Дубай - тема 15

• 76 676
  • 898
  •   1
Отговори
# 765
  • Най-накрая на безкрая
Гледам сайта на Министерството на външните работи. Там дават 4 степен на риск при пътуване в Дубай. Знаете ли какво означава това?

# 766
Гледам сайта на Министерството на външните работи. Там дават 4 степен на риск при пътуване в Дубай. Знаете ли какво означава това?
Това не е обновявано никога.
Риск за какво по-точно?

# 767
  • София...........
Здравейте
Малко въпроси да задам Blush
1. Колко човека максимално могат да се качат в такси? Ние сме 5 човека , има ли таксита за по-големи семейства?
2. Градината с пеперудите в Miracle garden ли се намира или отделно някъде?
3. Труден ли е достъпа индивидуално до Global village или да ползваме от тур агенцията?
4. "Модерен круиз с вечеря по Дубай Марина" заслужава ли си или ще е загубено време на маса?

Благодаря Flowers Hibiscus

# 768
Повечето таксита са за 4ма човека, но има и такива за 5. 5тата седалка е в багажника и не е подходяща за по-висок човек или по-пухкав. Ползвали сме такова такси за 5 човека в Дубай. Давам примерна снимка как изглеждат колите.

# 769
  • Най-накрая на безкрая
За риска ниво 4, предполагам, че е за ковид, но не съм сигурна.

И последно, че май повече се тревожа, но... Бях писала, че ще нося лекарства за сън. Изписан ми е лексотан, понеже е успокоително и ме тревожи мога ли да го взема. Някой носил ли е това лекарство и дали има проблем да си го взема?

# 770
За риска ниво 4, предполагам, че е за ковид, но не съм сигурна.

И последно, че май повече се тревожа, но... Бях писала, че ще нося лекарства за сън. Изписан ми е лексотан, понеже е успокоително и ме тревожи мога ли да го взема. Някой носил ли е това лекарство и дали има проблем да си го взема?

Никой не ми е проверявал лекарствата. Имах в куфара и в ръчния багаж.

# 771
Здравейте,
За пътувалите вече може ли да ми препоръчате някой плажен бар с прилични цени на шезлонгите и напитките?

# 772
  • Бургас/София
Ние сме ходили на Riva beach club. Не беше зле. В началото на Палмата се намира, хубав плаж и доста спокойно.
Ако търсите повече забавление може да погледнете White beach и Nikki beach (обикновени единичен шезлонги обаче не можеше да се резервират тук и ако искате тях трябва да отидете по-рано).

# 773
  • Варна

По какъв начин може да се отиде най-близо до плажа на Бурж Араб,без да е платено за да се направи ето такава снимка в близък план,без да се плажува примерно.На таксито до къде да кажа? Някой от живущите там може ли да ме ориентира.

# 774
  • Варна
Здравейте,
Бих искала да се обърна към ходилите вече в Дубай как е времето в началото на февруари около 05 - 12.02? Ясно е, че една година може да е било горещо, друга не чак толкова, но все пак бихте ли ме ориентирали дали би ставало да плаж или не?
Имам закупени билети и резервиран хотел за периода, но ме стреснаха, че няма да е достатъчно топло...а желанието ми е да отделим 2 дни за плаж.
Благодаря предварително.

В момента мои приятели са там и казаха че е 24 градуса,но понеже слънцето е ниско и се усеща на 30.За 2 часа днес са изгоряли и направили тен.Вечер е по-хладно и е за тънко яке или жилетка и дънки.

# 775
Здравейте
Малко въпроси да задам Blush
1. Колко човека максимално могат да се качат в такси? Ние сме 5 човека , има ли таксита за по-големи семейства?
2. Градината с пеперудите в Miracle garden ли се намира или отделно някъде?
3. Труден ли е достъпа индивидуално до Global village или да ползваме от тур агенцията?
4. "Модерен круиз с вечеря по Дубай Марина" заслужава ли си или ще е загубено време на маса?

Благодаря Flowers Hibiscus

Аз си изтеглих приложението Careem, чрез което си поръчвахме таксита всеки ден. Там можеш да си отбележиш каква кола искаш - има такива за по 4човека има и за 6човека (като тази за 6 излизаше малко по-скъпа). На приложението си задаваш начална и крайна спирка и ти изчислява ориентировъчно колко пари ще ви излезе.
Също така имат и код за отстъпка 30% (за първа поръчка) - HALA30OFF .

И да отбележа - ако си хванеш такси от улицата първоначалната такса беше 5дирхама, а при поръчка от адрес беше 8дирхама.  Тези от летището започваха от 24дирхама (по груби спомени).

# 776
Здравейте, имам отменен полет с FlyDubai от Дубай за София. Търся информация дали мога да поискам компенсация. Тъй като фирмата не е регистрирана в ЕС за момента не намирам много информация. Дали случайно някой е запознат с въпроса. Благодаря ви Simple Smile

# 777
Здравейте, февруари месец ще летим с уизеър, които кацат в Абу Даби. Пристигаме в 9ч. Вечерта, питането ми е колко нощувки е добре да планувам за Абу Даби-1 или 2? И може ли да ми препоръчате район кли хотел там?

# 778
  • София...........
В голяма дилема сме дали сами да си организираме полет и апартамент под наем или през агенция да ползваме  полет и хотел???
Особено по-предния пост ме замисля какво се случва при отменен полет в случай на самоорганизация?
Правите ли някакви застраховки за такива случаи?
Кой самолетен билет е по-добре да се закупи basic (без нищо и да добавя 20 кг) или wizz go (където има включен 10кг салонен багаж, 20кг чекиран и тн...)
Определено по-добре ми звучи и като цена и като време ние да си организираме атракциите.....

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 00:53 от divna_

# 779
В голяма дилема сме дали сами да си организираме полет и апартамент под наем или през агенция да ползваме  полет и хотел???
Особено по-предния пост ме замисля какво се случва при отменен полет в случай на самоорганизация?
Правите ли някакви застраховки за такива случаи?
Кой самолетен билет е по-добре да се закупи basic (без нищо и да добавя 20 кг) или wizz go (където има включен 10кг салонен багаж, 20кг чекиран и тн...)
Определено по-добре ми звучи и като цена и като време ние да си организираме атракциите.....

Здравейте, преди три месеца бях в същата чуденка и реших сама да организирам всичко, а пък накрая ще видим дали това е по-добрия вариант или с агенция.
Излитаме на 04.02, ще бъдем 5 пълни дни в Дубай. Първо закупих билетите (450 лв. за двама, двупосочно с две раници и един малък куфар), малко след това ги канселираха от Уиз и сменихме датите по наш избор, без да се доплаща нищо. С настоящите билети ще кацнем в Абу Даби, но на връщане излитаме от Дубай, което за мен е ок. Има денонощен трансфер от Абу Даби до Дубай, 35 дирхама на човек, затова и не планирам да нощуваме в Абу Даби, не че нямам желание, но просто искам да имаме повече време в Дубай.

Първо резервирах хотел със закуска само, след това размислих и добавих и вечеря, защото така ще ми бъде по-спокойно, а и най-верятно по-изгодно (дали е правилното решение - не знам). Гледах закуската и вечерята да са в широк часови диапазон - например вечерята е от 18 часа до 23 часа.
Направила съм програмата по дни (не е на 100% готова), всички екскурзии ще ги платим онлайн през разни сайтове. Цените са доста по-ниски от тези на българските агенции, сравнявах всяка една атракция, колкото и налудничево да звучи. Satisfied Планирала съм поне 1 ден изцяло за плаж (ако времето е подходящо).
В програмата като екскурзии/атракции съм включила: Сафари, Бурж Кхалифа, Аквариума, фонтаните, Miracle Garden и Global Village още са ми под въпрос, Круиз с яхта + храна, Safari Park ми се иска, но е доста отделечено и още се чудя как да го вмъкна.
Има още време да финализирам програмата, но за сега това съм набелязала като за първо ходене.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 11:10 от Ralitsa Zdravkova 732730

Общи условия

Активация на акаунт