скатаване, за пестене на трафик е. И ние сме така. Когато всички си включат камерите, връзката много се натоварва, глъхне и насича. Даже и микрофоните са им изключени за да не става микрофония. Когато госпожата задава въпрос посочва някой и той си включва микрофона и отговаря. После отново го изключва.
Ами при него си е скатаване,сяда на геймърския си компютър защото е на голям монитор и е без камера,никога не иска да ползва айпад или лаптопа точно да не го карат да пуска камерата SmileИначе да ,има логика да са с изключени камери и микрофони,барикадира се в стаята и не се влиза без негово позволение,та нямам преки наблюдения колко се слуша и дали не цъка нещо на айпада .

# 575
  • Омуртаг
Моля за мнение тези, които в момента ползват платформата на Microsoft Teams.

Каква е възможността и доколко е ефективно ползването на телефон при работа с платформата на Microsoft Teams?

Има уникални възможности, особенно за конферентни уроци, но е добре да се комбинира с Google Classroom, защото в Teams се получава някакво бъгване на задачите, не се качват , не се зареждат, забиват в клас рум могат да работят сами и малки деца, когато им се обясни. Когато учителят иска да работи ресурса е голям...стига да иска да го ползва.

# 576
Днес синът ми си качи първото домашно в тиймс , нямаше проблем.
Госпожата им по ИТ им прати клипове в ютуб, как точно става/ за телефон беше малко по сложно/ но той е осми клас....за по малките не зная.
Днес всички часове се провеждаха в тази платформа и беше много добре, даже и онлайн тест правиха. До вчера всеки час на различно приложение.....доста хаотично. Само по английски са на Дискорд.

# 577
  • Ямбол
...

Има уникални възможности, особенно за конферентни уроци, но е добре да се комбинира с Google Classroom, защото в Teams се получава някакво бъгване на задачите, не се качват , не се зареждат, забиват в клас рум могат да работят сами и малки деца, когато им се обясни. Когато учителят иска да работи ресурса е голям...стига да иска да го ползва.
Втора седмица работя с Тиймс и досега нито веднъж не ми е бъгвало, забивало, нямала съм проблеми с качване.

# 578
Зависи за какво ще го ползваш. През телефон не може да се редактира споделен документ на уорд, ексел и пауърпойнт, примерно. Но то и с каквато и да е друга платформа телефонът за учене и писане е неудобен.

С Google classroom приложение за телефон може да редактирам отговора (снимка, pdf, Word или други) с писане върху документа, пиша с пръст, каквото искам. Това на компютъра не става, там има само коментари. Така че classroom за телефон е страхотно!

# 579
Здравейте, днес получих уведомително съобщение от Уча.се за изтичащият срок с безплатен достъп до платформата. Честно казано, тайно се надявах, че ще се удължи до отпадането на извънредното положение.
Аз съм изключително доволна от съдържанието на сайта и бих искала детето ми да продължава да се обучава там, НО таксите са непосилни за семейството ни, предвид ситуацията, в която се намираме.
Бих искала да разбера дали някой би ме подкрепил, като изпрати молба до Министерството на образованието и науките, с молба министерството да заплати за удължаване на свободният достъп до Уча.се. Надявам се, че изпращайки поне 10-20 молби ще имаме по-голям шанс. Казаха ми, че молби могат да се изпращат, чрез имейл или с куриер. Ако някой би ме подкрепил нека пише.

# 580
  • Ямбол
Министерството подготвят собствен сайт, библиотека с уроци.

# 581
Уча се има възможност да се направи годишния абонамент, но да се плаща на месечна база. Вижте дали така няма да се справите? Ако влезете на абонаменти - пише еднократно плащане-разсрочено плащане (или нещо такова)..мисля че за 1г. абонамент е по 19 лв/мес,  но не съм съвсем сигурна..

# 582
По БТВ в момента министър Вълчев

# 583
  • оттам, откъдето започва България
И какво каза?

# 584
Че има вероятност през юни и юли да наваксат.

Общи условия

Активация на акаунт